2005. november 3., csütörtök
pimas [#514] [5846chr] [szólj hozzá!]

Zastava-kaland - a pech és az emberi hibák sorozata

Ez egy olyan történet, amit az ember azzal a tipikus bevezetéssel kezdene mesélni a barátainak, h "Hát, az úgy volt..." Aztán, ha mondjuk ismeretlen embereknek mesélné, akkor a történet végére érve az összes hallgató hazudósnak és fantáziálónak nézné a történet ismertetőjét.
Ha jobban belegondolunk - márpedig nekünk volt időnk belegondolni - az eddigi összes zűrben (a lehetőségekhez mérten) helytállt a Zastava, és mindig mi basztunk el valamit, ami miatt bajba jutottunk. Ma már azt hittem, h a kocsi adja meg magát alattunk, de persze ezúttal is tévedtem.

A történet tdkp még tegnap kezdődött, amikor megjavítottuk, pontosabban pótoltuk az elszakadt kuplungbowdent, és felkészítettük a járgányt a mai útra.
Sándor kivitt minket a Vásártérig, de megállapította, h nagyon fog a fék, akkor is, amikor nem kéne... : ) Aztán én kerültem a volánhoz. Az úticél a tejüzem melletti földút volt, de úgy kellett eljutni oda, h csak a TV-toronytól menjünk az aszfaltos úton (mert addig igencsak lakott terület van). A torony mögé vezető földút első szakasza laza fél méter körüli vízzel volt elöntve. Szerencsére ezt ki tudtuk kerülni, és onnan simán eljutottunk az Aba felé vezető földútra, elhagyva a tejüzemet.
Itt kijelöltünk egy szakaszt, amin a későbbi "futamokat" tartottuk. Három-négy traktort el kellett engednünk, és megvárni, míg eltűnnek a színről, de utána beletapostunk a gázba. : )) Az út csúnyán porzott utánunk...
A próbakört én tettem meg, aztán élesben mentek a körök. Az idők, teljesítési sorrendben:
Martin: 1:06:8
Milán: 0:55:7
Én: 0:48:7
: )
Na, mondjuk hozzá kell tenni, h Milánnal mi ketten már kockáztattunk is.
A szakasz A pontból B-be egy hosszú, lefelé vezető egyenesből és egy azt követő, derékszögű kanyarból, majd még egy rövid, enyhén jobbra ívelő egyenesből állt. Martin lassan ment, és a kanyar előtt nem fékezett, mégis be tudta venni (megjegyzem, a legsimábban). Milán már sokkal gyorsabban tépett, és fékezés ellenére megcsúszott a kanyarban... x )) Mi meg összeszartuk magunkat...
A legdurvább mégiscsak én voltam. Utólag kicsit jobban vigyáztam volna, de végülis nem esett bajunk. : ) Hármónk közül én vettem a legkisebb féktávot; a többiek már rég kiabáltak, h "fékezz!", de azért még tökig álltam a gázon. A kanyarban elég súlyosan megcsúsztam, gyakorlatilag a rendelkezésre álló helyet kihasználtam...
Érdekes önanalízis, h amikor komolyan kell venni a vezetést, akkor maximálisan tudok koncentrálni, és sztem megbízható teljesítményt tudok nyújtani. De amikor kicsit szabadon engedhetjük magunkat, az egyik legdrasztikusabban száguldó "őrültté" válok. : )
Végülis nem haltunk meg...
Na, de aztán még elnéztünk Aba felé. Kerestünk valami izgalmasabb pályát. Nem sokáig jutottunk. Már a falu határában (na jó, távoli határában) jártunk, amikor kifogyott a nafta. x DD Martin és én visszagyalogoltunk a faluba (mármint Seregélyesre, nem Abára). Még indulás előtt felhívtuk Sándort. Közölte velünk, h az út másfél óra gyalog... Azt hittem, viccel, ezért kijelentettem, h megjárjuk azt mi fél óra alatt... Ja. 54 perc, csak a faluba... x )) Utána készítettünk némi élelmiszercsomagot, ellátogattunk a benzinkútra (már ekkor teljesen sötét volt), majd biciklivel visszamentünk Milánhoz. A világításom nagyon konkrét volt... : ) Aztán a teljes sötétségben egyszercsak feltűnt, h bár elvileg mindig jó útra fordultunk, mégsem találtuk meg Milánt, sem az autót, mégis már kukoricatáblák mellett gurulunk a lejtőn (amiket korábban nem láttunk...) Szerencsére Milán lent várt minket az út végén, az autóval együtt. Mivel lejtőn álltunk meg, leeresztette annak aljáig a kocsit, h ne álljon semmilyen traktornak se az útjába. (Végül persze nem is jött senki...)
Egy baszott széles elágazásban voltunk tehát. Zseblámpát elfelejtettem hozni. Mobiltelefonfény mellett kajáltunk, majd betöltöttük volna a benzint... Ha nem felejtettem volna otthon a kulcsot, mely nyitja a tanksapka fedelét... x DD Ekkor kezdtünk el röhögni... Milán azonban hamar kapcsolt, és lefeszítette egy franciakulccsal azt a szar lemezt, betöltöttük a benzint, és bepakoltunk a bicikliket hátra. Az autó viszont nem indult el... (Ekkor hittem azt, h először bár, de cserbenhagy minket)
Felhívtuk Sándort, bár ez felesleges lépés volt (távorvoslás úgysem létezik), kiszedtünk a kerékpárokat, majd Martin rávett minket, h tegyünk egy utolsó próbát, hátha nem kell otthagynunk a gépet és gyalogolnunk. Ekkor már beindult a motor... Pakolás vissza, go home... : )
A humor még hátra volt; már akkor eszembe jutott, amikor csak jöttünk vissza bringával Milánhoz, h mivel készítettünk egy középkonzolt az autóba, amibe valamiért rosszul lett bekötve, ezért nem lesz hazafele világításunk, és a vaksötétben tippelve fogunk hazavezetni... Így is lett, féltávon Milán, másik felén a tejüzemig én vezettem. Azt leírni nem lehet... x )) Az út egy halványfekete, nehezen behatárolható akármi, az azt övező árkok-bokrok, mezőgazdasági földek valamivel (de alig láthatóan) sötétebbek voltak. Amelyikőnk épp vezetett, az kihajolt az ablakon, mert persze nagyon poros/koszos/"dzsuvás" volt a szélvédő. A jobb oldalon ülő mindig tájékoztatta a vezetőt az ő oldaláról, mert azt ugye már végképp nem tudta belátni a sofőr. Mivel a biciklik teljesen elfoglalták a hátsó teret, mindhárman elől nyomorogtunk. A tejüzem melletti szakasz volt a legdurvább, mert ott extrarossz a földút állapota. És ott épp én vezettem... Kész élmény volt."...ÉS GONDOLATBAN MÁR ÚJRA
MAGUNKAT LÁTOM, AHOGY VÁGUNK ÁLTAL
A HALDOKLÓ VILÁGON
AZ AUTÓM ÉS ÉN..."

[KEPSZLOKK KISPÁL ÉS A BORZ]

 

2005. november 3., csütörtök
pimas [#517] [367chr] [1 hozzászólás]

Betti-meet

Ma volt az utolsó próbánk a szünetben. Fáradtak voltunk, és még balhéztak is velünk, amiért egy órával kevesebbet zenélhettünk, cserébe, ennyivel többet pakolhattunk/szívhattuk a fogunk... Na, mindegy.
A lényeg utána jött. Találkoztam Bettivel, igen, direkte, megbeszélve. Azt hiszem, beadom a derekam. Szerintem tudom majd szeretni, ma nagyon úgy tűnt.

 

2005. november 4., péntek
pimas [#513] [1995chr] [53 hozzászólás]

Művekmíting #3

Hát, lementünk harmadszor is, h boldogítsuk Turáékat. : ) Mivel sok blogot kell még mostan megírnom, ezért nem tárgyalom percről percre a történéseket. Néztünk South Parkot, Team America-t, szombaton Mackótestvért, és voltunk yankee-ben, amit én kissé (kissé nagyon?) meg is sínlettem.
Megnéztük Panda húgát, ahogy fesöndenszeltek. Szép volt, meg jó volt, tetszett, de én sohasem fogom megérteni ezt a műfajt. : ) De amúgy nagyon ügyesnek tűnnek, bár nem én vagyok a szakértője ennek.
Aztán ettünk pizzát a pizzásban, találkoztunk Hannával, és később átmentünk jenkibe. Még itt, a pizzásban láttam, h mennyien néztek minket Adrival, amolyan "kiafaszvagy?" nézéssel.
Aztán a pábban csócsóztunk, beszélgettünk, hevingeltünk egy gúd tájmot, és a bor is igen szépen fogyott (a szóda kevésbé). Sajnos későn éreztem meg, h túl sokat ittam. Ráadásul régen is ittam már alkoholt, most meg sokat egyszerre, de mentegetőzést félretéve: nem figyeltem magamra. A legrosszabb, vagy inkább még jó a rosszban, h mindenre emlékszem, és nem is voltam olyan iszonyat részeg, csak egyszerűen rosszul lettem. Rá kellett jönnöm, h nem bírom a bort. :-/ Aztán sajnos ki is dobtam a taccsot a jenki melletti sóderkupacra. Ezután követtem el a második nagy hibát, lementem újra, és a cigifüst még jobban felkavart. Szerencsére Tura vigyázott rám, ezer köszönet érte...
Viszont elég szégyenletes teljesítményt nyújtottam, egyszerűbben: még akkor este nekilátott égni a pofám, és még a buszon haza is bántam a dolgot... :-/ Cinkes.
Röhej, de amikor fél 2 fele éjjel helyrejött a gyomrom, hirtelen elálmosodtam (hogy ennek van-e biológiai oka, azt mondja meg egy biológus, de nekem lövésem sincs), és innentől emiatt voltam "használhatatlan". Hát, nem voltam valami lélekemelő dolog.
Hazafelé a buszon hallgattam a mobilomról az mp3-akat, és újra lehidaltam a Minden álmom miatt. Az agyamra megy, h nem bírok ilyen jó szöveget/zenét írni, egyszerre meg pláne. Utolérhetetlen.

 

2005. november 9., szerda
pimas [#519] [1132chr] [szólj hozzá!]

Eltűnt Niki!!

16:29-kor álltam a buszmegállóban, h egy nehéz és őrült nap végén hazadöcögjek a sárosdi csuklóssal, ami persze késett is bőven. Mobilon keresett Betti, és megkérdezte, olvastam-e a mai újságot. Merthogy az 5. oldal alján ott van Tóth Nikolett, a bukott osztálytársunk, és az eltűnését közli a lap! Október 27-én (utsó tanítási napunk volt) már nem tért haza a suliból... : O Szolidan lehidaltam... Mi meg azt hittük, h csak lóg, ahogy (állítólag) szokott.
: | Hát...

Reggel siettem ki a negyed hetesre a sűrű ködben. Már jött fel a nap, de még aránylag sötét volt. A buszmegállóba érve léepihentem, de a faluba egy olyan jelenség érkezett, amit nem lehetett nem észrevenni. Egy fénykürtjelzéseket leadó kisautó, mögötte 5 kombájn. Valahogy sejtettem, és be is igazolódott, h a hosszú sort képző konvojt egész úton át képtelen volt megelőzni a sofőr. A kórházi lefordulónál vált csak el az utunk, mert a gépek a 8-as elkerülőn mentek tovább. Azt hiszem, nem kellett volna diploma ahhoz, h ezt a konvojmenetet ne a munkába/iskolába igyekvő embereket szállító busz menetidejére időzítsék. 20 percet késtünk.

 

2005. november 10., csütörtök
pimas [#521] [176chr] [1 hozzászólás]

A rendőrségen

Nikit Szandra barátnői erőszakkal bevitték a rendőrségre, és ki lett rúgva a Kodályból az igazolatlan hiányzásai miatt. Ezenkívül megírtuk a kémia dogát, és ennyi.

 

2005. november 11., péntek
pimas [#522] [798chr] [1 hozzászólás]

Likasórák :)

Ma a 2. (angol), az 5. (jelen esetben töri) és a 7. (ami amúgy is mindig lyukas) óra elmaradt. :) Hm. Liero-t játszottunk és Szabi CD-jéről South Parkot néztünk a nullás teremben.
Daveccel CoD-oztunk egy jót délután. Eleinte hárman, Molnár Gézával, aki - hát...- nem igazán vágja az ipart. ;) Carentan-on és Dawnvill-en nyomultunk, mindkettőn ők voltak ketten ellenem, és mégis én nyertem. :) Háháá! Nagyon belelendültem, olyan szinten osztottam az ellent. :) Aztán Géza kilépett, és ketten folytattuk Daveccel dícsmícsben, mivel a netre nem tudtunk felcsatlakozni. Harbor-on 25:15-re elvert, de Pavlov-on puskával osztottam a headshot-okat... x)) "Ezt direkt csinálod?"
Aztán jött Paudits Isti meg egy másik felnőtt is, Leslie néven szállt be, valamilyen Laci. Jót játszottunk.

 

2005. november 12., szombat
pimas [#523] [262chr] [1 hozzászólás]

CoD és foci

Ma is játszottunk kedvenc játékunkkal. :) Ma már feljutottunk a netre, nehezebb is volt, de még így is kurvára belejöttünk. Szinte végig pozitív mérlegeket csináltam.
Aztán fociztunk is, és abban is ügyesek voltunk. Hiába na, ez egy ilyen nap. ;)

 

2005. november 14., hétfő
pimas [#525] [1020chr] [szólj hozzá!]

Parlament és FHM

És akkor bejutottunk a plenáris gyűlésre. Merthogy ma oda ment látogatóba a gimnázium. Szép épület ez a parlament, de az ott dolgozókat tekintve inkább egy állatkert... Mert ravasz rókák, buta libák, lusta disznók, nagyképű majmok és irigy kutyák ülnek bent, akik ráadásul mindenkit madárnak néznek.
A szép és hiteles parlamenti körbevezetés után benézhettünk egy plenáris ülésre vagy gyűlésre, vagy mire. Nem hiszi el az Olvasó (már ha van olyan ezen a lapon ;) ), h mi zajlik ott! Megpróbálom hitelesen lefesteni a képet: egy képviselő/miniszter/főmufti beszél, amit a többi le se szar. Mit csinálnak ezek az emberek tehát? Tapasztalat, és nem fikció: telefonálnak, beszélgetnek, újságot olvasnak, laptopon interneteznek, de a legdurvább, és nem tréfálok: FHM-et nézegetnek. xDDD Ezek után nem kérdés, h miért tart itt az ország.
Megjegyzem, a parkolóban a két kezem nem tudtam volna összeszámlálni az Audi típusú autókat...

 

2005. november 19., szombat
pimas [#527] [334chr] [1 hozzászólás]

Összebújva

Találkoztam a barátnőmmel. :) Már sötét volt, negyed 6, a zenélő haranghoz mentünk ismét. Negyed 7-ig csak ücsörögtünk, de aztán jól összebújtunk, nagyon szorosan. :) És csókolóztunk, és puszilgattam a nyakát, és haza kellett menni, neki pedig hittanra. :/ Mindegy, majd legközelebb még többet leszünk együtt. :)
Hm. :))

 

2005. november 21., hétfő
pimas [#528] [1488chr] [1 hozzászólás]

Janka, a kis huncut

Rggel kipislogok az ablakon. Fehér minden. Én meg: "Mi a picsa?" :)
A buszmegállóban az unokaöcsém és Krisztián hógolyókkal vártak. El ugyan nem találtak, de elérték, h cserébe megfürdettem őket. Pöcsök. :)
Ma egészségügyi vizsgálaton esett át az egész osztály. Mi, fiúk rohadt gyorsan végigértünk. A doki egy fasz volt, de legalább megtudtam, h 58 kg, és 176 cm vagyok. Fél 1-re értünk vissza a suliba. Addig többnyire Janka, Betti, Kriszti, Szabi, Gábor és én verődtünk egy társaságba. Janka nem engedte lefotózni az arcát, így kénytelen voltam a mellét lefotografálni. :) Engedte is. Kifogyhatatlan energiakészlete van a csajszinak, zabálnivaló, és állandóan mosolyog. Igazi kis huncut. ;) Szabi egészen rá is hajtott. x)
Visszafele úton Szandra rámakaszkodott. Belémkarolt, ölelgetett, és egyebek. A cél egyértelmű volt_ féltékennyé tenni Bettit. De én nem hagyom magam, ezért rendszerint levakartam magamról, bár néha ehhez tényleg kétkézzel kellett lelöknöm a vállamról... :/ Hihetetlen.
Hirtelen eszembejutott pár Junkies-sor, prózában mondtam is neki, de nem figyelt igazán:
"Hiába minden hókusz-pókusz
Számodra nem terem
Pálmámom már több kókusz..."

A nap fénypontja kétségtelenül Olivér névnapi köszöntése volt. Szabival ketten találtuk ki és főként mi is valósítottuk meg: Buzzra rákötöttünk egy masnit, és ünnepélyesen átadtuk Olivérnek. :)) Nagy sikere volt az akciónak. (Büszkék is voltunk az ötletünkre. ;) )

 

2005. november 30., szerda
pimas [#512] [2151chr] [szólj hozzá!]

 

• a fikció jogát fenntartom!
• ha nem tetszik, nem olvasod.
• nem neked írom, hanem magamnak.
• jó szórakozást!

BLOGKONTROL!


 név 
 jelszó 


1621 bejegyzés 
178 kiemelt (11.0%) 
 álom (4)  
 fotó (46)  
 mm_koncert (26)  
 okosság (36)  
 velős (27)  
 vers(féle) (8)  
 videó (9)  


2024 ARCHÍV!

01  02  03  04  05 

2023 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2022 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2021 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2020 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2019 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2018 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2017 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2016 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2015 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2014 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2013 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2012 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2011 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2010 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2009 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2008 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2007 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2006 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2005 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2004 ARCHÍV!

07  08  09  10  11  12 


LINKEK!


Pimas saját blogja. Mer?! - http://pimas.dzsembori.hu/blog
Minden jog fenntartva! | pimas@dzsembori.hu