2009. szeptember 1., kedd
pimas [#1478] [770chr] [3 hozzászólás]

Szeptember the first

Ezennel hivatalice is a Dr. Lauschmann Gyula Zenei Szakközépiskola tanulója vagyok, megtörtént a beiratkozás. 11-kor ittunk egy kávét Krisztával a 12-kor nyitó Möbiusban (varázslat oldja a paradoxont), és még a PannonProfithoz is ellátogattam munkáért. Jók az esélyek, mivel hétköznap is ráérek.

Ámde. Tartok kicsit a programjaim sűrűségétől. A suli mellett (ide értve azt is, hogy gyakorolnom kell a hangszeren) dolgozni szeretnék (hogy fizessem a tandíjam, emellett spóroljak gitárra, később jogsira), hétvégén Krisztával szeretnék lenni, mindemellett a zenekart (Ment&), a másik zenekart (ne feledjük, Indigó utca), a saját felvételt is szeretném csinálni, és meggebedni, tönkremenni sem óhajtok. Menni fog? Simán.

 

2009. szeptember 3., csütörtök
pimas @ 10:46 [#1479] [317chr] [4 hozzászólás]

Nirvana

Rámjött a Nirvana-t hallgathatnék, ami a reggelire meghallgatott Gambale The User és Joey's Waltz után nem kis váltás. Ezek után már-már félek a délutántól...

"DADDY'S LITTLE GIRL'S AIN'T A GIRL NO MORE..."
[KEPSZLOKK NIRVANA]

 

2009. szeptember 4., péntek
pimas [#1480] [317chr] [1 hozzászólás]

Ex-school - monszun

Ellátogattunk a volt iskolánkba délelőtt; körülnézni, kiélvezni, hogy már nem ott tanulunk... A tanári kar ismét jelentősen változott, a volt tantermünk falai lilára lettek festve... Érdekes.
Este pedig eláztunk a monszunra hajazó időjárásnak köszönhetően. Komolyan ömlött a víz.

 

2009. szeptember 6., vasárnap
pimas @ 22:46 [#1481] [593chr] [1 hozzászólás]  okosság 

Egy hosszú nap impressziói összefüggéstelenül

Ha felnövök, kizárólag nyomós kútból fogom inni a vizet, a gitárom lesz a szócsövem az olyan dolgok elregéléséhez, amit nem csak mások, de én sem fogok tudni soha teljesen megérteni. Mert úgy leszakadtam minden más világról, ahogyan lehull a gyümölcs az ágról.
A messzibe tartó buszoknak integetnek a pályaudvarokon, ám azok csak mennek a végtelenbe, napnyugtán keresztül, sötétedésre fittyet hányva, mogorván. Gázolajos szívüket csak a megérkezés (ami a végtelen miatt csak pihenésnek értelmezendő) dobogtatja meg.

 

2009. szeptember 7., hétfő
pimas @ 20:13 [#1482] [879chr] [1 hozzászólás]

Ez mind

Nézzük, milyen volt az első nap egyedül.

A délelőtt folyamán Marximban megittam egy kávét, olvastam ÉS-t, feladtam egy csekket (diákigazolvány igénylés, 550.- HUF) és évet nyitottam sok más emberrel egyetemben a Lauschmannban, 11 órás kezdettel.

Tetszetős órarend. A zenei menedzselés igen érdekes órának ígérkezik; a zenekari gyakorlatban többek közt Ballai Ádámmal és Magán Olival fogok együtt zenélni (na meg sajnos a Szakállal is).
Munka-ügyben is ténykedtem ma, vasárnap Fezenen színpadot bontok 500-as órabérben.
...és ekkor még mindig csak dél múlt kicsivel...
Gyakoroltam a próbateremben, vettem kaját, elmentem Kriszta lakására a gitáromért (senki nem volt otthon, érdekes), egyszóval egész áldott nap tébláboltam.

Szar egyedül...

 

2009. szeptember 8., kedd
pimas @ 21:43 [#1483] [871chr] [2 hozzászólás]  videó 

Take The "A" TrainIminek (és minden kedves jazz-kedvelőnek) sok szeretettel!
(Imi! Gulyás Dávidnak mutasd meg a videót mindenképp. :) Kedvenc részek: 1:13 és környéke, 1:27 )

A fent közölt dalon kívül még a - már ismert - All Blues, a Merci, Merci, Merci és a Hot Barbeque szerepel a zenekari listán.
Mint látható, elindult tehát a zenegépezet a Lauschmannban.

 

2009. szeptember 12., szombat
pimas [#1484] [1630chr] [4 hozzászólás]

Szétmentél, Másképp?

Az van, hogy Gebe kilépett, vagy mi. És kb. annyi idő alatt dőlt el mindez, mint amennyi ideig nekem ezt a kezdő mondatot leírni tartott, vagy mint amennyi ideig elintonálta az erre utaló mondatot délután. Lehetne szakemberekkel elemeztetni a történteket, de felesleges.
Hanem az már érdekesebb és említésre méltóbb, hogy Gebe Marcival veszett össze, merthogy ő nem tudott a délutánra szervezett próbáról, dolgoznia kellett, ki lett hagyva mindenből, és hogy mindezt mi (kiemelten Marci) hogy képzeljük/képzeli. Jött is a válasz, hogy ha nem tetszik, ki lehet lépni; s láss csodát, ezzel meg is történt a különös szakítás. Hogy minél több dologgal vagdalkozhassanak, Gebe azonnali hatállyal kiparancsolta Marcit (minden cókmókjával együtt) a próbateremből, ő ennek eleget is tett, s bizony este 7 után kicsivel - Szabi szüleinek segítségével - hazavitte mindenét: erősítő, gitár, szintetizátor, számítógép. (Szabi barátnője [sic!] egyébként gyanútlanul eljött megnézni a próbát... cifra dolgokat láthatott.)

Na most az van, hogy mi van. Semmi. Apacuka fundaluka. Ha Gebe tényleg kilép, akkor a próbaterem ugrik. Ha vissza akar majd jönni - kétlem, ehhez túl makacs és büszke -, akkor Marci csakazértsem fogja visszafogadni. Egy gitár elég a zenekarba, ha "szakmai" szempontból nézzük, de vegyük most az "emberi" oldalát a dolgoknak.

Vergődés másképp... Én azt szeretném elérni, hogy a zenekart (és érdekeit) tegyük félre addig, amíg az emberi kapcsolatokat nem rendezzük a zenekaron belül. Ehhez beszélnem kell Gebével, majd Marcival.
Sok sikert...

 

2009. szeptember 16., szerda
pimas @ 00:47 [#1485] [669chr] [5 hozzászólás]  videó 

BiorobotNem olyan jó, mint a Hiperkarma, viszont egyrészt jó hír, hogy Bérczesi nem csak hogy él, de zenél is még, másrészt ez a Csipogó c. dal valami eszméletlen kellemes. Okt. 2. Gödör. Ki jön velem? :)

 

2009. szeptember 16., szerda
pimas @ 19:22 [#1486] [178chr] [szólj hozzá!]  fotó 

Utólag - a táborbólTöbb kép a drjazz.hu galériájában.

 

2009. szeptember 18., péntek
pimas @ 01:26 [#1487] [507chr] [1 hozzászólás]

Defektes estes

Bagoly típusnak lenni nem feltétlen a legjobb; mindig elhatározom, hogy időben fekszem le, aztán mégis találok még egy cikket, még egy weblapot, még egy akármit, ami miatt még fél 2-kor is fenn vagyok. Mindemellett zuhanyzás után - törölközéskor - elszédülök, nekimegyek az ajtófélfának, hajszárítás közben majdnem elalszom, és csodálkozom, hogy csak öt órákat alszom...

Holnap ma viszont irány Napfényváros, Tiszával, parkokkal, kávézókkal, napraforgós MediaMarktokkal.

 

2009. szeptember 20., vasárnap
pimas [#1492] [652chr] [1 hozzászólás]

Szeged

Az utóbbi két és fél napot Szegeden töltöttem Krisztával, náluk, az albérletben. Laci, az egyik elsős lakótársa szintén a városban maradt a hétvégére, így hát őt is elhívtuk ide-oda.
Ez a város egyébként olyan nekem, mint egy béke szigete, ahol nem zargat minket senki, van élet sötétedés után is, szép a környezet, és még sorolhatnám. Kriszta körbevezetett a belvároson és környékén, bementünk a Dómba is, szombat este a Don Quijote pizzériában vacsoráztunk, majd a Zápor József kávézója nevű - egyébként rendkívül hangulatos - helyen kártyáztunk hárman egy sör/kóla mellett.
Kár, hogy nem ott lakom.

 

2009. szeptember 21., hétfő
pimas @ 22:55 [#1488] [172chr] [3 hozzászólás]

Leragad

Ma már nem mondok estimesét a hétvégi szegedi kiruccanásról, elöljáróban annyit, hogy nagyon kellemes volt, bővebben majd akkor, amikor nem ragad le a szemem. Jóéjt.

 

2009. szeptember 22., kedd
pimas [#1490] [271chr] [1 hozzászólás]

Critical Mass

Több mint 800 kerékpáros (monociklis, gördeszkás, görkorcsolyás) vett részt a Halesz parkból 18h-kor induló felvonuláson, ami a szokásos útvonalat követte. Gebe ismét mono-n, Bandi és Süti tandemen, de jött még Buzz és Szabi is natúr bringán. Jó volt.

 

2009. szeptember 25., péntek
pimas @ 14:48 [#1489] [92chr] [1 hozzászólás]

Élek ám

Csak most kevesebb kedvem van nyomkodni a billentyűket. Nyugalom, nem hal meg a blog.

 

2009. szeptember 26., szombat
pimas [#1491] [503chr] [1 hozzászólás]

CTF Fehérvár

350-en. Az rengeteg. Annyian voltunk. (Mellesleg ez fehérvári rekord)
A pálya izgalmas volt, a két piros zászlót nagyon közel rakták egymáshoz, de ügyesen (és sajnos sokszor szabálytalanul) őrizték. Buzz-zal bringás felderítők voltunk az első tíz percben, utána kábé be is sötétedett, gyalogosan próbálkoztunk. A horgász-megoldás nem jött be, a kerítésugrással meg lehetett lepni a védőket, trükköztünk ahogy tudtunk.
1-1 lett a végeredmény, a pirosak vezettek az utolsó 10 percig.

 

2009. szeptember 28., hétfő
pimas @ 21:12 [#1493] [2241chr] [4 hozzászólás]  okosság 

THE MENT& MÁSKÉPP BULLSHIT

...avagy hogy állítsunk bele egy zenekart a földbe?

Szóval az van, hogy maradtunk kb. négyen (Ági, Szabi, Marci, én), miután tegnap Bandi is kilépett a zenekarból - tette mindezt úgy, hogy Marcinak nem szólt erről. Az ok - vagy talán ürügy inkább? nem tudom - Marci Anitának tett bejelentése, vagy nem tudom minek nevezzem. A lényeg, hogy most hirtelen Bandi (is, Gebe után, ugyebár) úgy gondolja, hogy Marci egy görény, akivel nem hogy egy zenekarban, de egy légtérben tartózkodni sem érdemes. És most némi non-public fejtegetés arról, hogy mi miért van így.

Tehát a legnagyobb jó indulat mellett sem tudom feltételezni, hogy Bandi egyedül jutott volna a fenti megállapításokra, ehhez szinte biztos, hogy kellett Gebe hatása is. Nem akarom bántani B.-t, de nincs önálló véleménye, olyan, mint egy bábu, az erősebb kutya meg baszik és irányítja. Itt most Gebe ez a kutya, ő állítja maga mellé Bandit.
Ezt az SMS-t kaptam tőlük:
"Remélem tudod, hogy a zenekartagok száma marcika jóvoltából még 1 taggal csökkent, ha így folytatja tovább jó esélye van hogy egyedül marad. Ja ha nem akarod hogy te is bekerülj az exek társaságába akkor ne állj szóba velünk, mert az Úr akkor nagyot fog csalódni benned. Legalább te tarts ki. Őszintén szorítunk. Vigyázz magadra meg a többiekre, kiv. akire nem kell. Az igazi Ment&Másképp volt tagjai."

És nekem itt ment el a kedvem az egésztől.

 

2009. szeptember 29., kedd
pimas @ 17:07 [#1494] [654chr] [1 hozzászólás]

Huszonkettedikén - avagy a reklám helye

Október 22-én (csütörtökön) a Coffé Izé nevű helyen (Barátság Háza) afféle Indigó utca unplugged műsor lesz látható, közreműködik Franz Márton és Gyalus Márk (ha minden jól megy).

(Ez túl hivatalosan hangzik...)

Október 22-én (csütörtökön) a Coffé Izéban (Barátság Háza) a Mufurc meg én Indigó utca, Hiperkarma, meg egyéb jó dalokat fogunk előadni gitáron, énekkel, valószínűleg csatlakozik Marci is.
Állítólag még a Gödör című új dalom is hallható lesz... ;)

 

2009. szeptember 29., kedd
pimas @ 23:25 [#1495] [1759chr] [1 hozzászólás]

Hogyan csináljunk 3 órából 5-öt?

Voltunk este Gebéékkel (ex)próbateremben, a zenekarról nem sok szó esett szerencsére, így egész felhőtlen volt a hangulat. Később rexeztünk, fura egy játék. A kezdők szerencséjével nyertem, de ez evidens.

 

2009. szeptember 30., szerda
pimas @ 22:00 [#1496] [443chr] [5 hozzászólás]

A zenekar - jelenleg

Egyébként megy minden tovább, csak másképp. Jelenleg az Ági-Szabi-Marci-én négyesen kívül Ballai Ádám tagja még az együttesnek, ő osztálytársam a Lauschmannban, és nem mellékesen a DNS Company nevű zenekar basszerosa.
A legjelentősebb változás, hogy eladom a dobomat, és (szóló)gitárosként fogok szerepelni (Marci veszi át a ritmusgitáros szerepet, így könnyebb lesz az énekre koncentrálni). Pont.

 

• a fikció jogát fenntartom!
• ha nem tetszik, nem olvasod.
• nem neked írom, hanem magamnak.
• jó szórakozást!

BLOGKONTROL!


 név 
 jelszó 


1621 bejegyzés 
178 kiemelt (11.0%) 
 álom (4)  
 fotó (46)  
 mm_koncert (26)  
 okosság (36)  
 velős (27)  
 vers(féle) (8)  
 videó (9)  


2024 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 

2023 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2022 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2021 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2020 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2019 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2018 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2017 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2016 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2015 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2014 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2013 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2012 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2011 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2010 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2009 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2008 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2007 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2006 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2005 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2004 ARCHÍV!

07  08  09  10  11  12 


LINKEK!


Pimas saját blogja. Mer?! - http://pimas.dzsembori.hu/blog
Minden jog fenntartva! | pimas@dzsembori.hu