2006. április 1., szombat
pimas [#558] [709chr] [1 hozzászólás]

Vissza a dobomat

Reggel korán kellett kelnem, ami kellően negatívan befolyásolta az egész napom. A Fejér Megyei Diáknapok rendezvényén vettünk részt, kamarakórus műfajban. Már 8-ra odaértem a Táncházba, pedig csak fél 9-re kellett volna, és fél 10 után kezdtünk. Kriszti és DéBetti (tehát nem az ex-em) fel is húzott a hülyeségeivel, úgyhogy elég elbasszott hangulatomba kerültem. Betti (igen, mostmár az ex-em) nyugtatgatott. MSN-ezünk mostanában, egészen pozitívan változott a véleményem róla.
10 után Tomi (másik nagybátyám, vagy még távolabbi rokonom) segítségével hazahoztuk a dobomat a Szent István pincéjéből. Navy-ék erősítői viszont még ott vannak... És én még azt hittem, már rég hazavitték... :)

 

2006. április 3., hétfő
pimas [#559] [106chr] [1 hozzászólás]

Nyertünk

Mint ma megtudtuk, szombaton első helyezést értünk el az FMD-n. Hát igen, szépen is énekeltünk. :)

 

2006. április 3., hétfő
pimas [#560] [441chr] [1 hozzászólás]

Hajvágó pimas

Este tükörből nézve a fejemet, egy hirtelen elhatározással vágtam a hajamból. Kicsit fura lett, többet ilyet nem csinálok... :D
Igazából a célom elértem: a töredezett hajvég eltűnt, és frissebb lett az egész hajszerkezetem. Reményeim szerint egy hónap alatt visszanő megint olyan hosszúra, amennyire szeretném. (Mellesleg azért is vágtam, mert már túl hosszú lett a hair-em, és nyújtotta az arcomat vizuálisan. Tecciktudni.)

 

2006. április 7., péntek
pimas [#562] [1638chr] [51 hozzászólás]

Drinkin' beer

A nap elejét le se szarom. Szar sulizulás. :)
De ami este volt! Kimentünk partyzni. Nem volt késő, 6-kor kezdtünk, Pityu, Davec és én, Stefit nem értük el. Davec hozott Napoleont, de Pityu nem hörpintett belőle... Elfogyott az kettőnk közt is. :)
Fél 7 előtt találkoztunk Győri Csabival és öccsével. Állat az a gyerek. xDD Innen már megvolt a partihangulat, besöröztünk, aztán rátaláltunk a Pityu öccsétől frissen ellopott bringára. 3 taknyos tekert a vasútnál, amikor Pityuék kiszúrták a kerékpárt. Csabi a gyerek után rohant, aztán amikor már 5 ilyen ittas állattal találta magát szemben a három kissrác, akkor már paráztak. Kiderült, h nem ők lopták, hanem cserélték a bicajt... Az eset után találkoztunk Dzsiudzsuczuval, azaz Papp Lacival, aki mostanában Fru társaságát képzi - szervesen. Mikor említettük neki az incidenst, kérdés nélkül a srác után ment... xDD Ráadásul ez is a vasútnál volt, majdnem kifarolt a vonat elé... xDD Totál...
A kerékpár megkerülését még egy körrel ünnepeltük. Ez később már betett Davecnek, pláne, h még az enyémből is ihatott. Nem cigiztem, Pityu és Davec viszont igen. Az alkohol elég magasra fokozta a kedvünk, hangosak voltunk és nevettünk mindenen.
Később a Mikszáth u. végén Csabi és öccse felborítottak egy fából készült mászókát, vagy mi a szart... Összetörött... xDD Hülyék. :D
Cintiát is kihívtuk a háza elé, mert épp ott jártunk. Davec ekkor már erősen dőlöngélt.
Később még hazakísértem Davecet, bár elég káósan került haza... :D Aztán én is hazamentem, nálam semmi nem volt.
Végre nyomtunk egy jó partit... Már itt volt az ideje... :)

 

2006. április 10., hétfő
pimas [#563] [313chr] [1 hozzászólás]

Tünde szülinapja

Délután elhívtuk Tündét, h Adri átadhassa neki közös szülinapi ajándékunkat, egy Adri ötletéből fakadó marcipánt. 6 előtt jött, fél 8 után ment. Beszélgettünk, cukkoltuk egymást, meg hasonlók. Kiderült, h csak egy évvel idősebb nálam! Hazakísértem, hátha megkínál a tortájából egy szelettel... ;))

 

2006. április 14., péntek
pimas [#565] [249chr] [1 hozzászólás]

CS-rekord

Megszokott reggeli csézésemben most nagyot alkottam. :) Normal BOT-ok ellen, de_dust2-n, csak pisztoly beállítással 36 találat mellett egyszer sem haltam meg. A konzolból visszanézve pedig megszámoltam: a 36-ból 9 heccsát volt. :) [pikcsör]

 

2006. április 14., péntek
pimas [#566] [3211chr] [szólj hozzá!]

Művekmíting #4

A bajai busz picit tele volt... Majdnem az ajtóban álltunk. :/ Mezőfalvánál tudtunk leülni. Solton 5 perc helyett 10-et vártunk, késett is a busz rendesen.
Tura már várt ránk a buszmegállóban. "Hazamentünk". :) Elég sok időt töltöttünk a készülő játékainkkal, de technikai okok (floppy-baszakodás ) miatt nem tudtunk haladni, csupán nézni, h hol tartunk. :) A KóterSztrájkra is kitértünk, aztán South Parkot néztünk, majd bementünk a falu belsejébe, Pizzásba. Két idegen alakhoz tudtunk leülni, azaz én nem ismertem őket-. Dénessel mi a Négy Évszak pizzát választottuk, Adri és Csanád valami mást. Dénes felvetésére elkezdtünk sakkozni, én voltam világossal. Változatos meccs volt, elég agresszíven nyomultam, ami mindig egy hajszálnyi előnyhöz juttatott, de Dénes a fontosabb pillanatokban mindig kiegyenlített, vagy átvette a vezetést. A végére teljes patt-állás alakult ki, de Dénes engedett ebből, és a lépésismétlés folytatása helyett mást lépett, ám abból rosszabbul jött ki. Más kérdés, h így is döntetlen lett, részben az én balfaszkodásom, részben Turi ravaszsága miatt. ;)
Amíg sakkozgattunk, befutott Dóri, a rendelt pizzák, és egy-egy sör is. :) Később Hanna is átjött a yankee-ből, de nem sokáig maradtunk, hanem együtt, közösségileg áthaladtunk a pábba. Csaba is jött, akivel már novemberben találkoztunk.
Már Julika és Sede is lent volt yankee-ben, mikor odaértünk. Söröztünk, Adri borozott. :) Julikát és Hannát is megcsikiztük Dénessel gonoszul összefogva... ;)) Hanna régi és új szemüvegét sorra felpróbáltuk sokan, és erről elég érdekes fejeket ábrázoló fényképek is készültek. :D 11 és éjfél közt valamikor Hanna hazament, Dénes is eltűnt, nyílván hazakísérte.
Julikát az őrületbe kergettem azzal, h kitartóan, mosolyogva néztem. Ekkor azért jó kedve volt, de amikor fotózgattuk/videóztuk akkor sikítozott, rúgkapált, tiszta bolond volt. :) Fura. Biztos pasihiánya van, vagy nemtom.
Éjfél után megérkezett a szülinapos Fecó. Hanyag eleganciával, ahogy megismertem. Bírom a srácot. :) Volt egy teleszkóp-szerűen kihúzható szipkája, ha 30 cm nem volt, egy sem, az biztos. Azzal szívta a cigijét. :D
3 sör után még Fecó pálinkájából is ittam, kétszer két kortyot. Fincsi volt, és nem is részegedtem le tőle. Furcsamód egész jól bírtam az este során az alkoholt.
Julika is hazament aztán, Dénesnek és nekem puszit sem adott... :) Hihetetlen.
Innentől Turi, Adri és én sokat csocsóztunk. Én többször rágyújtottam, sajnos. Egy Enikő nevű csajjal voltam egy darabig, 50 forintosokat kerestünk, hogy csocsózhassunk. Egy elég fura srác volt vele, vélhetően a barátja, bár... Szóval, ha a barátja, akkor ahhoz képest kevés köze volt a csajhoz, ha csak egy ismerőse, akkor meg ahhoz képest sok... :D Úgy láttam, kicsit zavarta is a gyereket, h beszélgetek Enikővel.
Az idő annyira elszaladt, h fél 4-kor indultunk csak haza.
Csanád Dórinál aludt, mi pedig Dénessel "hazamentünk". Mivel még nem voltunk igazán álmosak, megnéztünk két igazán fasza South Park részt. A Chef visszatérése c. részben nem volt felirat, így egy igen komoly listening task-ot megoldva értelmeztük a szövegeket. Egész sokat értettem belőle, csak pár dolog maradt ki.

 

2006. április 17., hétfő
pimas [#567] [2009chr] [1 hozzászólás]

Locsolás vízzel

Fél 10-kor indultunk Hekkellel és Daveccel utóbbinak házától. Első állomásunk Dalma volt. Én nem tudtam hozni szódát, mert amikor megtudtam, h itthon leszek húsvétkor, már minden bolt zárva volt. Így hát Hekkel kisegített egy szódás üveggel... ;)
A Hekkel-féle csellel készültünk Dalma "ellen". Én bemásztam a kerítésen, és elbújtam a lépcsőjük alatt, ők pedig a szokásos trükkel ("Nem nyílik az ajtó...") kicsalogatták a lépcsőig. Szegény pára meg is lepődött, amikor egyszercsak alulról telibe találta egy vízsugár... xDD
Míg ő átöltözött, az anyukája megkínált minket. Hekkel és Davec a konyakból kért, én a csokilikőrből. Nyami.
10 előtt már továbbálltunk.
Nagy választék nem volt, mivel a régi osztálytársaink java elutazott.
Győri Zsuzsihoz is kitekertünk, bár a falu végéig szembeszéllel kurva nagy élmény volt... :P Hekkel és Davec elég gázak voltak, pedig egy kortynyi konyak az nem egy nagy cucc... Mindenesetre Zsuzsival ketten elbeszélgettünk egy kicsit, megmutatta a gitárját, segítettem neki behangolni, aztán mentünk is tovább... (Végül Hekkelék nevében elnézést kértem, mivel elég gyérül viselkedtek... :P )
Fru volt az utolsó(előtti) "áldozat". Nála is bemásztam a kerítésen, de észrevett, és időben bemenekült a nyári konyhába... Ott bezárkózott, és hosszú ideig elő sem jött. Anyja győzködésére végül kifutott, egy flakonba töltött vizet szétlocsolva ránk. A kiskertbe menekült, de nem igazán nyert hangszórót... Az én üvegemben még kb. 3/4-éig volt a szóda, Davecnél is, meg még ami Hekkelében volt... A vizuális alkatú emberek el tudják képzelni az összehatást... xDD
Fru Cherry-vel kínált minket, aztán amikor anyuja bement tévézni a szobába, konyakot és csokilikőrt is hozott. Finom sütiket ettünk, majd 12 órakor hazaindultunk.
Én még beugrottam szeretett Tündémhez, Kéri (nem a kicsi, aki a biciklilopásos ügyben volt benne, hanem a bátyja) is épp ott volt. Ettől függetlenül több mint fél órát beszélgettünk/hülyéskedtünk hárman.

 

2006. április 18., kedd
pimas [#569] [1179chr] [szólj hozzá!]

Próba helyett meló

Elvileg ma próbáltunk volna a "nagyon-jó-feldolgozásokat-játszó-tánczenekarunkkal", ám miután a negyed 7-es busz lerobbant, és a buszmeállóból 10 perc baszakodás után sem mozdult (a sofőr természetesen csak ekkor jelentette be, h képtelen megoldani a problémát...), úgy döntöttem: szarok az egészre és otthon maradok.
Délután jött Martin és Milán, h elmenjünk egy 6 méteres vasrúdért a vasboltnak becézett minden_árú_boltjába. Ott már várt ránk egy nő, és mutatta, h mit vigyük. Ki is volt fizetve, csak fogni kellett és cipelni.
Mint kiderült, ebből én kimaradtam, mert csak két kesztyűt hoztak Martinék, és engem végülis csak beszélgetni hívtak. :) Ja, jó. :)
Miután Sándor átvette tőlünk a vasrúdat, átballagtunk hozzánk, h megjavítsuk a frissen ledőlt kerítésoszlopot, amely a kertrészt és az udvart választja el. Először egy kerítéspótló kerítést húztunk fel, hogy mama tyúkja nehogy előre tudjanak jönni. Utána nekiláttunk a kettétört oszlop földben maradt részét kiásni, ám elég macerás volt ez, mindenhol betonszegélybe ütköztünk. Végül többórás vacakolás után otthagytuk... Sándor is belátta, h azt valami más módszerrel kell kihúzni onnan.

 

2006. április 18., kedd
pimas [#568] [823chr] [1 hozzászólás]

Pikcsörz

Van pár kép, amit nem töltöttem fel egy-egy bejegyzés megírásakor, mert vagy lusta voltam, vagy nem volt lehetőségem rá. Ez pölö Adri karikatúrája Rikiről és Szekeresről (Junkies).

Galántai utazás, busz. Igen. Épp pislantok... A mellettem ülő, telipofával vigyorgó srác Szabi. Ő amúgy normális, csak itt vigyoroghatnékja volt. ;)

Csé... :) [igen, hibás a kép... a Rendezgetés idején szarakodott az uw, és ez az igen fontos kép esett az áldozatául. Hm... Még mindig jobb, mintha valamelyik fontossal jártam volna így. :P]

Ő pedig az a játék, amiről február 17. körül írtam. Tényleg jópofa.

 

2006. április 21., péntek
pimas [#570] [2280chr] [22 hozzászólás]

Francia fúvosok - füvön focizás

Törivel kezdődött a nap... Be kellett pótolnom az elmaradt dolgozatomat, Róma - első felvonásból. Nóri mellém került, ő a friss anyagból felelt írásban. Egymás feladatait tudtuk, úgyhogy segítettünk is egymásnak. :)
Angolon is írtam, egy húsvéti képről kellett írni. Én egy nagyon szar képet kaptam, sonkák és tojások voltak rajta. Azon a lapon, amit előzőleg kaptunk, h készülhessünk erre a mai felelésre, egyetlen mondat szerepelt emellett a kép mellett. Azt fejből tudtam, le is írtam, de ennyi. Pedig 5 mondatot kellett volna írni. Pff. A papíromon végül ezek szerepeltek:
People usually eat hum and hard-boiled eggs on Easter.
What else can I write about that picture?

Az "on" prepozícióban nem vagyok biztos, dehát erről akkor is képtelenség 5 mondatot írni... :P
Rajz óra helyett eg franciaországból érkezett fúvószenekart hallgattunk meg a tornateremben. Martonvásáron és környékén koncerteztek, hát beugrottak ide is. A tornaterembe Mariann és Kis Dóri társaságában ballagtam le, közben folyamatosan megmosolyogtattam őket lenyűgöző dumámmal. Na, ez nagyképűen hangzott. :)
Végül mellettük ültem a koncert alatt is. Ők a bal, Lauráék a jobb oldalamon, közben Eszter (8.-as) odarohant hozzám, h elújságolja: beszélt Turával MSN-en. Hosszú lenne leírni, ez hogy történhetett meg az én e-mail címemmel és jelszavammal... ;)
A franciák rondák, de azért jól zenéltek. :) A vezetőjük azért jópofa fickó volt, kézzel-lábbal mutogatott az alsósoknak, h csendet kér... x)) Mariannal amúgy a francia himnuszt, a márszejezt hiányoltuk.
Ezután a két irodalom órán kóruspróbákat tartott Imre bá'. Yeah. Még a matektémazáró is elmaradt... Igazán jó nap volt. :)

Délután 5 felé bicikliztünk egyet Martinnal, majd kihívtuk Davecet focizni. Végül Martin Fazekaséknak segített valamit a lovak körül, ezért Daveccel ketten mentünk le az MTH-ra. Lenn voltak az amatőr bajnokságra készülő felnőttek, asszem a szőlőhegyi csapat. Azokkal fociztunk, egész jól ment. Sokat szereltem, labdákat szereztem, indítottam, két-három gólpasszt és egy gólt is lőttem. Szóval elégedett vagyok magammal. :) A felnőttek is elismertek, jófej társaság volt szerintem.

 

2006. április 22., szombat
pimas [#571] [1023chr] [1 hozzászólás]

Finisbe érve

Lassan finisbe ér a 2006-os választási szarság. Már itt is van az ideje... Unom már őket. Hallgattam tegnap este, h az Áder-Dávid-Lendvai-Kuncze trió mit tud összehazudni. A két nő tűnt a legőszintébbnek.
Voltam próbálni Sárbogárdra, de minek... Csak az időnket basztuk el. (Továbbra is meggyőződésem, h nem a szar feldolgozásokkal kéne baszakodni, hanem a saját dalokat írni, a már készeket megtanulni. Máté is már legalább négyet írt, én is rendelkezem három kész, és három félkész dallal)
Idehaza ezalatt Martin és Sándor befejezte a kerítésoszlop-projektet.
Elkezdtünk ADSL-ben gondolkodni. Még elég kevés biztos dolgot tudunk, de ezen kevesek bíztatóak. Csak attól félek, h minél többet tudok meg arról, h mi mennyibe kerül, annál kevesebb esély marad arra, h tényleg beköttetjük... :) :/ Na, majd kiderül-.

"...A városi galambok
a szomorúság közül szemegetnek magot
Megnéztem közelről
Mindegyik jól lakott... Mindegyik jól lakott"

 

2006. április 23., vasárnap
pimas [#572] [2895chr] [szólj hozzá!]

Happy Milán-day - unatkozó pimas összefoglalásképp ír sokmindenről

Milánnak (unokabátyám) ma van a 17. születésnapja. Legyen még legalább 17 a másodikon szülinapja! :) Szóval nyuszi éltesse sokáig-.
Délelőtt döglés ezerrel. A gépünkön újra fellelhető pár trójai és talán néhány vírus is, következtetek erre abból, h Nod32 bácsi kidobálgat ilyen riasztási ablakokat, meg hogy nagyon furán indul a zikszpé. Az üdvözlőképernyő után behozza a zasztalt, aztán megáll, majd pár perc múlva ráteszi a tálcát és az ikonokat is. :/ Fura.
Tura fullblogját olvasgatom. Milyen érdekes! Mennyi minden változott, amikor még nem ismertem, meg amikor megismertem, meg mostanra, amikor már oda-vissza megismertük egymást. Úgy átülnék egy másik emberbe, hogy ilyen szemszögből olvashassam el a saját fullblogom... :)

Érdekes, hogy miken elgondolkodtam délelőtti unalmamban. Pl. azon, h az exemmel mostanában teljesen őszintén MSN-ezünk, ami meglepett. Ennek összes előzményét, következményét, okát végiggondoltam. Aztán ott van valaki más, aki nyaggat, idegesít, hergel, például MSN-en is. :P Ő és az Betti egyidősek, mégis hatalmas különbség van kettejük közt - értelemben, pölö.

"Ki lehetett az, aki telefonált,
Hogy felejtsem már el...?"

És! Elkezdtük szervezni a májfa-állítást. Annyi már biztos, hogy sokan leszünk... Az "alapvető" tagokon kívül (Kajos, Hekkel, én, akik eddig is mindig voltunk) Davec feltétlen jön, mer' már eddig is kellett volna oda. :) Aztán akar jönni Tukán, vele és sofőrrel együtt lennénk 6-an a jó őreg Golf-ba... De még Turcsi (TóthRobi) is jönne, és Pityu is kéredzkedik... Pff... :/ A másik biztos dolog, h aki jön, annak vagy hozzá kell járulnia némi alkohollal, vagy nem iszik. :) Hekkel és Davec valami 7 dl-es töményt akar hozni, fejenként egyet. Én söröket viszek, Kajos a kajákat állja, de a többiek még kérdésesek. Egyáltalán nem örülünk, h ennyien jönnek... :/ Továbbá érdekes lesz, h másnap fellépünk a "nagyon-jó-feldolgozásokat-játszó-tánczenekarunkkal"... Mindegy, másnaposan még úgysem álltam színpadon.

Este kementünk sörözni Davec, Hekkel meg én. Elindultunk a kútra, de láttuk, h sokan vannak ott, ezért visszamentünk a Vince kocsmához.
A parkban is sokan voltak, ezért sokáig csak lézengtünk... Aztán vettünk sört és a postánál megittuk. Pontosabban Hekkel nem itta meg a sajátját teljesen, még abból kortyoltam párat. utána pizzériába mentünk, és most itthon vagyok. Fura, hogy most háborgós hangulatomba kerültem. :) Mindenkit leoltok...

 

2006. április 24., hétfő
pimas [#573] [1180chr] [2 hozzászólás]

(Szarul) Éneklő ifjúság

Mivel a menetrendszerinti suli helyett ma az Éneklő Ifjúság c. versenyen lépett fel a suli 5 kórusa, ráértem a negyed 7-essel bedöcögni. (Aludt már valaki állva buszon...?)
Fél 10-kor tarott Imre bá' egy gyors próbát a tornateremben, majd 10 után elindultunk a Táncházba. (Út közben találkoztam volt ofőmmel, és váltottunk pár szót)
Persze a Táncházi tükörteremben is sokat próbáltunk, meg még többet várakoztunk... A Pauza-kar, a Bárdos-kórus (ált.sulisok), a lánykar már mind szerepelt, csak mi, a férfikar, meg a vegyeskar maradtunk a végére. Fák. Szabi hozott jojót, azzal szórakoztunk. Találkoztunk Jankával újra, én Somoraival is, meg azért maradt pár lányosztálytársunk, akivel beszélgettünk, míg várni kellett.
A férfikarnak sztem sikere volt, de a vegyeskar megingott. Az elején csak kisebb hibák voltak, nem is intonációsak, hanem dinamika/hangszín, stb., de a végén a szoprán igen durván elcsúszott a zongorakíséret mellett... Ennek ellenére nem hibáztathatók semmiért - szerintem.
Buzz-zal, Szütyővel (Szilveszter) és Szabival a fél 3-as busz helyett beugrottunk a Műkajáldába (igen, a mekibe), és jól bezabáltunk.

 

2006. április 25., kedd
pimas [#575] [2856chr] [szólj hozzá!]

Zsinagóga látogatás

Reggel Somoraival és Pityuval buszoztam, a névnapi-partyt szerveztem utóbbival a hétvégére.
A suliban aránylag kevesen gondoltak a Márk-napra, de jól is van ez így, akitől vártam, az köszöntött. :) Esztertől is kaptam egy izomszeletet... x)
A második óra után vonatra szállt a gimnázium (plusz a 8. oszt.) és feldöcögtünk Pestre Zsinagógát nézni, meg Szépművészetimúzeumba menni. Odafele úton Mariannal, Kis és Cserna Dórival utaztunk Szabi, Buzz és Szütyő, meghát én. Szabival különböző módszerekkel nevettettük a lányokat, szegények... x)
Pesten metróztunk is, vigyáztam Mariannékra jól. Nagy volt a tömeg, mint Pesten mindig. A metrón néztek is ránk sokan, merthát kissé hangosak voltunk időnként... A táskámra akasztott plüssizé is nagy népszerűségnek örvendett... :)
A Zsinagógában egy igen érthető, jóbeszédű ember vezetett minket, csak sokszor elnyomta a francia- és német idegenvezető a miénk hangját. :/ Sok félreértés tisztázódott a zsidókkal kapcsolatban, és a II. világháború idején történteket is új szemszögből láttuk. (Érdekes volt hallgatni szegény vezetőnket, aki igen erősen visszafogta magát, ha a nácikról beszélt, és még így is olyan szavak hangzottak el, hogy ihajjaj... Látni lehetett a dühöt a szemében.
A Deák tér felé visszafele Szabival parasztangolul beszéltünk... xDD "If jú szí ö resztaurant, szójj tu mí, koz áj vant tu báj ö glessz of vótör"
A földalattival mentünk a Hősök terére, megint vigyáztam Mariannékra, de inkább Katára és Nórira kellett volna... xDD Rossz metróra szálltak, és csak a téren vetük észre... Telefonálás, minden, aztán jöttek, ahogy tudtak. :) Mellesleg a metrón annyian voltak, h kapaszkodnom sem kellett, mert megtartott a tömeg... Megint sokan néztek minket, pláne, amikor Nóri (nem az eltévedő Hadnagy, hanem Szalai) szorosan elém keveredett, és Szilviék kihasználva az alkalmat nekiláttak a "BUGRISFIÚÚÚ :)"-féle hülyülésnek... x)) Jó volt.
A kiállítást már fáradtan szenvedtem végig, pedig szép volt, tényleg, nézzétek meg sokan, csakhát ne ilyen hótfáradtan.
A metrózások továbbra is jópofák voltak. A vonaton Bettiékhez ültünk be Szabival, mellettünk Adni balhézott vmi faszságán, mögöttünk Mariannék ültek. Kezdetben Szabival buzultunk (sötét alagútban: "Ezazzz, Szabi, csináld... xDD"), amin mindenki jót derült, kivéve persze Andit. :) Később előkerült Szabi funny napszemüvege, három fotografát is csináltam mobillal, egyet róla ("húdevagyány gyerekez a Szabi"), kettőt magamról ("rokkerPimas Mátrikszként"; "selyemPimas") Kár, nem tudom feltölteni a képeket... ://
A buszt kényelmesen elértem, kár, h sokan voltak a fél 8-as szabadin. A buszmegállóig Gáborral mentem, közben hangosan sóhajtoztam egy Borsodi után, de csak nem pottyant le az égből bele a kezembe... Pedig úgy ittam volna egy hideg sört. :)

 

2006. április 26., szerda
pimas [#577] [2974chr] [szólj hozzá!]

Tervek, kilátások

Mostanában három fő dolog akad, amit intézek, és amit anyám is intéz segítve nekem.
Legszorosabb határidő ADSL-ügyeben sürget minket, mivel május 11-i határidővel életbelépne a Favoritos szerződés (amelyet önkényesen kötött meg velünk a tékom...). Életbelépne, ha nem mondanánk vissza. De visszamondjuk. És lesz helyette...
1.) Kábelnet. 4k havonta, gyors, viszont amellett vissza kéne mondanunk a telefont, mert az alapdíjastól már túl sok költséget jelentene együtt a nettel. A mamámnak pedig kell a telefon.
2.) Tékom által szolgáltatott ADSL. Gázabb, mert 7k, plusz ha van bekötési költség, az még rosszabb. De így maradna a telefon, még ha maga a telefon tele2-s is lenne. Miután 7k-t pengetnénk ki tékom bácsinak az ADSL-ért, a tele2 is megérdemli a lecsurgó kis lét. (Azaz nem érdemli meg, de ebbe ne menjünk bele... ;) )

A második legsürgetőbb dolog a diákmunka vállalással járó futkosás. Mondjuk ezt főként mutti vállalja magára. A cél, hogy a helyi csomagolástechnikai cégnél dolgozzunk, mert az jól tejel, és megbízható. Ezen kívül Adri is tudna ott dolgozni, mert nem megterhelő a munka, és ez nekem is előny... :) A baj csak annyi, hogy a Melódiák közvetítőirodán keresztül zajlik minden. Annyi előnye azért van, hogy többen óckodnak ettől és így kevesebben jelentkeznek erre az adott munkára, ráadásul elsősorban falubeliek jelentkezését, és csak utána idegenekét várja a cég. A kisebb gond, hogy abból a sok-sok zsetonból, amit fizetne a Greiner, lenyúl párat a Melódiák, mert ez abszolút jogtiszta dolog - és a nem-fekete melónak mindig megvan ez az adózási, meg ilyesmi hátránya...

A harmadik, legkellemesebb "probléma" a vegyeskar nyári utazása Finnországba. Köbö júl. 14-e körül indulunk, a tippek szerint max egy hétre megyünk. 15 ezer forint az út. Az utazási költségen kívül a Finnek mindent (szállás, étkezés, stb.) állnak! Ez igen... A "válogatott" keretben benne vagyok, a pénzzel mutti szerint semmi gond nem lesz, tehát már csak a munkát kéne úgy intézni, hogy ne ütközzön a kettő. Persze Finnország prioritást élvez nálam, de a pénz is jól jönne. (Mostmár biztos, hogy digifotómasinát várásolok, ha megkeresem rá a pénzt.)

Este voltunk focizni. Elég későn, 19h körül. Martinnal ketten nem vártunk tovább, lementünk MTH-ra, ahol találkoztunk Fruval és Rékával, aztán amikor ők menni készültek, jött Davec és Hekkel. Így a csajok is maradtak, és fociztak is. Réka Martinnal és velem volt. "Kicsit" nyertünk, úgy 12-5 körül, de ebben sok helyzet nincs benne, amit Réka kihagyott. :) Végülis semmit nem számít, jól összejátszottunk, Martin is összeszedte magát, a csajok szépek voltak...
Martin és Laura szerelmi ügyét egyengettem még MSN-en, úgy, hogy mindkettőnek kedvezzek. Lehet, hogy összejönnek! :D Martin ma nagyon összeszedett volt, minden téren legjobb oldalát mutatta. Na, ilyen a 100%-os unokaöcsi! :)

 

2006. április 27., csütörtök
pimas [#578] [3088chr] [szólj hozzá!]

500. bejegyzés... Jéé...

Szóval már az 500. bejegyzés karaktereit pötyögöm be... Aha! :)

Buszon Tocokkal beszéltem. Régen (kisebb koromban) sokat lógtunk együtt, aztán szétváltunk, de még mindig barátok vagyunk, csak ő egyszerűen sokkal nyugisabb, mint én.
Reggel Szabi átadta a piros jojót, amit tegnap vett nekem, én meg odaadtam az árát, ahogy megbeszéltük. Így már egész nap mindketten tudtunk jojózni. :)
A Ronyec paródiával ma is sokakat megnevettettem. :) Ronyec mindenek felett. :)
Kiffer Zoli bá' szólt, h szüksége lenne ránk, hogy pakoljunk az ARÉV-csarnokban székeket, meg ilyeneket 4-kor, délután. Mivel nekünk ez 3 és fél óra ácsorgást jelentett, így 6. óra után (ami alatt Szabi és Oli klarinétozott, azonkívül SOAD-ot és Kispált hallgattunk) Betti, Kriszti (igen, az idegörlő), Buzz, Szabi és én elmentünk fagyizni a Viniczaiba. Mivel nem volt nálam elég pénz, Buzz adott kölcsön, vagyhát meghívott. Buzzt elkísértük buszmegbe, közben Szabi összefutott egy szimpatikus ismerősével. Buzz elment, Szabi elkísérte az ismerősét egy darabon, így útunk elvált, és én a csajokkal maradtam.

Hiba volt. Nem voltam hangulatomnál. Márpedig azt, amit Kriszti csinál, hangulatomban is alig tudom elviselni. Idegesít, rajtam lóg, rámhajtja a fejét, belémkarol, simogatja a hasam, babusgat... IDEGESÍT!!! Nem győzöm lelökni magamról, meg kitérni előle, satöbbi. Ráadásul ha rosszabb kedvemben talál így, mint ma, akkor bunkózok is. És nem érdekel. Vegye már észre magát! Zavar! Kibaszottul megbízhatatlan, érzelmileg labilis (erősebb szóval kurva). Engem ne használjon, ne legyek senkije. Pasizzon be azzal, akit hülyére vehet, vagy akit leszophat, vagy mit bánom én, de engem hagyjon. Hát.
Így persze egy hangulatromboló-öngerjesztő folyamat eredményeképp egy rossz pillanatban a Skála környékén padon ülve egy félmondatban szidtam szegény Andit, aki tulajdonképpen jófej, csak a vonatos balhéja miatt ki voltam akadva rá. Krisztivel (és Bettivel is) kisebb elvi vitánk kerekedett. Ezen még túlléptünk, elindultunk a belvárosba, a pályaudvarra, hogy elérjék a buszukat. A Városházánál (ha az az épület az az épület :) ) viszont belebotlottunk a sulink általános iskolás kórusába (Bárdos-kórus), amit Imre bá' vezérelt, és láttuk a hátul áldogáló Mariann tanárnőt is (ofő). A történethez hozzátartozik, hogy elvileg negyed 3-kor a színházban kellett volna lennie a gimnáziumi tanulóknak, mert ma volt az utolsó Fülharmónia-előadás. Mivel azonban nem volt, aki ellenőrizze, hogy elmegy-e a nép, és mellesleg nem is veszik túl szigorúan (a legutóbb is elengedett az ofő), így mi inkább csavarogtunk. A csajok azonban beindították a "bolha-elefánt" egyirányú generátort, és majdnem futóléptekben hagyták el a helyszínt, míg én csak sétáltam. Néztem rájuk mosolyogva, hogy "mivanmivan?", mire rámripakodtak, hogy siessek már, nehogy lebukjunk. Ezen végképp összevesztem Krisztivel, és elhúztam haza a fél 4-essel. (Ezzel keresztbe szarva a pakolásra.)

Aaaarrrrrggggghhhhhh!

 

2006. április 28., péntek
pimas [#580] [3800chr] [1 hozzászólás]

Kólás sör

Este (némi rábeszélés után) az esős időjárás ellenére kimentünk megülni a névnapomat... :)
A fél 7-re megbeszélt kezdés helyszínén (park) én voltam ott először. Ilyen még nem fordult elő, mindig én kések inkább. Aztán jött Pityu, később Hekkel és Davec, majd elindultunk Stefi elé, és találkoztunk is vele a pedagógusháznál. A pizzériába vitt az utunk. Elég felemás hangulat volt, nekem nem volt sok kedvem az egészhez. Csocsóztunk is, Stefitől kaptam Metallicás kitűzőt. Csikós Peti is ott volt a pizzériában, ahonnan elég hamar leléptünk kútra.
Pityuból megint előjött a hangember, beígért mindenkinek egy sört otthonról, így kút helyett oda mentünk a házukhoz. Végül egyetlen sörrel tért vissza. Megemlítette, hogy van Hubertus is, amit kihozhat... Hekkellel felcsillant a szemünk, Davec, Stefi és Pityu nem nagyon akart inni... Pityu nem hozta ki végül az üveget, szerintem ez tökéletesen demonstrálja, mekkora hangember lett... :/
A sör végül az enyém lett, amit a vasúti kocsmáig el is fogyasztottam jól. Szívtunk cigit is, Hekkel kivételével. Mivel Davec és Hekkel nem komálta túlzottan Pityut, ketté húzott a társaság, én hol mitt, hol ott voltam.

A vasúti kocsmában csocsóztunk, majd visszaindultunk Pityuék felé. Ő be is ugrott otthonra, mi pedig továbbmentünk a kútra. Már besötétedett, 9 felé járhatott az idő, Davec és Hekkel hazament, Stefivel visszaindultunk Pityuért, de szembetalálkoztunk vele hamar.
Még mindig nem volt partihangulat. Stefi alkoholmegtartóztató fogadalma miatt a Schäffer kocsmából is csak egy bombával jött ki, Pityu viszont hozott finom Borsodit mindkettőnknek. Mialatt azt kortolgattuk, haladtunk a vadiúj játszótér felé a Mikszáth végébe. Stefit beavattam a nyuszizmus rejtelmeibe, felkértem nyuszistennőnek, sé elvállalta! Már csak azt kell eldönteni, mikor, hol, és kinek a fényképezőgépével fotózom le... ;)) (Belevaló csaj)

Innentől megvolt a hangulat is. Leültünk a padokra, pár szálat elszívtunk, hamar megittam a sörömet is. A szekszről beszélgettünk, izgalmas témának bizonyult. Pityuval beindult a szolid-buzulás. ;) Kijelentettem, hogy csak 5 sör után vagyok kapható, innentől végig vissza-visszatérő poén volt ez. Pityu kicsit arcoskodott is, ahogy szokott, de már nem zavart, jó volt a hangulat.
Lementünk a tóra is, akkor voltam a leginstabilabb. Mire visszaértünk az útra, már nem volt velem gond - egy szál se.
Újra megcéloztuk a kútat, de egy gyanús bicikli miatt, ami a kútnál támasztotta a falat (és feltételezetten Stefi barátjáé volt...) visszafordultunk, és mentünk a vasútiba megint.
Volt földön fekvés megint, mint mindig, megint én voltam alul. Folyamatosan a szekszről beszéltünk, közben pöfékeltünk is párszor.

A vasútiban én már csak kólát vettem, de egy dobozos sört is kikértünk Pityunak. Valami ritkaszar Rocky Cellar "márkájú" löttyől van szó, ami a világ legszarabb sörének bizonyult szememben. Anyám egyszer már hívott, de mivel hallotta, h színjózan vagyok (mert az is voltam), engedett még. 11 felé járhatott az idő.
A vasút felé tettünk kitérőt, aztán mentünk végig a Kastély úton. Találkoztunk biciklisekkel, meg egy pezsgőt szorongató fiatal sráccal. Biztos buliba ment.
A sört kegyetlen szar íze miatt kólával vegyítettük, egész finommá vált. A hintáknál még szívtunk, megittuk Pityuval a sör-kólát, aztán a fáradtságra és a fél 12-t mutató órára való tekintettel hazacaplattunk.

Itthon még beszéltem anyámmal egy tévéműsorról, amiben a Tankcsapda szerepelt. Észre sem vettük, h 10-15 percet beszéltünk egy fél mondatra épülve. :) Jópofa.
Végül beültem még a gép elé, hogy megírjam ezt itt. Egész jó kis névnapi ivászat volt ez.
Kíváncsian várom, mikor készíthetem el Stefiről a képeket :) Huhh... :)

 

• a fikció jogát fenntartom!
• ha nem tetszik, nem olvasod.
• nem neked írom, hanem magamnak.
• jó szórakozást!

BLOGKONTROL!


 név 
 jelszó 


1621 bejegyzés 
178 kiemelt (11.0%) 
 álom (4)  
 fotó (46)  
 mm_koncert (26)  
 okosság (36)  
 velős (27)  
 vers(féle) (8)  
 videó (9)  


2024 ARCHÍV!

01  02  03  04  05 

2023 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2022 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2021 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2020 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2019 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2018 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2017 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2016 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2015 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2014 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2013 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2012 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2011 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2010 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2009 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2008 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2007 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2006 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2005 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2004 ARCHÍV!

07  08  09  10  11  12 


LINKEK!


Pimas saját blogja. Mer?! - http://pimas.dzsembori.hu/blog
Minden jog fenntartva! | pimas@dzsembori.hu