2006. október 2., hétfő
pimas @ 22:18 [#749] [504chr] [2 hozzászólás]

A Zene világnapja

Délután, azaz estefelé, háromeld 6-kor gyülekezett a vegyeskar, az Alba Régia Kórus, meg még sok-sok ember az ARÉV-sportcsarnoknál, és megejtettük a zene világnapjára rendezett ünnepséget. Jó volt, szép volt, szerintem tisztán is énekeltem/-tünk Szabival, tehát büszke is vagyok. :)
Azt viszont bánom, hogy a férfikari fotózás miatt lemaradtam a tömegtől, és nem tudtam senkihez, semilyen társasághoz becsatlakozni. :/ Hát hazajöttem Somoraival és Győri Zsuzsival a 9-es sárosdival.

 

2006. október 3., kedd
pimas @ 22:12 [#750] [1231chr] [3 hozzászólás]

Én, a Don Quijote...

Don Quijote ébredése

Hajtogattam a kukák mögött egy álmot
egy kerthelyiség félreeső részén
Eldugult piszoárban vitorlázok
Sapkám a hold, fésűm a szél.

Sorra dőlnek ki mellőlem a lányok
fojtogató bűntudat emészt
A szívek szemétdombján kapirgálok
Szeretni, Istenem, milyen nehéz!

Annyi minden bajjal kell még megküzdenem
plusz még itt van a nyakamba varrva egy lefejezett szerelem
Tükröm, tükröm,tükröm, mondd meg nékem:
Jól áll-e ez nekem?

Sorra tűnnek el mellőlem a srácok
mindegyiknek jobb dolga akadt
Zajos magányban foszforeszkálok
a sápadt fényű telihold alatt.

Annyi minden szarral kell még megküzdenem
ellenséges szélmalmoktól zavaros szellemem
Nincsen veszély, mondják, csak képzelem.

Aztán orvosok jönnek, kezükben fegyver
és ha a vegyszer egyszer a vénába hatol:
a lakatlan sziget lakó lelke tenger lesz
a szíve lepényhal. Itt úszkál valahol.

Annyi minden szarral kell még megküzdenem
egy tucat csörgősipkás lidérc horkol mellettem
Választok egyet. Melyik tetsszen?
Melyik legyen a partnerem?
-Quimby-

 

2006. október 4., szerda
pimas @ 18:11 [#751] [2102chr] [16 hozzászólás]

Tízből hat

Reggel, negyed 7 előtt (mielőtt jött a busz) egy fiatal férfi stoppolt az út túloldalán. Egy teherautó megállt neki-. Érdekes, talán az emberek elidegenednek egymástól, de van még olyan réteg, amely összetart és önzetlenül segít. Igen, a teherfuvarozókra gondolok.
Mindegy.

Nulladik tesi: 2000 méteres futás felmérése. Rontottam ebben is a tavalyihoz képest, akkor (ha nem tévedek) 8 perc 39 mp körül futottam, most 9 perc 9 mp alatt.
Énekórán nekem (is) kellett lapról olvasnom (ti. kottát), és szerintem tisztán énekeltem. I was proud.
Matek tézé 2-es lett. Hát... Sejtettem. :) :/

És... Két lyukas óránk is volt! Azaz egészen pontosan így nézett ki a nap: 0., 1., 2., 3., óra megtartva, 4., 5., amelyek angolórák lettek volna (tanárnő hiányában) lyukasak voltak, 6. - rajz, és utána meg a szokásos két lyukas, majd kórus.
A 4.-5. órában Krisztivel kimentünk parkba, bár rossz idő volt, az eső is csepegett, ráadásul senki sem volt parkban. Szabi telefonált Krisztinek, hogy ők (Dudus, Betti és Szabi) is jönnek. 12h-kor indultunk vissza, addigra Feri és Csongor is jött parkba. x)

A másik két órában Buzz-zal és Szilveszterrel mentünk hozzájuk (mármint Szlájékhoz) "motorozni", persze nem működött az ezeréves MZ. xD De legalább hülyének néztek minket, már megérte... :P

Kórus fasza volt, jól ment a Mozart-féle O salutaris... c. darab. Utána Szabival még mentünk parkba kb. 20 percre, majd busz és go home.


Egy csokor idézet:
"ANYÁD, MEKKORA HECCSÁT!"
[KEPSZLOKK IMIKE, AMIKOR BESZÉD KÖZBEN VÉLETLEN FEJBEKÖPTE SZILVESZTERT]

"AKI NEM, AZ BE!"
[KEPSZLOKK SOMORAI EGYIK TANÁRJA]
(Ennek előzménye, hogy megkérte diákjait, akinek nincs semmi fontos a táskájában, az ne vigye be a szállásra, akinek viszont van, az vigye be. Így sikertül kifejeznie magát... x) )

"AKI AHOL VAN, ANNYI AZ IDŐ..."
[KEPSZLOKK KRENCZNÉ]

 

2006. október 5., csütörtök
pimas @ 21:35 [#752] [1150chr] [1 hozzászólás]

Akivel birkózni kell

Délután parkban jó volt a hangulat.
Egyszer nekiálltunk Adrival birkózni. Egészen pontosan a pengetőmre pályázott, és megkaparintotta; markába szorította, majd én igyekeztem kiszedni onnan, eldőltünk, ő megpróbált csikizni, majd megpróbált harapdálni, mindezt azért, hogy elengedjem a kezét, de felülkerekedtem, leszorítottam, azonban ő kiszabadult, és át tudta tenni egyik kezéből a másikba, majd végül Feri felvette a földre ejtett pengetőt... xD
Ez igazán azért érdekes, mert közel voltunk egymáshoz, éreztem a szuszogását, kellemes volt, ahogy harapott, nevetett, stb. Nem mintha nagy jelentősége lenne ennek, amúgy is van barátja, akit ráadásul ismerek és kedvelek (Ármin), ez mindössze egy jópofa birkózás volt - ami nekem, szeretetéhességem miatt jól esett. :)

Most nemrég pedig elkapott egy jókora röhögőgörcs, szinte a semmin nevettem könnyesre magam. xD
Ez egy ilyen nap, na.

"ÚGY NÉZ KI, NEM ÉN VAGYOK AZ
AKIVEL BIRKÓZNI KELL..."

[KEPSZLOKK KISPÁL ÉS A BORZ]

 

2006. október 6., péntek
pimas [#753] [793chr] [2 hozzászólás]

Ill

A 6.40-es kb. 4 percet késett. 7.05-kor már általában a Budain szoktunk lenni, de most még a körfogró előtt tobzódtunk. Ez csak azért volt gáz, mert Kriszta elvileg 7-től várt rám a Haleszban a füvesszínpadon, gyakorlatilag amikor 7.11 felé leszálltam a kórháznál, még nem volt ott. Gondoltam, nem várt meg, hát felhívtam - végül jött, és mentünk suliba jól. Majdnem el is késtünk...

Törin csodával határos módon megúsztam a felelést. x)
Aztán olaszon már éreztem, hogy megint begyulladhatott a torkom, és a lázam is felmehetett. Nyelvtanon alig írtam le valamicskét, végig az asztalra rogyva relaxáltam.
A negyed egyessel jöttem haza, és 1-től fél 4-ig aludtam is. Utána fél 7-ig Martinnál voltam, Fifa 07-eztünk. x) Lol. A magyar válogatottal 2:0-ra legyőztem a brazilokat. xD

 

2006. október 7., szombat
pimas [#754] [1598chr] [1 hozzászólás]

Alvin és a Mókusok koncert, Szabad Művelődés Háza

(Délután 2-től 5-ig próbáltunk, az eddigi legösszeszedettebb munkatervet dolgzotuk ki, jó volt.)


Este a fél 9-es szegedivel utaztunk be Fehérvárra. Érdekesség, hogy ezen a buszon utazott Betti is. Igen, Betti. És odajött hozzánk.

Negyed 10 felé érhettünk oda a Szabad Műv. Házhoz, kint szép számmal fetrengtek a már részeg punkok. Villámgyorsan találtam ismerősöket: Évit, aki kodályos 9.-es, és egy barátnőjét (Bianka), akikkel pl. FeZeN-en is találkoztunk. Vadovics is ott volt, be volt baszva. x) Mondta, hogy csak akkor megy be Alvinra, ami szerinte szar zene, ha befizetjük. xD Ferivel (továbbiakban Matafán) is találkoztam, plusz pár parkos arccal.
Bementünk így négyen (Adri, mármint tesóm; Bianka, Évi és én), vettem egy Heinekent, mire az elfogyott, már kezdődött is Alvin.

A második, de főként a gyors-egymásután ivott harmadik sör után igazán ellazultam. Matafán párszor belökött pogózni, de ez a punk-pogó nekem túl vad, így 4-5 percnél többet nem töltöttem egy huzamban bent.
A koncert vége felé (kicsit ittasan) összeakadtam a nagyott ittas Zsófival (tavalyi kodályos), és ölelkeztünk nagyokat. Utána pedig a szájára tett ujjával mutatta, hogy erről egy szót se. x)

A koncert végén Adrival is találkoztam, majd kint lazítottunk Biankával és Évivel éjfélig. Ekkor felébresztettem Krisztit, majd mentünk Zsófi nénihez (rokon) aludni.

 

2006. október 10., kedd
pimas @ 21:03 [#755] [1431chr] [1 hozzászólás]

Csak röviden (képekben a máról)


(A felirat:
Nem-akarok-felelni gomb)


Röviden, szavakban: Reggel megint Krisztivel mentem suliba, de most elugrottunk Szilviért is-. Olaszból kaptam egy szolid egyest (3. kép), meg egy visszafogott hármast. Haladunk a korral.
Délután Szabival elugrottunk parkba, ahol például zsíroztam Danival és egy idegen sráccal meg egy csajjal. Párban játszottunk, én a csajjal voltam, és ügyesek voltunk; két körből kettőt megnyertünk. :) Szabi ment, de jött Buzz! x)
Visszamentem a sulihoz, mert odaadtam Nórinak valamit, amit kért, aztán Krisztivel és Fruzsival elindultam haza. Krisztivel a Halesz parkig mentem. Este dolgoztunk az istállón.

 

2006. október 11., szerda
pimas @ 19:11 [#756] [1124chr] [1 hozzászólás]

Pimas, aki szereti Julit?

Belépek este MSN-re, hát mi volt a megjelenítendő nevem? "Pimas aki szereti Julit (L)". Egy kedves ismerősöm (Roland) már jelezte, hogy feltehetőleg a suli számtech terméből valaki be tud jelentkezni az én címemmel, mert nyílván el lett mentve a jelszó. Azt gondoltam, az véletlen, mindenki van olyan rendes, hogy ezt észlelve vagy bejelentkezik saját címén, vagy kijelentkezik.
Juli amúgy egy 8.-as lány, akivel szoktam MSN-ezni, viszont ér(t)etlen osztálytársai... értetlenek. :) Tehát nyílván vicces nekik, hogy ilyen baromságokat állítanak a nevemben, de most megszívták, mert megváltoztattam a jelszavam. Ez nem kis munka volt, mert ugyebár az MSN-oldalon sehol sem volt erre lehetőség, de a google okos találatott dobott ki a "change password MSN" keresési feltételre.

"MERT HA NEM ÉRZEL SEMMI ROSSZAT A BARÁTNŐD FINTORÁBAN
ÉS HA KIZÁRÓLAG NEM CSAK A VÉGET LÁTOD A HALÁLBAN
HOGY OPTIMISTA FELFOGÁSSAL BÁRMIT ELÉRHETSZ
SAJNOS AZT KELL MONDANOM, HOGY TÉVEDSZ, TÉVEDSZ!"

[KEPSZLOKK ALVIN ÉS A MÓKUSOK]

 

2006. október 12., csütörtök
pimas @ 19:20 [#757] [1931chr] [szólj hozzá!]

Elégedetlen

Kicsit elkeseredett és elégedetlen vagyok ma, és talán kicsit mostanában általánosan is.

Előszöris napok óta húzódik a bakancsom ügye. Már meg kéne venni, de a pénz az csak részben-egészben van meg, tehát meg van, de szűkös a keret. Egy Ciánkáli bakancs 20 ezer forint, de állítólag nem jó minőség, és nem is igazán tetszik. A HD vagy Sellys bakancsok viszont 25 felett vannak, nekem meg pont 25 a jól megszabott keretem. Holnap reggel suli előtt megnézem a pontos árakat, és majd lesz valahogy.

Kémián ma én feleltem, mert 12.-e van, és azt hittem, én vagyok a 12. a névsorban. Nem igazán baj, mert így legalább megmentettem Angélát (az "új" csajt) a feleléstől, és kaptam egy egész jó jegyet. Namost, még nem tudom, hogy hányas is az pontosan, mert Bujpál hétfőig gondolkodik, hogy négyest, vagy 5-öst adjon.

A legfőbb problémám pedig a "magány". Idézőjelesen, mert nem vagyok társaságon kívüli, de szeretnék újra kapcsolatba keveredni valakivel, ami lehetőleg az eddigieknél tovább tartson, és... És nincs más kritérium. Pezsdüljön már meg kicsit az élet!


Délután parkban Szilveszter odaadta az effektpedálját, így lesz fasza cuccos szombaton, a koncerten. Sokan mondták (a megkérdezettek közül), hogy jönnek, szinte 100% biztosan, remélem, tényleg sokan lesznek.
Adrinak (nem tesóm) ma elég rossz kedve volt, ami ragadt rám is.
A parkban beszéltem Pandával, majd éppen hogy, de elértem a fél 5-ös sárosdit.

 

2006. október 13., péntek
pimas @ 18:11 [#758] [1297chr] [15 hozzászólás]

Bakancs!

Megvettem!

Lyukas órában kigyalogoltam anyám munkahelyére zséért, majd suli után Krisztivel mentünk, és bevásároltam a 44-es, 14 soros fekete HD bakancsot. :) Kurvajó! Fókazsírt is vettem hozzá, és kaptam egy ajándék csuklószorítót.
Amúgy akciósak most a bakancsok, így 22 000 Ft-ba került.


Este elmentem Pityuhoz a közelgő szülinapját és a péntek 13-at megünnepelni. Nem szórakoztunk sokáig, Béla bá szilvapálinkájából kapásból két felest húztam, majd 22h után megjöttek nagyjából a népek: Szigeti, Paksi, Győri Csabi, Toti, és Geszti Szandi (Pityu nője). Volt egy üveg whiskey, két pezsgő, és 24 db teszkós energiaital. xD Elmagyaráztam nekik az őz szabályait, és Szigetinek annyira bejött, hogy innentől megállás nélkül játszani akart valakivel, akár csak ketten, vagy hárman-négyen is.

Amikor az ital már fogyatkozott, kiruccantunk a Gróf temetőben - két baltával. A hangulat tetőfokon volt. Csabival felmásztunk a keresztre, de hogy hogyan nem estünk le, azt nem tudom... Szigeti, Paksi és Csabi ki akart ásni egy sírfedelet, de nem jutottak messze.
Végül 1 óra után kicsivel otthon voltam.

 

2006. október 14., szombat
pimas [#759] [919chr] [1 hozzászólás]

CoD-Maraton

E bejegyzést már 15-én írom, de még tegnap, tehát 14-én este 8-kor Pető Tibi, Davec, Hekkel, Ornódi, Csikós, Paudits Isti és én lementünk a Sereg-házba CoD-ozni. A termet 8 órára béreltük ki, Tomi mellett Csabi is jelen volt (ti. ők vezetik a boltot). Éjfélkor Davec és Paudits hazamentek, de mi folytattuk. Nagyon belelendültem. ;)

Csikós kedvéért F1 2004-gyel is játszottunk, mindkét versenyben 3. lettem. Nem is rossz. :)
Egy kávéval kibírtam a nyolcórás maratont.


Nem emlékszem, írtam-e, hogy miért maradt el a móri koncertünk. Mindenesetre a lényeg, hogy az adott kocsmának már sajnos arra sincs pénze, hogy kinyisson... A múlt héten lezajlott bornapokból próbálnak pénzt szerezni, hogy jövő hét szombaton felléphessünk. Ez azonban pont egybe esne a Káosz Fesztivállal, amelyen pl. a Prosectura lesz az egyik főszereplő, így nem hiszem, hogy nagy közönségünk lenne. :) :/

 

2006. október 16., hétfő
pimas @ 20:16 [#760] [1371chr] [1 hozzászólás]

Újabb morzsák

Tegnap Sándor és Martin elhozták a lovat (Alízt) Csodaországból Sárosdról, és innentől nálnunk lakik hátul, az istállóban. Most persze mindenki jön át kíváncsiskodni - ezzel az őrületbe kergetve Sándort, és kicsit engem is.
Ezen kívül tegnap este megint nyirbáltam picit a hajamból, hogy ne göndörödjön/hullámosodjon folyton, de nem tetszik, béna lett. Többet ilyet tényleg nem csinálok.
Mindenesetre reményeim szerint egy hónap múlva újra a régi lesz.

Ma kémiatézé szopatós volt, mert Bujpál olyan feladatot adott, amit abban a formájában nem csináltunk előtte soha. Ez a legnagyobb létező szívás, mert igazából mondhatja azt, hogy az elméleti anyag ismeretében megoldható a feladat, csak egyedül Imike csinálta jól. Remélem minél hamarabb kijavítja, és utána - ha rossz lesz - szolidan reklamálok majd.

Adri mesélte, hogy Bíbor és Marci szakítani fognak, mert Marci nehezen viseli, hogy a hatalmas távolság miatt csak egy- vagy kéthetente találkoznak. Fura, ám érthető.
ÉS! Ma volt gitáróránk, végre. Csaba bá jófej, legalább annyira, mint tavaly volt Dávid.

"I`M A NEGATIVE CREEP, I`M A NEGATIVE CREEP
AND (AWWWWWWW)
DADDY`S LITTLE GIRL AIN`T A GIRL NO MORE!"

[KEPSZLOKK NIRVANA]

 

2006. október 18., szerda
pimas @ 18:11 [#761] [2807chr] [2 hozzászólás]

Laura és Werther

Tegnap nekiláttam Az ifjú Werther szenvedései c. könyvnek, este alig tudtam letenni.

Ma reggel a lókival mentem, és állnom kellett. Félámomban észrevettem, hogy Jánosmajornál az a lány száll fel, akivel tegnap találkoztam a parkban. Rámmosolygott, én vissza, és köszöntünk. Amikor Fehérváron ülőhelyhez jutottam, odajött mellém, majd nem szálltam le a könyvtárnál, hanem vele szálltam le a zideiglenes megállónál. Egy darabig elkísért, mert neki több ideje volt, és amúgy is miatta szálltam le később (és késtem el így pár perccel óráról). Szóba került, hogy talán megvár hazafelé a parkban, és megyünk egy busszal.

Suliban ma ünnepeltük 23-át, és fél 1-től 2-ig a tornateremben kellett lennünk. A mi műsorunk jó volt, de az a fószer, akit elhívtak, hogy előadást tartson `56-ról, hát az katasztrófa volt. Alig lehetett érteni, és monoton módon beszélt. Kicsit el is aludtam a fal mellett ülve.

Kórusról eleve később engedett ki minket Imre bá (4:05-kor), és ráadásul a sulitól kb. százméterre eszembejutott a kabátom... Rohantam vissza, majd irány park. Volt egy megérzésem, hogy Laura már nem lesz ott, de meglepetésemre mégis a helyszínen találtam. Megmasszíroztattam magam vele, de Erik elkezdte csikizni (nem az az Erik, aki Klaudia barátja, hanem a dobos). Először azt hittem, járnak, de nem.
Annával (aki egy rokker kislány) és Laurával mentem a buszmegállóhoz. Laura néhány megszólalásom után furán nézett, és a buszon sokáig csendben voltunk, de aztán mindkettőnknek megeredt a nyelve (na, nem úgy x) ). Sokan voltak az 5-ös sárosdin, mi pedig hátul ültünk, így azzal vicceltem, hogy ha nem jut el az ajtóig, akkor segítek neki az ablakon leszállni. Amikor végül már az ajtóban állt, még sokszro visszanéztünk egymásra, és rámutattam az ablakra, amitől nevetni kezdett. :)

Éjjel amúgy azt álmodtam, hogy Bíbor és én megint összejöttünk. Nem emlékszem, írtam-e, de már korábban is álmodtam hasonlót, csak más helyszínen.
Fura. Ez egy jel lenne? Nem hiszem...

"ÚGY SZÉP AZ ÉLET, HA ZAJLIK"
[KEPSZLOKK SÁNDOR]

 

2006. október 19., csütörtök
pimas @ 18:24 [#762] [713chr] [1 hozzászólás]

Ősz

Suli után elkísértem Krisztit a Halesz parkig, cserébe kaptam egy túrórudit. Meg lettem vesztegetve. :)
A füvesszínpadon ülve beszélgettünk. Előkerültek komoly dolgok is. Emellett többször előfordult, hogy percekig szakadtunk a nevetéstől. x)

Mikor hazaértem, Martin épp lovagolt a kertek alatt. Gondoltam, kimegyek a kertbe, és megvárom, míg hazaér, addig fényképeztem az őszt.
Egészen más volt a kertben a földön állni, hallani a szél susogását, csiripelő madarakat, a csípős hideget érezni a kézfejemen.

"KÓCOS KIS ROMANTIKA TEJFOGÁVAL A SZÍVEMBE MART..."
[KEPSZLOKK QUIMBY]

 

2006. október 21., szombat
pimas @ 14:15 [#763] [4306chr] [1 hozzászólás]

Depresszió koncert - Kecskemét, Rock Café

(Igaz, hogy tegnap volt a koncert, de számomra ez egy közel 24 órás szakasz, aminek most lett vége)

Tehát tegnap Tomival és Zsófi nénivel utaztam be a kórházig, aztán hamarosan jött Kriszti. Anyuja munkahelyére gyalogoltunk a Gáz utcába, mert Kriszti diákigazolványa ott volt. Odafele - nem tudom, min - kegyetlenül elkezdtünk szakadni a nevetéstől. Néztek is az emberek, hogy mi van... :)
Anyuja végül kivitt minket a zideiglenes buszpályaudvarra, majd vártunk a buszra, közben találkoztunk Hekkellel és később Nórival (a parkból).

Felszálltunk a 9-es állomásról induló kecskemétire. (Kriszti tényleg nem gyakran buszozik, fel akart szállni a 4-es sárosdira... xD ) Álltunk egy darabig, majd észrevettük, hogy egy srác egyedül tesped hátul, és leültünk mellé, Kriszti az ablakhoz, én meg a srác és kriszti közé. Nem volt hely a lábunknak, így mondtam ilyeneket, hogy adózzunk egy perc néma csenddel a térdem emlékének. És ezután megint sokáig röhögtünk... x)

A meglepetés nem maradt el: Adri nem arra a buszra szállt, amelyikre mi. xD Végülis így sem volt semmi probléma, csak egy kicsit előbb ért oda, mint mi.
Később egyébként egészen kiürült a busz, így kényelmesen elterültünk az üléseken; Kriszti lába az enyémen pihent, ha jól emlékszem volt még egy hosszanröhögős szakasz.

Sikerült jó helyen leszállni! Panda, Adri, Tura és Turi már ott várt ránk. Mentünk a CBA-ba, ahol bevásároltunk. xD Ehhez még hozzátettünk egy szilvapáleszt. Mentünk Tura-lakra, Tura kiszámolta a költségeket, majd sört bontottunk, és lassan szedelőzködve elindultunk.
"HOGY MONDJÁK ANGOLUL, HOGY `HAVE FUN`?"
[KEPSZLOKK TURA]
A pálinka a jól bevált lámpás módszerrel járt körbe-körbe, az elején egész merészen húztam meg, de rájöttem, hogy nem kéne. :D Krisztivel hamar nekiálltunk énekelni, és hát a magas hangok már viccesek voltak.

Annyi biztos, hogy mire odaértünk, már részeg voltam, elég szépen. Pár szót beszéltem Julikával, meg Julika külföldi haverjával is angolul.Bementünk, és nemsokára el is kezdődött a Még1x-rel a koncert.

A koncerten csak az első kb. 7-8 számon voltam benn, de az kurvajó volt. Turiba és Krisztibe kapaszkodtam, szerintük nagyon lógattam a fejem, többször kérdeztek, hogy jól vagyok-e, de igennel feleltem. Egyszer elestünk, meg sokszor belémrúgtak, -térdeltek, -könyököltek. Egyszer úgy találtak el, hogy hányingerem lett, és utána nem sokára ki is mentem.

Kint én kb. 10 percnek éreztem a hátralévő koncertet, fáztam, és csak egyhelyben ültem. Egyszercsak megjelent Tura, valahogy rámadták a kabátot, és felváltva támogattak: Panda, Turi, vagy Kriszti vitt. Egyszer elengedtek, és pár lépésig stabilan mentem. :P

Tura lakásán fényképezgettek, meg videóztak, majd egyszer kezembe került a gép, és kitöröltem a nemtetsző dolgokat. :) Ahogy utólag elmondták, nem tűntem részegnek, csak iszonyú hülyeségeket beszéltem.

Reggel valahogy sikerült kijutni a buszállomásra, de a fényképezőt ottfelejtettük. :/ Végülis ez csak annyit jelent, hogy pár nappal később kerülnek fel a képek, mert majd Panda fogja Fehérváron átadni.

Az utat szinte végigaludtam, de nagyon betett. A végén kitartó hányingerem volt, majd a kórháznál (mert elmentem odáig Krisztivel) pihengettem a Halesz parkban. Szenvedtem egy szép sort, aztán két vuk után jobban lettem. Itthon azért még lefeküdtem aludni. Blööö... Kicsit mérges vagyok magamra, de azért nem volt olyan szörnyű - a helyzethez képest meg főleg fasza volt - ez koncert.

 

2006. október 21., szombat
pimas @ 23:35 [#764] [138chr] [1 hozzászólás]

Werther halála

Elolvastam Az ifjú Werther szenvedéseit. Hű. A vége nagyon megrázó, elgondolkodtató. Csak ajánlani tudom mindenkinek.

 

2006. október 22., vasárnap
pimas @ 18:44 [#765] [464chr] [2 hozzászólás]

Délelőtt a tegnap este felfedezett hibákat javítgattam a Búsulóban. Később jöttek Davecék, de akkor telefonált Szabi, hogy átjön az ingéért - mert 18-án megint az ő ingét tettem el az enyém helyett. x) Így 4-ig ittvolt, mutattam neki fényképeket, meg zenéket, és beszélgettünk tesómmal hármasban.
Utána kimentem focizni, Davecen és Hekkelen kívül még lent volt PetőTibi, a Wellner tesók, Órnódi és Sörös. Pető talált egy egész doboz zöld (mentolos) szofit. :)

 

2006. október 23., hétfő
pimas [#766] [2539chr] [26 hozzászólás]

Ma semmit nem csináltam, csak a játékaink készítésével törődtem! Délelőtt belemerültem, és estig kisebb kihagyásokkal folyamatosan dolgoztam. :) Kellemes volt. Sok látszatja ugyan nincs, mert apróbb hibajavításokkal és szépítésekkel foglalkoztam.


Igen! Büszkék lehetünk honfitársainkra!
Riporter: És honnan jött az ötlet? [ti. a tank ellopásáról volt szó]
Együgyű rendbontó: Hát, ott volt.
Sajnálom, hogy az ilyen emberek nem gyakorolják az orosz rulett nevű játékot. (Igaz, én nekik teletöltött revolvert adnék, nehogy esélyük legyen túlélni)
Dehát ez mégis hihetetlen. Ellophattak egy tankot! Ez már... lol! xD Tényleg nehéz eldönteni, hogy akkor most sírni kell, vagy nevetni. A rendőrök el tudták foglalni a tankot, amikor abból kifogyott az üzemanyag. Ja, kösz...
És ha már a rendőrségről van szó, szerintem ők kutyaszorítóban voltak. Mint a szakállas viccben, ha nyuszikán van sapka, akkor azért verik meg, ha nincs, akkor azért. Az első tüntetések után a rendőrök nem léptek fel elég határozottan, és ezért meg is szólták őket. Most viszont túl határozottak voltak - mondják.
A híradók beszámoltak nem egy olyan férfiról, aki elájult, sebesült volt, vagy bármi, és a rendőrök nem segítettek neki. A rendőrökre az vesse az első követ, akinek nem lenne tele a hócipője azzal, hogy vele szemben sokszáz elvetemült barom áll, köveket dobál, háborúsdit játszik - és emellett még törődni tudna azzal, hogy valaki megsebesült, hogy nem kívánná a pokolba az egészet. Emberből vannak.
Egy srác a haverja sebesült fejét mutatta a kamerának, és hozzáfűzte: "Ez Magyarország!" Nem. Magyarország az Hortobágy, az Balaton, az tokaji bor, sorolhatnám, hogy mennyi földi jóval egyenlő; amit a srác mutatott, azok ők. Őszintén csodálkozik-e vajon, hogy baja esett, ha meg is tett érte mindent? Provokál, tör-zúz, rendet bont, de a sebét, a sérülését már nem találja igazságosnak. Eszméletlen, hogy csak ilyen történések kapcsán említik hazánk nevét a világban.

 

2006. október 25., szerda
pimas [#767] [2282chr] [1 hozzászólás]

Eleve szar

Reggel hajnalban nem is volt hideg, meglepetésemre. Most nem a nagylóki, hanem a mezőfalvi busz állt meg (amúgy mindig ez szokott), így nem egy buszon utaztam Laurával, viszont cselesen kiterveltem, hogy ott szállok le, ahol ő, és "számítás megtalálva", tényleg találkoztunk is - gyakorlatilag pont akkor szállt le, amikor a lóki busz ajtaja előtt lépegettem-. Mivel neki ilyenkor van 20 szabad perce, elkísért majdnem a Bazilikáig.

Matekdoga közben vettem észre, hogy a bakancsom talpa megsérült. Hirtelen annyira felidegesített a felfedezés, hogy nem is tudtam koncentrálni pár percig a dolgozatra - ami amúgy hat feladatból állt, ebből kettőt (egy elméletit és egy nagyon-töprengőset) kihagytam, az első elméleti félig-meddig-talán-talánnem, a többi szerintem kifogástalan.

Egész nap feszült voltam.
Az első énekóra a fiúknak lyukas volt (mert lánykart tartott ofő), így kiszabadultunk a szomszéd parkba/játszótérre. Buzz, Szabi, Szili és én. (ld. képek)

Az ebédszünetben Krisztivel kimentünk a suliból, mert túrórudit akart venni (amúgy nem sikerült), és majdnem elütött egy autó. Azaz majdnem leléptem elé. Kriszti visszarántott, és az autós is lassított, de azért máskor jobban vigyázok... :/

A hétvégi kassai kiruccanásra, a holnapi, és a közelgő férfikari szereplésre való tekintettel ma közel 2 órát (120 percet) próbáltunk szinte egyhuzamban. Hurrá.
Suli után elmentem Ciánkáliba megmutatni Marikának (aki vezeti a boltot) a bakancs sebét. Elmondta, hogy sajnos a HD bakancsoknál néha előfordul ez (kurvajó), másrészt, hogy ez még annyira nem vészes, hordjam nyugodtan, ha tovább romlik, akkor csináltassam meg egy cipésszel, kérjek róla áfás számlát, és kifizeti. Hozzáfűzte, hogy ugyanezt a garanciával is megoldhatnánk, de a nagykereskedő ilyenkor egy csomó időt elcsesz, és két hétig fixen nem használhatnám a bakancsom.
Mindenesetre megnyugodtam kicsit, bár az utóbbi két napban általánosan szar, eleve szar kedvem van.

 

2006. október 27., péntek
pimas [#768] [2730chr] [szólj hozzá!]

Kassa, 1. nap

A negyed 1-re tervezett indulás kicsit csúszott, és a Piac téren is szerencsétlenkedtünk valamennyit, hogy Imre bá`-t felvegyük. Az út során egyszer álltunk meg, akkor ettünk is egy McFriest.

Kassán egy külvárosi kollégium épületében szállásoltak el minket, Szabi, Buzz, Tomi és én az A31-es szobát kaptuk. Finom vacsora után siettünk a Thália színházba, ahol Rákóczi életéről néztünk meg egy egészen jó színdarabot. Innen 23h után értünk vissza a koleszba.

Csuti szekszárdi Zweigelt-je finom volt, vadászban is, meg magában is. Nem ittam sokat. Anna, Mariann, Martina és egy idegen lány, Zsófi vendégszeretetét élveztük, ott töltöttük az időt, amíg eljött a villanyoltás ideje. Nyitnám az ajtónkat, de valami nem stimmelt, és csak egy negyedet fordult a kulcs a zárban. Aranka néni szólt a portásnak, feljöttek többen, de csak kb. fél órával később jutottunk be a szobába - addigra amúgy már elkönyveltük, hogy az A34-esben, tehát Mariannéknál alszunk, a másik szobarészben. (Merthogy minden szoba két kisebb, kétágyas szobára oszlott) A biztonság kedvéért nem maradhattunk az A31-esben, mert ha pl. belülről zárjuk be az ajtót, és újra ezt csinálja, az gáz. :) Így elköltöztünk a B50-esbe, ami gyakorlatilag az épületnek teljesen átellenes oldala, és a legmagasabb, 5. emelet legvégén van. A folyosónk teljesen lakatlan volt, csak mi voltunk ott! xD Tanári felügyeletről szó sem volt, az erkélyen kényelmesen dohányozhattam, az alul látható kilátás mellett.

Már hajnali 2 körül lehetett, amikor kitaláltuk, hogy biztos vicces, ha levizelünk az 5.-ről... xD Szabi lement Buzz fényképezőjével, én pedig fentről rögzítettem a cselekményt. Egy alkalommal én is ledobtam egy sárgát, és közben kameráztam. A felvételek nem lettek jók, mert sötét volt, de hallani, hogy fuldoklunk a röhögéstől... xD

Amúgy valamikor ekkor törhették fel a buszainkat, amiről odahaza is szóltak a hírek. A mi buszunkból úgy tudom, csak egy Milka csokit sikerült ellopni, de a többi buszt nem kímélték. Nem értem, hogy nem vették észre a DVD-lejátszót a buszunkban, de mindegy is, a lényeg, hogy nem vitték el.

Szabi 3-4 körül bealudt, mi pedig Buzz-zal az erkélyen beszélgettünk a hűvös levegő ellenére. Kellemes volt. Nagy "fíling" kint ülni, hallgatni a szeleket, nézni az éjjeli külvárost, és közben csendben, nyugiban beszélgetni.

 

2006. október 28., szombat
pimas [#769] [6768chr] [szólj hozzá!]

Kassa, 2. nap

Reggeli után mentünk is a színházba újra, bár a jegyzőkönyvezés miatt késtünk. Hihetetlenül unalmas dolgokról beszéltek a színpadra lépők, majd bemutatkozott a jelenlévő összes Rákóczi-szövetségi csoport, és felléptünk. Türhető volt.

Finom ebéd után mentünk várost nézni fél 3 körül. Ugyan a csoportunk jelentős része szeretett volna boltba menni a városnéző túra kezdete előtt, ezt nem tehettük meg, és csak a hosszú és kivételesen unalmas körút után tehettük meg, zárás előtt, épp időben. Hideg volt, fáztunk. A végére nekem személyszerint teljesen elegem lett az egészből, hihetetlen kínlódás volt csendben tűrni a tehetetlenséget.
A boltban vettük Mariannak csokit közelgő névnapja alkalmából.

A vacsora után táncház kezdődött, amit én javarészt mellőztem, nem vágytam a társaságra. Ehelyett odafent ültem kint az erkélyen, nem is akartam mást. :)
Szabi volt lent egy kis időt, plusz kimentünk a közeli kocsmába sört betankolni. Na igen... xD 12%-os Saris! Kettő Szabinak, kettő nekem, egy Buzznak, mert rábeszéltük, és Tominak, mert miközben mentünk a sörért, belebotlottunk és velünk jött.
Mikor visszaértünk, Buzz-zal és Tomival üldögéltem kint az erkélyen. Fél 11 és 11 között valamikor Buzz elindult, hogy szóljon Szabinak, Annának és Mariannak, hogy jöjjenek. Fél úton Szabi és Anna jött vele szembe, Mariannak még nem volt kedve otthagyni a táncházat, mert ő ott érezte igazán jól magát. Anna rögtön egy takaróba bugyolálva ült ki, majd később mi is beláttuk, hogy hideg van; kihoztunk egy matracot, amire Anna, én és félig Szabi fértünk rá. Tomi betolta a sörét, és eléggé bebaszott tőle, vagy nem tudjuk, mitől, de bealudt hamar.

"BÖRNI, MAGA A TEVÉKENYSÉG KELL?"
[KEPSZLOKK TOMI]

Fél 5-kor keltett fel, hogy lekísérem-e. Lekísértem. A liftajtó előtt döbbenten észleltük, hogy fekszik egy srác, egy szál boxerban és pólóban. Álltunk ott, a srác felébredt, majd be akart menni az egyik szobába, de zárva volt. Megkérdezte, hányadik emelet ez, mondtuk, hogy ez bizony az ötödik. Közben mondtam Annának, hogy én semmit sem értek, az előbb még aludtam, azt sem tudom, hol vagyok, ki ez, és mi a faszvanfaszvan?. Lent egy öleléssel és két puszival búcsúztunk.
Odafent az erkélyen dideregve még elszívtam egy szál cigarettát a fényekben gyönyörködve, közben a Deer dance járt a fejemben; majd felkeltettem Buzz-t, hogy valamit kezdeni kéne a helyzettel, mert minden szanaszét van esve, így én is, semmit sem értek, és hatalmas a rendetlenség. Úgy döntöttünk, fél 7-re halasztjuk a dolgot, de abból sem lett semmi, és végül kelteni kellett minket, majd reggeli, satöbbi... De ez már egy következő nap. :)

"HA TUDNÁTOK, HOGY HOGY UTÁLLAK
TITEKET ILYENKOR, MERT
HIDEGRE TETT A DRÁGA
HIDEGLELÉS AZ ÁRA..."

[KEPSZLOKK QUIMBY]

 

2006. október 29., vasárnap
pimas [#770] [1499chr] [1 hozzászólás]

Kassa, 3. nap

Az eső miatt nem vettünk részt a felvonuláson, hanem 10-től 11-ig a város plázájában dekkoltunk. Anna, Buzz, Mariann, Szabi és Tomi társaságában megittam egy kávét. A misére és a felvonulás végére azonban már mentünk. A misén majdnem elszunnyadtam, nagyon fáradtak voltunk már.
A koszorúzási ünnepség alatt (amikor egyébként Sólyom László 10 méteres körzetében voltunk) az eső annyira rákezdett, hogy bemondták, gyorsan helyezze el minden illetékes a koszorút, sajnos a ceremónia félbeszakad. A közönség szétszéledt, így mi is elhagytuk a helyszínt. Az ofőt követve páran bemenekültünk egy kapualjba, majd onnan továbbsiettünk a buszra. Innentől eldönthettük, ki mit akar: akinek volt még kedve az esős időben Ghymes koncertre menni, az ment, aki nem akart, maradhatott a buszban. A koncert 16h-kor kezdődött, akkor épp nem esett az eső, így sokan mentek. Szabi, Buzz, Anna, Vikiék, és én is a buszban maradtunk (persze a felsoroltakon kívül is még páran; ekkor készült a bejegyzésben szereplő kép)

 

2006. október 31., kedd
pimas [#771] [731chr] [1 hozzászólás]

Dolgos

Reggel korán keltünk, mert Adrival elutaztunk Kecskemétre, Turához, játékot gyártani. A főtéren meg is találtuk egymást, aztán rendeltünk pizzát, és csináltunk Kótersztrájkot, meg Búsulót is kicsit. Turi hazament 2 körül, néztünk South Parkot, majd Tura bement kicsit a munkahelyére. Este vettünk sört és bort (és zöld Eve-t), ami miatt Adri és köztem kicsit feszült volt a légkör, de ez hamar megoldódott. Néztünk DepiDVD-t, meg a konyhában beszélgettünk, egészen háromeld 3-ig, ha nem tévedek. Jó volt! :)

"I THINK ME, I WANT LIFE
I THINK ME, I WANT A HOUSE AND A WIFE
AND WANT TO SHIMMY-SHIMMY-SHIMMY
THROUGH THE BREAK OF DAWN, YEAH!"

[KEPSZLOKK SOAD]

 

• a fikció jogát fenntartom!
• ha nem tetszik, nem olvasod.
• nem neked írom, hanem magamnak.
• jó szórakozást!

BLOGKONTROL!


 név 
 jelszó 


1621 bejegyzés 
178 kiemelt (11.0%) 
 álom (4)  
 fotó (46)  
 mm_koncert (26)  
 okosság (36)  
 velős (27)  
 vers(féle) (8)  
 videó (9)  


2024 ARCHÍV!

01  02  03  04  05 

2023 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2022 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2021 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2020 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2019 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2018 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2017 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2016 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2015 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2014 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2013 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2012 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2011 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2010 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2009 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2008 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2007 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2006 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2005 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2004 ARCHÍV!

07  08  09  10  11  12 


LINKEK!


Pimas saját blogja. Mer?! - http://pimas.dzsembori.hu/blog
Minden jog fenntartva! | pimas@dzsembori.hu