2005. május 4., szerda
pimas [#371] [806chr] [1 hozzászólás]

Sulihét - Blokkolj!

Ma lett volna a „vizestúraverseny”, amit már a Víz Világnapján meg kellett volna rendezni, de az akkori idő azt tényleg nem engedte. A mai helyzetről pedig inkább nem is mondok, csak „pár” szót…
Tegnap azt mondták, ha reggel rossz idő lesz, tanítás szerint menjünk. Borús volt, de az eső csak az indulásomkor kezdett csepegni. A tanári kar egyik fele szerint Elzáig megyünk, a másik szerint csak a suliban és környékén. Persze a napsütés és az elállt esőzés ellenére is az utóbbit választották. Röhej. Hogyan lehet túraversenyt rendezni egy iskola épületében?! Eljöttem. Gabica is hazament.
Szarok rá, ha beírást kapok. Alig egy hónap, és elhúzok, mint a vadlibák. És búcsúzóul leköpöm a sulit. Igen. Vagy oldalbahúgyozom. : ))
(155. nap)

 

2005. május 6., péntek
pimas [#374] [57chr] [szólj hozzá!]

Szomorú évforduló

Két évvel ezelőtt halt meg édesapám. : (

 

2005. május 6., péntek
pimas [#376] [931chr] [1 hozzászólás]

"Itt valami készül, valaminek jönnie kell..."

Voltam csocsózni. Útközben találkoztam Pityuval, ő lett a tegnapi királyválasztás győztese – és ezzel a mai „Tátika” verseny zsűrijének elnöke. Davec, Hekk, Pityu, és a később érkezők (Matyi, KisTuba) meg én álltunk csapatokba, és aránylag jó meccseket játszottunk. : )
Mondták, h nem fogadja el az ofő az igazolásom, mert nyílt titok, h nem a torokfájásom miatt mentem haza szerdán. : ) Ez igaz, de én akkor is elfogadtatom vele az igazolást-. Há’…! Nem ám még a nyúl viszi a vadászpuskát! : ))
Olyan jóleső érzéssel fogok balhét csapni. Ha ő megcsinálhatta, h mondvacsinált okokkal visszaültette az osztályt a régi padrendezésbe, akkor én is lehazudhatom az eget is! Várom a hétfőt, összecsapás lesz…
”Csapásra ellencsapás, soha nem lesz vége se’
Ennek a sosevolt célért vívott harcnak, hulljon a férgese!!”

 

2005. május 10., kedd
pimas [#381] [690chr] [1 hozzászólás]

Zastava-blog [sokadik rész]

Milán az érettségi szünet miatt itthon van egész héten. Ezen alkalom tökéletes a Zastava tavaszi helyrepofozására.
A benzinbetöltőcső cserélése egy bonyolult folyamat, amiért le is szedtük a csomagtartó baloldali védőpanelét. Ez azóta is így van. : )
Sándor csak a kritikus helyzetekben segített, de akkor nagyot. : ) Végül üzemképes lett a járgány, már csak…
-benzin kell bele
-aksi, de az van; még ha nem is állandó, csak egy Opelből kiszedett ideiglenes
-be kell járatni a fékeket, mert egyelőre be vannak ragadva (tehát akkor is fog, ha nem kéne… ; )
Holnap már valószínűleg megyünk vele. : )

 

2005. május 13., péntek
pimas [#384] [1198chr] [1 hozzászólás]

Péntek 13 - copfban a hajam

A vártnál hamarabb jöttem haza a suliból. Bioszon és matekon ott voltam még. Matekon témazárót írtunk, Papi még ott helyben kijavította nekem, és 4-es lett. : )) Ha kicsit jobb vagyok, koncentráltabban írom, még ötös is lehetett volna. : )
Német órán már szarul voltam. Fájt a gyomrom, és szarnom kellett. Kereken 10 órakor vettem észre ezt magamon, és onnantól még 30 percig szenvedtem. Azaz még utána is, de akkor már csak hazáig. Tuszika elkísért. Fontosabb óráról már nem maradok le. Itthon megrohantam a WC-t, aztán még mindig szar volt valamennyire az állapotom, ezért lefeküdtem pihenni. Kb. 10 percig feküdtem az ágyon, aztán most itt tartok. Jól vagyok már.
Rendszertelenül élek, ez a baj. Reggel sokat eszem, délben alig, délután összevissza. Változtatni kéne.
Most épp copfban van a hajam, nagyon tetszik. Egyszerű befőttes gumival (természetesen újjal) összefogtam hátul, és rutintalanul megkötöttem. Kurvaállat. : )))
Este azért megyek a megbeszélt partira. Feltett szándékom nem berúgni, de ez majd kiderül ott és akkor. : )
(161. nap)
Érdekesség: 13-a van, és 21 nap van hátra a suliból… Mi lesz ma?! ; )

 

2005. május 14., szombat
pimas @ 02:02 [#385] [114chr] [1 hozzászólás]

No comment...


Mi történhetett?
Holnap remélhetőleg megírom... : )

 

2005. május 15., vasárnap
pimas [#388] [842chr] [49 hozzászólás]

XXL

Ma volt ebben a tanévben az utolsó dobórám. Könnyű András, Dezső bá’ és én ezt meg is ültük. : )
A buszon (odafele) a sofőr roppant humoros kedvében volt.
Én: Egy diákot kérek a Piac térig
Ő: Milyet?
Aztán persze nem értettem, min akadt fenn. Amikor véletlenül azt mondtam, h egy diákjegyet, kiderült, ez volt a kulcsszó.
Ő: 78 Ft lesz. Diák van barna, szőke, fekete…
Höhö. Humor Herold. Ökör. ,,|,,
Legközelebb, ha találkozok vele, áfás számlát kérek majd, mert van rá jogom. Höhö. Akkor nevessen. ,,|,,
A felső megállónál, még a faluban felszállt egy Junkies-fan gyerek. 10 körül lehetett. Junkies baseball sapka, pulcsi. : )
A Gorsiumba érve hamar a tárgyra tértünk. A Tesco-ban található Don Pepe’s pizzériából (vagy ilyesmi) rendeltünk egy 52 cm-es, XXL pizzát. x ))

 

2005. május 17., kedd
pimas [#390] [370chr] [szólj hozzá!]

Ház

Ma már második ember hívott fel, h hol van a házunk/mennyiért adjuk. !!! Ennek is azt mondtam, h téves. Viszont beolvasta a számot, amit hívott, és télleg a mobilszámom volt!! : O He? Vagy 1), tévesen közölték egy hirdetési lapban a valóban árult lakáshoz tartozó telefonszámot (és az enyémet adták meg véletlen), vagy 2), valaki egy kibaszott vicces tréfát űz velem.

 

2005. május 18., szerda
pimas [#391] [1151chr] [1 hozzászólás]

Az akvárium üvege

Matyival ketten beismertük, h nem olvastuk el mára a Rómeó & Júliát. : ) Kaptunk egy egyest, és hétfőn kérdezi Ica tanárnő. Ha nem lesz még, komolyabb következményekkel kell számolnunk. De szerintem meglesz.
Azonkívül léteznek még emberek, akik szintén alig lapoztak bele, és ők jobban megszívják, mert nem ismerték be a hiányokat. :-/ Úgy kell nekik! : ) [pl. Gabica]
Irodalom órán kikéretszkedtem, mert (mitagadás) szarnom kellett. Mostanában valami nem stimmel velem, gyakran fáj a gyomrom, és olyankor nagyon szarul vagyok. Kiértiezt?
Tocok öccse valamilyen verseny vagy sorsolás keretén belül nyert egy Siemens M65-ös (vagy milyen) mobilt, így ingyen odaadta Tocoknak az előző mobilját. Valamilyen Nokia. : )) A mákos! ; ) Mindegyik kb. 40 ezer HUF. Persze egész nap szegény Tocok mobilján lógott Hekk, meg még néhányan. (éppen ezért, ha meg is lesz, nem viszem be az új mobilt, mert nem akarok ezzel villogni. Tudom, h Tocok sem ezért hozta be, csak hát így járt.)
Azt hiszem, kezdem szépnek látni az akvárium üvegét. :-/
(164. nap – ugyanis ma láttam a tanári naplóban, h a Pünkösdöt is beleszámolják)

 

2005. május 19., csütörtök
pimas [#393] [3597chr] [1 hozzászólás]

A rasszizmusról

Nem is oly’ régen, azt hiszem a múlt héten történt, h leszúrtak egy cigány srácot egy karddal, egy pesti buszon. Az ügy nagyjából lecsengett, de megint felvetődött egy fogalom, amivel szerintem az átlagos magyar ember nincs teljesen tisztában, és könnyen dobálózik vele: rasszizmus.
Itt van tehát ez a srác, akit származása miatt testi bántalom érte, méghozzá nem is akármilyen. Abba már bele se menjük, h hogyan lehet egy kardot felvinni egy buszra, mert már ez is abszurdum. De hogy közönyösen továbbmennek és leszállnak az emberek, miközben azt a szerencsétlen ott „ölik”… Érthető, h kard ellen nem szegülhet egy ember. Sem idős, sem nő, sem gyerek, de még egy egészséges fiatalember sem – egyedül. Hogy mi lett volna a száz százalékig helyes cselekvés, azt nem tudom, de én azt tettem volna, h…
A buszról leszállva értesítem a mentőket, majd a rendőröket. Aztán nem elmegyek, mintha mi sem történt volna, hanem tanuskodom. Persze, érthető az is, ha valaki fél ott maradni, de valamit csak kitaláltam volna erre is. (Bár ezzel nem okolhatok senkit sem, elvégre nekem is csak a pofám jár)
A kisebbségi kérdéssel már régóta kezdeni kéne valamit (hogy pontosan mit, azt nem én fogom megmondani). Nem megoldás ugyanis, h amikor történik egy-egy ilyen drasztikus eset, akkor egyszerre X számú egyesület azonnal tiltakozni kezd, és tüntetésére tán azok is elmennek, akik még egy telefont sem eresztettek meg a buszról leszállva. Ez ugyanis álszentség, mű-együttérzés.
Van ugyebár ez a társadalmi célú hirdetés, a roma egyenlőségért. A szlogen szerint egy romának a homlokára van írva, h cigány, de azt nem tudja hova írni, h dolgozik úgy, mint más. Ő ne írjon semmit sehova, inkább némely társa írja ki azt magára, h…
-Nem dolgozik, „Büdös neki a munka”
-A kisebbségi helyzetre fogja, h olyan, amilyen
-Lop, és fehér társait terrorizálja
Mégegyszer mondom, ez nem mindenkire vonatkozik.
Az alapvető probléma a XXI. századi ember kényelmessége. A tudatlan nép úgy osztja fel a hazai állampolgárokat, h vannak a cigányok és a fehérek. Talán egyértelmű (kéne, h legyen), h a helyes felosztás a következő lenne: becsületes és tisztességtelen. Napjaink kényelmes embere azonban a ’fehér’ szót a ’becsületes’, a ’cigány’ szót a ’tisztességtelen’ szinonimájaként használja.
Holott akárhogy nézzük, mi, fehérek sem vagyunk fedhetetlenek. Közülünk is nagyon sokan lopnak/ölnek/garázdálkodnak. Mégis úgy gondoljuk, a fajelmélet alapján felsőbbrendűek vagyunk. (tisztelet a kivételnek)
Bőrünkön tapasztaljuk azonban, h a cigányok is kétfélék, olyanok, mint mi: van a becsületes, és van a tisztességtelen roma.
A megoldás nem Auschwitz-Birkenau; Én aszerint különböztetem meg az embereket, h tisztességesek-e, vagy sem.
Ezek után, ha én egy cigányt utálok, ne mondja senki sem rám, h rasszista vagyok. Ugyanis pusztán az alapján, h cigány, nem különböztetem meg; ha én az adott illetőt utálom, akkor már valamilyen szinten ismerem. És akkor már nem a származása alapján, hanem a magatartása/viselkedése alapján helyezem a saját kis skatulyámba. Ez tehát nem rasszizmus
Rögtön felhozok egy példát: Norbi, a gitáros osztálytársam. Látom rajta, h roma, de nem zavar, mert ismerem. Tudom, h becsületes, h nem lop/csal/hazudik.
Ellenpéldát nem hozok. Sajnos van abból is elég, de legyünk optimisták.
Remélem, mindenki számára érthető volt az eszmefuttatás.
(165. nap)

 

2005. május 20., péntek
pimas [#395] [777chr] [6 hozzászólás]

Szadista állat

Azzal a tudattal mentem suliba, h ez egy elbaszott nap lesz, mivel a péntek általában ilyen. Aztán már első órán kiderült, h nincs Oláhné. x ))
Innentől minden stimmelt is. Tocok mobiljával felvettük, ahogy Matyi szadulja az énekkönyvét, majd később Hekk rajzkönyvének kivégzését is rögzítettük. : )) Angolon a táborról beszélgettünk tanárnővel, de én nem fogok menni. 16 000 HUF-ért Elzába? Hát nem, köszönöm. : )) Inkább félreteszem gitárra. Zsuzsa tnő is mondta, és én is sajnálom, h Dettit meg fogom bántani ezzel a húzásommal, de én 16 kilót nem fogok kifizetni ezért a táborért. Ez az egy bánt csak. Meg hát maga Zsuzsa tnő is sajnálja, h nem jönnék.
A negyed 4-es sárosdival bemegyek, aztán veszünk telefont. Jólesz. (lekopogom) : )
(166. nap)

 

2005. május 21., szombat
pimas [#396] [3504chr] [1 hozzászólás]

Zastava-blog - a Beteljesedés

10-kor keltem. : )
Kb. fél óra múlva Davechez mentem, ahogy azt megbeszéltük. Beüzemeltük az Infrát, úgyhogy egy csomó csengőhang és kép került a mobilomra. A SonyEricsson jobb alap képeit átküldtem Davecnek.
Otthon ezután is keveset voltam, kicsit alakítgattuk a Búsulót Adrival. Aztán egyszercsak betoppant Martin, akinek nagyon megtetszett a telefon. : ) Segítettünk mamának a ház körül, aztán elmentünk Davechez. Megvártuk Hekket, aztán elhúztunk a pizzériába (Martinnal ketten 950 Ft-ot hoztunk). Ettem egy tiramisu-sztracsatella fagyit, nem bírtam ellenállni. ; )) Nagyn finomra dolgozzák. : )
Mentünk aztán MTH-ra is, ahol Nikivel is találkoztunk. Rávettük, h álljon be a kapuba. : )
Már 5 után jártunk, amikor a hintához vettük az irányt. Megérkezve készítettünk egy-két kisfilmet a hájtek géppel. : )
6 után értünk csak Martinékhoz. Martinunk megkérdezte Sándort, h megyünk-e a Zastavával. Milánnal mi persze eléggé kétesen értékeltük, h Martin meglepő magabiztossággal állította, fél óra múlva indulunk. Need For Speed II.-t játszottunk, aztán Milán a hálón COD-ozott. A fél órából egész lett, de akkor aztán azonnal munkához is láttunk. : ))
A Paudits-srác és a barátja egy rally autót vittek el, aztán annak helyére betoltuk a Zastava útját álló piros Ford-ot. Ezután én jöttem, előrébb álltam a Zastavával, és Sándor fújt a baloldali kerekekbe. (Milánnak nem ment az előrearaszolás, a szűk hely frusztrálta).
Sándor foglalta el a vezetőülést. Martin mellette, Milán Martin mögött, én Milán mellett, mi ketten hátul, értelemszerűen. A Vásártérre fordult be. Martinnal helyet cserélt, az övé volt a megtisztelő feladat, h elsőként vegye át a stafétabotot. Az indulás-megállást gyakorolta, először nagyon nem ment neki. A kuplung nagyon fent fog, ez nehezített a dolgunkat. A gázadásra is nehezen éreztünk rá; Martin nagyon sok gázzal indított, aztán a kuplung felengedésekor visszavett a gázból is, és megugrottunk, lefulladtunk. Aztán sikerült elindulnia, de a lelassításnál lefulladt. Nem tudta, h a kuplungot is kell nyomni. : ) A gyakorlat végén nagyon ügyesen vezérelte a gépet.
Ezután én kerültem a kormány mögé. Nem sikerült jól az indulás. Nem mertem sok gázt adni, féltem a nagy lendülettől. Annak idején én vezettem már teherautót (!!) is egyedül, de az sokkal könnyebb, magától értetődőbb volt számomra. Komplett Ady-kört le tudtam nyomni egyedül, póttal (igaz, apa a jobbos ülésről figyelt rám), amivel fordulni is nehéz. Volt, amikor 9. sebességbe is beváltottam, ami kb. 70 km/h-t jelentett. : ))
A Zastava azonban nem adta magát. Nehezen tudtam kezelni.
Visszafele Milán ment, igaz, Sándor fordult meg. Meglepően jól nyomta az unokabátyám. : ))
Terepváltás következett. A salakútról átmentünk a fűre. Sándor kiszállt, odament a pónilovat sétáltató (hülye kifejezés : )) Pató becenevű emberhez, így egyedül körözhettünk a járgánnyal. Óriási volt! Elsőnek én mehettem vele. Jobban indultam, mint addig, a kezdés után már simán vezettem. Aztán Martin váltott fel, Milán, és újra én. Így mentünk sorban, egyre ügyesebben. Martin gyengeőrültként vezet… : )) Sok gázt ad. A lefékezésekkor is megtréfál minket… Egyszer beestem a két első ülés közé… : )) Aztán, amikor kiszélesített köröket mentünk, Martin sok gázzal kanyarodott, de keveset kormányzott, így kb. másfél méter választott el minket az ároktól…
Gyorsan repült az idő, sajnos. Egy biztos, vezetni kurva nagy élmény!

 

2005. május 25., szerda
pimas [#399] [95chr] [1 hozzászólás]

Foci

Elmentünk a megyei döntőre Bicskére, elvertek minket, mint a lábtörlőt. : ))
(169. nap)

 

2005. május 28., szombat
pimas [#402] [715chr] [54 hozzászólás]

4 perc 39 másodperc

Minden korszaknak van valami tipikus kezdése, mindenben van valami, ami a nagy „első”.
Írtam már dalt, egyet-kettőt, de az Aki játszik című alkotásom az igazi, első dal. Bár az Utálom azt, hogy… előbb lett készen, azaz félkészen, de az Aki játszikhoz készült el elsőként a számítógépbe írt dob- és basszusalap, és ezzel együtt gitározva és „énekelve” rögzítettem is, majd lemértem. 4:39 : ))) Van benne egy nyolcütemes szóló, azaz valami improvizált szar. Szólót még az életben nem írtam, de megtörténik majd ez is. : ) És azzal együtt fogom egyszer felvenni, de úgy igazán profin.
Egyelőre nagyon szedett-vetett (vagy milyen), de tetszik. : ))

 

• a fikció jogát fenntartom!
• ha nem tetszik, nem olvasod.
• nem neked írom, hanem magamnak.
• jó szórakozást!

BLOGKONTROL!


 név 
 jelszó 


1621 bejegyzés 
178 kiemelt (11.0%) 
 álom (4)  
 fotó (46)  
 mm_koncert (26)  
 okosság (36)  
 velős (27)  
 vers(féle) (8)  
 videó (9)  


2024 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 

2023 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2022 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2021 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2020 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2019 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2018 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2017 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2016 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2015 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2014 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2013 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2012 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2011 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2010 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2009 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2008 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2007 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2006 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2005 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2004 ARCHÍV!

07  08  09  10  11  12 


LINKEK!


Pimas saját blogja. Mer?! - http://pimas.dzsembori.hu/blog
Minden jog fenntartva! | pimas@dzsembori.hu