2006. december 2., szombat
pimas @ 22:05 [#792] [444chr] [2 hozzászólás]

Egérhalál

Az imént beszart az egerem-. Vicce úgy szerkeszteni egy bejegyzést, hogy a TAB és Shift+TAB kombinációk állnak csak a rendelkezésemre. :)
Délután Milánnal és Martinnal hárman cséztünk náluk. A notebook-kal (Colossus 3), az asztali gépükkel (Colossus 2) és a mi asztali gépünkkel (Jani, a hős). Colossus 2 és 3 között vezeték nélküli hálózat élt, mert Tündi vett egy ötportos vezetéknélküli bizbaszra alkalmas switch-et... :) Hopp.

 

2006. december 3., vasárnap
pimas [#793] [1748chr] [2 hozzászólás]

Vonatos

Álmomban Pesten keveregtem, vonatra akartam szállni. A következő kép, ami megmaradt, hogy Tura, egy ismerős srác (sajnos nem jegyeztem meg, ki volt, de az álom további részében Bencére, egykori dobostársamra hasonlított) és én vonatra szállunk, de a még nem túl gyors vonatból kiugrottam, mert kint maradt a táskám. Futottam a vonat után. (A sínek a Kastély út közepén voltak!) Volt egy vasrácsos fal, aminek nagy igyekezetemben nekifutottam. A Bence-szerű valaki megállította a vonatot, hogy fel tudjak szállni, de ekkor már érkezett is szemből egy menetrendszerinti vonat...
Villámgyorsan lepattant Tura és a Bence-szerű alak, elfutottunk, elbújtunk, majd hallani lehetett a csattanást, és tudtuk, hogy nagy szart kavartunk. :/


Második álmomban ugyanez a helyszín volt, csak a Kastély út végén, és kicsit városiasabb volt a környezet. A sínen egyszer egy WV Transporter futott, és a vasúti kereszteződésben ütközött is egy kocsival, de nem figyeltünk rá, csak ültünk a sínek mellett. Egyszer jött egy rendőr, és kapásból igazoltatni kezdett. A személyim hátulján valami hosszú, furcsa szöveg állt, kiemelt betűkkel az, hogy Bálint. A rendőrnő azt állította, hogy van második nevem, és nekem ekkor beugrott, hogy biztos a Bálint névről van szó. Mondtam, hogy ez a második nevem, és mintha ez lett volna a megoldás, elengedett.
Pedig nem is csináltam semmit. :)

Este volt foci a tornateremben, de nem sok értelme volt - sokan voltunk. Én végül nem is fociztam. Fru is ott volt-. A kis mocsok befújta a kabátom a parfümjével. :)

"HIÁBA MINDEN HÓKUSZPÓKUSZ
SZÁMODRA NEM TEREM
PÁLMÁMOM MÁR TÖBB KÓKUSZ.."

[KEPSZLOKK JUNKIES]

 

2006. december 4., hétfő
pimas @ 19:33 [#794] [237chr] [1 hozzászólás]

Fénykép

Volt ma osztályfotózás. Majd igyekszem digitális verzióban is megszerezni.
Délután Kriszti eljött velem MediaMarktba patkányt egeret venni, aztán mentünk Haleszig. Az egerem amúgy kicsi, és fürge. De majd megszokom. :)

 

2006. december 5., kedd
pimas @ 17:05 [#795] [442chr] [szólj hozzá!]

Nagyölelés

Megyek be az alsó bejáraton a fizika terem folyosójára, és magamban nyavalygok, hogy még fel kell mennem a táskámért. Belépek az ajtón, és látom, hogy Kriszti lehozta nekem.
"ÉN MEG MONDOM: `DE RENDES VAGY!`"
[KEPSZLOKK LOVASI ANDRÁS+]
Délután a parkban meg megláttam Klaudiát és egymás nyakába ugrottunk. Meghatotta, hogy valaki ennyire örül annak, hogy látja. :)

 

2006. december 6., szerda
pimas @ 17:31 [#796] [2779chr] [1 hozzászólás]

Levél Laurától

Reggel megajándékoztuk egymást Laurával Mikulás-nap alkalmából, majd lányos zavarában átadott egy levelet azzal a kikötéssel, hogy később bontsam fel. Íme a levél, ami nem publikus, mert Laura hozzájárulása nélkül nem teszem közkinccsé - a hozzájárulását meg nem kérem ki.

Nah, hát huhh. :) Szóval örültem ennek nagyon, csak egy apróság van, ami miatt nem kezdeményeztem, ez pedig nem más, mint hogy fiatal. 14 éves, igaz, maga a különbség nem vészes (két és fél év), csak megfelelően komoly legyen. A levélből is látszik, hogy - a szó kedves értelmében - egy csitri, egy fiatal, de aranyos lány. Határozatlan, botladozó, de szeretnivaló.
Valószínű, hogy megpróbáljuk együtt, és... és nincs "és", a többi még a jövő zenéje. Egyelőre csak örülök ennek a meglepő fordulatnak.


Délután megtörtént a kilencedikesek szivatása. Volt mindenféle jópofa feladat, lufiborotválás, lisztes-vizes, erotikus alma-átadás, nyelvtörő, tipikus tanár-dumákról kellett felismerni, melyik tanárról van szó, ésatöbbi. Fényképeztem, azaz inkább videóztam. Majd ide is töltök fel képet, de minden elérhető lesz a képgalérián.


Ám van itt még egy dolog. FeZeN óta Nóri és a barátja, nemrég óta már Kriszti és barátja "rajtam", azaz inkább miattam veszekszik. :/ Nóri barátja azon van felháborodva, hogy Fürgeróka koncerten meg mertem fogni Nóri kezét, és úgy "rokiztunk". Lol.
Hanem hogy Ádám (Kriszti barátja) egy visszahívós SMS miatt féltékeny rám, hát ez...
Mindenesetre szar érzés, hogy mindenki miattam veszekedik, pedig ezek a dolgok olyan apróságok, amiknek én nem is tulajdonítottam semmiféle jelentősséget. Persze, nyílván meg lehet érteni a féltékeny barátokat, de ezt én nem így akartam. :/
Idén csak "kapd be!" jelet hozott a Mikulás...

 

2006. december 7., csütörtök
pimas @ 17:29 [#797] [205chr] [1 hozzászólás]

Tegnap írtam SMS-t Laurának, hogy ha tud, akkor jöjjön ma fél 4-kor parkba. Nyílván nem tudott, mert nem jött - bár az is igaz, h a fél 4-es busszal már mentem is haza. Viszont nem jelzett, hogy ott lenne.

 

2006. december 8., péntek
pimas [#798] [4966chr] [1 hozzászólás]

Fél 6-ra a Szent Istvánnál voltam, összeraktuk a cuccot, és kb. negyed 7 után kezdtünk. Eléggé izgultam, de nem volt rossz, csak a Smells Like Teen Spirit végén beszart a technika: valamiért nem szólt a gitár, az ének tompa lett, csak a basszus és a dob ment. Navy is ott volt, ő úgy látta, füstölt az erősítő. Mindenesetre itt befejeződött a koncert, és én rohantam a vasútállomásra.
Elértem a fél 8-as vonatot, Gárdonyban pedig várt Éva. Mentünk a műv.házba, mivel Annáék ott koncerteztek. 4 számot játszottak csak, nem volt rossz, Anna jól énekel, csak a szólók üresek voltak, mivel sem dobosuk, sem basszerosuk nincs, így a kiállásokkor egyedül (!) a gitár szólt. Lol.
Jelen volt Eszter is, az egyik évismétlő újdonsült osztálytársam. Az utánuk zenélő trió bődületeset zenélt. Egy jazz-es, improvizálgatós zenekarról van szó. Jó volt, na.

Fél 10 előtt kicsivel elkövettem az est hibáját: Annával és Danival (aki Anna barátja és egyben a kétfős zenekar gitárosa) elindultam a vonatra ahelyett, hogy maradtam volna hallgatni a jó muzsikát Éva és Eszter társaságában.
A fél 10-es vonatot lekéstünk, hát Gárdonyból gyalog átmentünk Agárdra. Ott vonatra szálltunk, ahol találkoztunk Lacival és Lacihaverral (nem tudom a nevét; amúgy őket látásból ismerem, mert majdnem minden reggel szembejönnek velem)
Fehérváron elcaplattunk a Base-hez, de nem tudom, mi a ráknak (a várt ismerőseik nem jöttek), majd 0.20-kor elindultunk Rasidba... Már fájt a lábam, izomlázam volt, punnyadósak voltunk, nekem nem volt már kedvem hozzájuk, dehát oké, Rasid. Lementünk. A hely egész jó, és a zenekar tagjait ismerik Annáék, a zene sem rossz, de itt is csak punnyadtunk-.

Fél 2 felé felmentünk, mondván itt alig van valaki már, menjünk vesztegbe... no comment. Hál`istennek jött Laci és Lacihaver, és nem mentek le Rasidba, hanem jöttek velünk. Hoztak egy bevásárlókocsit is, amit az építkezésen (Piac tér) találtak. A Várkörút kihalt volt, így a középső sávban tolta Lacihaver a kocsit, amiben én ültem. xDD A Teleki körül bementünk a járdára - ez nagy szerencsénk volt.
Ekkor ugyanis jött a rendőrbácsi... Nem is egy, hanem kettő... Hopp. Gyorsan kipattantam az ideiglenes járművemből. Kérdezték, hogy ház ez mégis honnan van. Lacihaver tök nyugodtan elmondta a kocsi történetét, azt is, hogy az Intersparhoz visszük, mivel nyílván oda való. (Amúgy a kocsi fogólapjáról már lekopott az azonosító felirat (tehát spar, interspar, tesco), így nem tudtak mit kezdeni vele a rendőrök) Elengedtek minket.
Amúgy tényleg az Intersparhoz mentünk, csak azt nem mondtuk nekik, hogy egy másik kocsiért megyünk, amit még akkor vettem észre, amikor a Base-től mentünk Rasidba.
Talán mondanom sem kell, hogy Annáék, amint meglátták a rendőrt, más útvonalat választottak. x/ Erről ennyit.
Mindenesetre ekkor már megvolt a hangulat hármónk közt. :)

A Vasvárinál szembetalálkoztunk Annáékkal, de mi mentünk tovább a Veszteggel szembeni boltba. Ott még összeszedtek pár ismerőst, aztán 3-kor leléptek a vonatra, én meg mentem volna a Piac térre, de Tibi (a parkból) jött szembe velem. Elmondtuk, ki mit keres az éjszakában. Neki 7-ig kellett várnia Vikire. 3 óra volt. Befeküdtünk a vasútállomáson a váróba, majd én fél 5-kor húztam a Piactérre. Csak fél 6-kor volt buszom, mert a 4.35-öst lekéstem.

 

2006. december 11., hétfő
pimas @ 19:30 [#799] [400chr] [1 hozzászólás]

Megvettem

...a jegyeket a pénteki Quimbyre. Három darab: egy tesómnak, egy nekem, és Andi (9. oszt.) megkért, hogy az ő pénzén vásároljak neki is. Megtörtént.
Ezenkívül érdekes, hogy nulla tanulással 4-es - 5-ös lett az angoltézém: négyes a teszt, ötös a writing (amit amúgy nagyon elcsesztem)

Azt is pletykálják, hogy terhes az olasztanárnő. Hogy mik vannak...

 

2006. december 12., kedd
pimas @ 19:12 [#800] [1546chr] [szólj hozzá!]

EMO! - xD

Hát nem lebuktunk, hogy a két lyukas olaszórai csavargás után nem mentünk be fizika témazáróra Imi, Szabi és én?
De. Lebuktunk.


Előzmények: Délután voltam egy kb. 15 percet a parkban. Ott volt egy csaj, egy kis 12 éves lány. A többiek azzal heccelték, hogy milyen már, hogy EMO-s. Kb. két hete hallottam ezt a kifejezést, el nem tudtam képzelni, mi ez, hát megkérdeztem. A csaj válasza az volt, hogy nézzem meg a weboldalát.

Megnéztem. xDD Ím négy szkrínsát, amit készítettem:
Egyszer.
Kétszer.
Háromszor.
Négyszer.
Nem fűzök hozzá több kommentet. xD
Röhögnivágyóknak: EMO

Persze lehet, hogy nem fogunk röhögni, ha tényleg egy ilyen ifjúság nő fel.

"MIÉRT VÁSÁROLSZ MINDIG SZEXLAPOKAT
MIKOR ESTÉNKÉNT CSAK A KÖRMÖD VÁGOD RAJTA?
MERT EZT CSINÁLJÁK MÁSOK IS
EZT LÁTOD A TV-BEN
A XXI. SZÁZAD NAGYKÉPERNYŐS KÉSZÜLÉKÉBEN
MASZKOT HÚZOL A FEJEDRE
TE MINDEN SZARÉR` TÁTOD A SZÁD
EGYÁLTALÁN NEM IS HASONLÍTASZ RÁD..."

[KEPSZLOKK ALVIN ÉS A MÓKUSOK]

 

2006. december 13., szerda
pimas @ 17:24 [#801] [2078chr] [1 hozzászólás]

Laura és én

Összejöttünk. :)

Reggel külön busszal jöttünk, és majdnem egyszerre szálltunk le, aztán elkísért egész a sulimig - mivel ma nem is kellett volna bejönnie nulladikra. A buszról leszállva még csak puszit adtam neki (majdnem-nem), és lehet, hogy ettől kicsit meg is szeppent, de aztán hamar elmondtam neki, hogy ha komolyan gondolja, akkor belevághatunk együtt. A suli kapujában búcsúzva megint puszit adtam, de "otthagytam" a fejem, és csók lett belőle. :) Misi bá` meg ott jött és mosolygott. x)

Napközben semmi.
A fél 5-össel jöttünk, meg volt beszélve. Jelen volt a húga. Aranyos kislány. Laura a vállamra hajtotta fejét. Leszállásuk előtt szájrapuszival és "De maradnék még"-gel köszöntünk el egymástól.
Tehát egyelőre örülök, és bizakodva várom a következő napokat, heteket.

Ha jár erre valaki, és érdekli: régi-új képek találhatóak a következő bejegyzésekben:
A pesti fellépésről egy kilátás
FeZeN 1. nap
Italozás Pityuékkal
Osztálykirándulás
Mohai kormos-fázós
Pest, Művészetek Palotája
Parlamenti látogatás
Az utolsó Zastava-kaland


"VISZLÁT, ARANYKOR
SZAGOKBAN LUBICKOL
S ELILLAN MINDEN, AMI SZÉP..."

[KEPSZLOKK QUIMBY]

 

2006. december 14., csütörtök
pimas @ 16:20 [#802] [466chr] [1 hozzászólás]

Kisbevásárlásos

Reggel persze tesi betlehemezés-próba helyett Laurával üldögéltem egy padon. Édes volt, rámhajtotta a fejét, nevetgéltünk. Majdcsak alakul.
Buzznak és Iminek: ha véletlen olvasnátok, akkor psszt! :)

Délután Krisztivel elcsámborogtunk egy kis ajándékhajkurászásra. Anyunak vettem egy jópofa asztali tolltárolót, mert azt kaptam le a polcról. (Menekültem a boltból, idegesít a vásárlás.)

 

2006. december 15., péntek
pimas [#181] [151chr] [szólj hozzá!]

Black Devil

Reggel Fru megdobott egy Black Devil cigarettával, ami vaníliás. Érdekes.
Ezenkívül lyukasórában Krisztivel elbattyogtunk a Ciánkáliba.

 

2006. december 16., szombat
pimas [#803] [5706chr] [21 hozzászólás]

Quimby koncert - Base (azaz FeZeN Klub)

Negyed 6-ossal mentem be, majd gyalogoltam a vasútállomáshoz, mert Éváék 6 körül érkeztek vonattal. Odafele egy cé megpróbált lehúzni... x/ Először csak azzal jött, hogy merre találja a Fregattot, nagyjából elirányítottam (bár lövésem nincs, hol van a Fregatt). Utána pénzt szeretett volna váltani (tipikus), majd füvet akart szerezni (!), aztán dicsérte a kabátom, és igyekezett kitapintani a zsebem tartalmát. Ezt már nem hagytam, elléptem tőle, mondtam, hogy sietek, és olajra léptem. A kurvannyát! Azon is gondolkoztam, hogy acélossal egy kurvanagyot rúgok bele, hogy földre kerüljön, és halálra, de szószerint félholtra rugdalom. Halna ki az összes rohadék...

Mivel feltartott, persze pont 6 után pár perccel értem a vasútállomásra, és nem tudtam, vajon megérkezett-e már Éváék vonata. 18.10-ig vártam ott, majd elgyalogoltam a Base-hez, ahol még senki se volt. Hopp-. Kisvártatva jött Éva, Bianka és Barbara (Barbarával már találkoztam a FeZeN 1. napján, Kispálon). Kínáltak boroskólával. Később meglepetésként megérkeztek a parkból páran: Python, Gebe és barátnője, meg a magas srác. Pythontól kaptak hubit, Gebe meg vodkát adott... Abból viszont egy nagyonkicsi kortyot húztam csak. :)

Felmentünk. Megjött Adri (tesóm) is. Ekkor éreztem picit az italok hatását. ;) Szereztem sört (Kozel...), Csutival és nővérével találkoztam. Csocsóztunk. xD Szép lassan minden ismerős befutott, Wellnerék is, rengeteg kodályos (Takács Nóri és Dávid, Eszter, Bukodi, Andi, Márta, Zsófi) Éváékkal döglöttünk a fotelekben, közben már ment a Sun Workshop.

Quimby. Baszott nagy volt. :) Elég jól előrenyomultunk, az össze kodályos +Bianka +Barbara +Adri, a közelben Gebe meg a nője. Az első két szám után beférkőztem Andi, Márta és Nóri mögé, akik a második sorban voltak kb., és igyekeztem védeni őket a lökdösődő faszkalapoktól. Hamar hátrahúzódtak, és szétszóródtak, végül Andival ketten maradtunk, majd ő is megelégelte, hogy a benganagy marhák ugrálnak rajtunk. Ekkor átsodródtam balra, egy fószer nyomult Eszterre, nemtudom, Dávid mit szólt, ha látta. :) Eszti és Zsófi le is lépett onnan, Nórival maradtunk. Egy darabig őt is védtem, kérte is, aztán neki is elege lett, megköszönte, hogy vigyáztam rá, és átadta helyét az első sorban. Innentől végig ottvoltam, csak egyszer engedtem magam elé Évát - amikor odajött. A ráadásban nagyon belendültek, Kis Tibi hozta a szokásos pofákat... Őrület. :) Kurvanagy volt.

Számok - a sorrendiség és a teljesség igénye nélkül:
Kamikaze bárány (nyitószám), Hintalógalopp, Káosz Amigos, Nyina, Hoppá, FM 66.6, Álmatlan dal, Unom átírva, Magam adom (átírva), Homo defektus (átírva), Mennyből az angyal, Don Quijote ébredése, Country Joe McDonald, Androidő, Most múlik pontosan, Autó egy szerpentinen, Sehol se talállak, Fekete Lamoure, Az otthontalanság otthona, Halleluja, Libidó, és volt kb. 3-4 régi dal, amit nem ismertem, mivel nincs meg... (Hiba.) [Update: a régiek közül azóta azonosítottam a Borbély Boogie és az If You Pay I Sing c. dalokat.]

Mikor kijöttem az "előszobába", Éva anyuja (Magdi) már ott volt. Akadt ugyan egy probléma, miszerint túl sokan lettünk volna a kocsiban, de Biankát elvitte más, így ez megoldódott. Éva anyuja haláli arc. xD Teljesen laza, közvetlen nő. Amikor megérkeztünk hozzájuk, először le kellett szerelni Kormit, a kutyát, aki megszabadult láncától.. x) Az eredeti terv szerint a mama épületében aludtunk volna, viszont amikor átmentünk volna, Kormi újra lánc nélkül lófrált fel-alá... xD Így végül Adri kapott egy kanapét, nekem pedig Éva szobájának padlóján ágyaztunk meg. Magdi közben megmutatta, mit hogy szeretne átalakítani, elrendezni a lakásban, bemutatta két fiát, akik aludtak már, és két macskájukat, akik még nem aludtak. :)
2-kor mindenki lefeküdt. Én még sokáig nevettettem szegény Évát, majd Magdi ránkszólt (megjegyzem, végülis jogosan. :) ), és befejeztük.

10-kor ébredtünk. Azaz akkor ébresztett Magdi. Kaptunk finom reggelit. :) Éva kikísért minket a vasútállomásra, majd bevonatoztunk Fehérvárra. A fél 1-es dunaival jöttünk haza.

"NEM VAGY ITT JÓ HELYEN
NEM VAGY VALÓ NEKEM
VILLÁMLIK, MENNYDÖRÖG
EZ TÉNYLEG..."

[KEPSZLOKK QUIMBY]
Na, ki csápol az első sorban?
(Több kép az estéről: www.fezenklub.hu)

 

2006. december 19., kedd
pimas @ 16:01 [#804] [2245chr] [48 hozzászólás]

A Sziget

Mivel tegnap lebetegedtem, és ma a 2. óra után hazajöttem, itthon szerencsésen rátaláltam egy magyar, RPG Maker-rel készített játékra, A Szigetre. Még nem játszottam teljesen végig, de az eddigi észrevételeimet most papírra monitorra vetem.
Kezdjük mondjuk a grafikával. A chipsetek alap RTP-s cuccok, ráadásul túl monoton, túl szabályos módon lettek elhelyezve a színhelyeken a házak, tereptárgyak. A figurák (charset) terén már van némi plusz; hogy a készítő maga is rajzolt-e, vagy csak "ügyesen szedegette össze" a karaktereket, azt nem tudom - pontosabban voltak ismerős alakok, amik biztos több más játékból is visszaköszönhetnek. Hangulatosak a panorámaképek, a kisebb animációk, motívumok.

A zene gyenge pontja a játéknak. Alap RTP-s és az Amnéziából ismerős midik váltják egymást főként. A hangokat, effekteket már ügyesebben válogatta össze a készítő.

A történetről nem tudtam meg még sokat, nem tűnik túl fantáziadúsnak, de nem idegesítő, végülis gördülékeny.
Maga a játék kellően, kicsit talán túlzottan sodró, tehát gyorsan, hirtelen váltják egymást az események, helyszínek, történések. Mintha a készítő kapkodott volna kicsit. Ennek ellenére nem rossz.
+: nem kell kínlódni a harcokkal, "tápolás" nélkül könnyedén legyőztem eddig mindenkit. (Ennél profibb játék élményét is tönkrevágta már annak készítője azzal, hogy túl sok harc volt benne, ugyebár)
-: sokszor volt olyan érzésem, mintha egyfajta gyengébb Amnézia-klónnal lenne dolgom.
A mai magyar RPG Makeres alkotások között mindenesetre egész jónak mondhatjuk.
www.spellsandswords.atw.hu


Beszéltem Laurával telefonon, és felvidultam tőle. Kedves volt, mesélte, hogy ő is beteg, és mondtha, hogy igyak sok-sok citromos teát, és öltözzek fel rendesen. ;) Lehet, hogy csak hozzáállás kérdése az egész, és gyorsan meg tudom szeretni? Nem volna rossz. Ez a mai telefonbeszélgetés sokat lendített a dolgon. :)

 

2006. december 20., szerda
pimas @ 13:54 [#805] [1253chr] [szólj hozzá!]

Kisbevásárlásos II.

Reggeli és fürdés után a fél 11-es kecskemétivel bementem Fehérvárra, ahogy azt Angélával megbeszéltük, vásárolni. Igaz, hogy így pont az ő ajándékát nem vettem meg, de sikerült beszereznem egy macskás bögrét Krisztinek, és egy "Jó nekem, hogy vagy" feliratú szép hűtőmágnest Laurának. Ezenkívül vettem magamnak Duracell recsárdzsöböl elemeket, ha ezt is gyorsan lefogyasztja, akkor az a fotómasina hibája.

A doki kiírt a hétre. Jellemző, ámbár nem zavar. Az viszont igen, hogy a rendelőben az előttem álló három beteget és engem 50 perc alatt vizsgált meg... Persze ha két beteg közt tízperceket pihen, akkor nem kell csodálkozni.


Laurának nincs pénz a kártyáján - mégis visszaírt a tegnap későesti álmatlan SMS-emre. :) Ezenkívül váltottunk még egy rövidüzenetet. Bent van az archívumban - ami ugyebár nem publikus.

(Érdemes megnézni a Depresszió koncertről szóló bejegyzést, ami bővült egy képpel; a Depressziomusic.hun található sok hasonlóan hangulatos kép azon estéről.)Ajándék Laurának

 

2006. december 21., csütörtök
pimas [#806] [778chr] [1 hozzászólás]

Oroszlános

Álmomban valami Vásártérből és Bregyó közből összevont terepen voltam, és volt ott egy oroszlán is. Eleinte nem volt semmi gond vele, de egyszer fel kellett menekülnöm előle egy toronyba, és oda is utánam tudott jönni, így még feljebb másztam inogó oszlopokon. Tériszonyom volt, többször majdnem leestem, majd az oroszlán eltűnt, jöttek anyámék, és nagy szerencsével leugrottam az ágyamra.

Másik álmomban valamiért börtönbe csuktak, de egy vadidegen ürge és Szabi megszöktetett. Lebuktunk, a vadidegen fószer 4 évet kapott ezért, és nekem is le kellett ülni az eredetileg kiszabott büntetést - ami egyetlen nap volt. Bántott a tudat, hogy egyetlen napot kellett volna leülnöm csak, de most az a fószer négy évet ül azért, mert megszöktetett.

Fura.

 

2006. december 22., péntek
pimas @ 22:00 [#807] [1913chr] [3 hozzászólás]

Osztálykarácsony, például

Délelőtt vettem fenyőfát. Fak. 170 cm. Ezerkilenc. Köszönöm, viszlát! Viszlát, kellemes ünnepeket!

Negyed 11, busz. Gyors last-minute vásárlás a vásárban: kitűző Krisztinek ("Senki sem bíztat az ivásra! ...önkéntes vagyok"), nyaklánc Laurának. Összefutásás Kajossal, helósziahogyhogyitt? Összefutás Pumival. Az ökörje tényleg levágatta tüsire a haját. :)
Suliban. "JéittaMárk!" :) :)) Örülés oda-vissza. Fotografálás, ajándékozás, mosolyok, felszabadultság, végreittaszünet, szuszááá... Csillagszóró, gyertya. Ilyesmi.
Én Imitől kaptam ajándékot. :) Ezen már eleve meglepődtem, de milyen kis cseles az ürge, mert hát nem pont azt a gitár alakú öngyújtót adta, amit akár magamtól is megvettem volna, ha szerdán még találtam volna a vásárban? :D Egészen meghatódtam. :)
Kriszti is "meglepett" két frankó kitűzővel, Nirvana-s csuklószorítóval, és egy csomó apró édességgel. :) Angyaltól egy aranyos valamit kaptam, ami nem tudom, mi, valószínűleg csak egy dísztárgy, szívvel, figurával. Jópofa.
Ezután: suliból ki, összefutás Lacihaverral (ld. dec. 8.), aki Tamás (mint kiderült). 10 perc várakozás, Laura megérkezik. Csókok. Bújás, csikizés, viccelődés - már amennyire ment. Azért ment.

"EZ A LEGSÖTÉTEBB TITKOK
FENEKETLEN KÚTJA
TÜKÖRBE NÉZZ, ÉS ODA
MONDD, HOGY: `HAZUDSZ, KUTYA!`"

[KEPSZLOKK A KUTYA VACSORÁJA]


Elolvastam a Tesco, a titok c. könyvet (igaz, számítógépen). Ajánlom mindenkinek.
Szomorú, de tényleg mindent el tudok hinni a könyvben leírtakból azután, hogy nyáron jómagam is a "droidok" közé tartoztam - ahogy a könyvben csak E. néven szereplő áruház-igazgató fogalmazott dolgozóival kapcsolatban.

 

2006. december 24., vasárnap
pimas @ 19:59 [#808] [462chr] [szólj hozzá!]

Karácsony

Délután felállítottuk és feldíszítettük a fát. Félig-meddig karácsonyiasodott a hangulatom, de nem igazán vágyom rá. Adri meglepije viszont a Darwin-díjasok 3. kötete volt. :) Telitalálat.

(...persze amikor a Hiperkarma c. dal szól a megegyező nevű előadótól, akkor megy a sopánkodás, a gondolkodás.)
"ÉS NE BÁNTS ENGEM MINDIG
ÉN SOSEM BÁNTANÁLAK..."

[KEPSZLOKK HIPERKARMA]

 

2006. december 25., hétfő
pimas [#809] [980chr] [1 hozzászólás]

21

Csikós áthívott egy kisebb társaságot 19h-ra magához. Hekkel, Ornódi, PetőTibi és én (Davec nem volt otthon). Leültünk huszonegyezni egy- és kétforintosokkal, mint tét. Mindenkinek 190 volt az alap tőkéje, de akinek szüksége volt rá, vehetett fel plusz 190 Ft-o(ka)t. Csikós és Ornódi közben pálinkázgattak, én whiskey-t kortyolgattam, majd chile-i fehérbort.
Az első nagyobb nyereségemig nem volt szerencsém - akkor akasztottam egy elég nagyot, és utána megint nem sikerültek a dolgok egy darabig. Tibi kiesett, én felvettem plusz 190-et, majd később Csikós és Hekkel is. Ornódinak mindig ugyanannyi pénze volt. :)
A végén, hogy megsürgessük a dolgot, emeltük az alaptétet (Ornódi is kiesett ekkor, éjfél után.) Hekkel vagy öt alkalommal felvette a plusz 190-et! x) A játék végén már jól belendültem, és mire kiesett Hekkel, negyed 2-t mutatott az óra. Csikós felajánlotta, hogy fejezzük be itt, és a nyert pénzt felezzük.
Persze otthon meg nem tudtam aludni...

 

2006. december 26., kedd
pimas @ 17:52 [#810] [623chr] [1 hozzászólás]

Teszt

Azon kívül, hogy délután átjöttek Sándorék, és játékot készítettünk Adrival, semmi különös nem történt.
Leszámítva, hogy Wellner Balázs felhívott, szilveszterezek-e náluk. :)
Szilveszter2006 alternatívák:
-Wellnerékkel
-Imivel/Krisztával, mindkettővel és még emberekkel
-Laurával

Köntös Judit megcsinált velem egy tesztet, amiben rajzolnom kellett egy embert háromszögekből, négyzetekből, körökből. Az eredmény: engem 50%-ban befolyásol az érzelem, 40%-ban a szekszualitás, és csak 10%-ban a realitás, az értelem. Hopp. Ím a rajz.

 

2006. december 27., szerda
pimas [#811] [823chr] [1 hozzászólás]

Ihlet - délután CoD Maraton sokadszor

1.59. Igen, hajnali. Éjfél után a karácsonyfa égőjének fényénél még beszélgettünk egy fél órát Adrival a Búsulóról (a készülő játékunk), és nekem természetesen ebben a hajmeresztő pillanatban hatalmas kedvem támadt a készítéshez. Így előszöris elolvastam a történetet tartalmazó 17 oldalas dokumentumot, majd megcsináltam egy hiányzó (azaz félbehagyott) kocsmajelenetet. Közben szólt a zene (Csak azt nem tudom, minek hallgatom direkt a Hiperkarmát... x/ )


Megtartottuk a 3. fordulóját az F1-bajnokságunknak. Most nem ment. Nagyon nem. Csabi utolért az összesítetten, sőt, egy ponttal elém került. Hülye hibáim voltak, de annyira nem érdekel, hogy ezt hosszan ecseteljem. Ennyire nem vagyok kocka. ;)

 

2006. december 28., csütörtök
pimas @ 02:24 [#812] [1742chr] [2 hozzászólás]

30Y koncert (lesz este)

Bizony, ez lesz az esti program. Ám most éjjeli bagolyként kicsit filozofálgatok, eszmét futtatok. Nem publikusan. :)

(Végülis nem mentem el a 30Y-ra. Nem volt kedvem)

 

2006. december 28., csütörtök
pimas @ 22:06 [#813] [5312chr] [1 hozzászólás]

Válasz Zrokkynak

Előre szólok, ha esetleg valaki idegen, kívülálló olvasni kezdené ezt a bejegyzést, szerintem nyugodtan kihagyhatja, vagy legalábbis ha teljesen érteni akarja, az hosszú utánajárást igényel. Például nem árt elolvasni a Centrálon született bejegyzéseket.
Viszont ez az egész annyira méltatlan egy naplóhoz... Sajnálom, hogy ilyennel "kell" foglalkoznom, ez teljesen gyerekes.
Ez az első, és egyben utolsó bejegyzés, ami a témával foglalkozik. Lássuk hát...


Első megállapításom, hogy nem a személyedet támadtam, hanem az alkotásod. Mondod, hogy a kettő ugyanaz? Nem ugyanaz. Az alkotásod olyan, mintha a gyermeked lenne. Félted, óvod. Tudom, megértem. Mint mondtam, a monitorra vetett "szar" kifejezésért elnézést kérek. Hogy nekem nem tetszik, az a magánügyem, ezért került ide. Talán megengedhetem magamnak. Nem?
Nem ismerem az erre vonatkozó törvényparagrafusokat ;), de nevetségesnek tartom az állításod, hogy rontottam a hírneved. Mivel? Azzal, hogy egy félmondatban megemlítettem a játékod? Hogy leírtam, hogy nem tetszik, hogy szerintem szar? Szerinted létezik olyan ember, akit komolyan befolyásol egy szubjektív vélemény, amit egy wenaplóban látott valami félmondatban?
Volt hivatkozás az oldaladra, hogy nézzék meg, milyen béna játékot csinált ez a szerencsétlen? A szövegkörnyezetből látni, hogy ott én példaként használtam a játékot, és nem direkt "támadtam".

Ahogy én észreveszem,
"CSAK VERED A MELLED, ÉS BÜSZKE VAGY ARRA
AMIT EDDIG ELÉRTÉL..."

[KEPSZLOKK ALVIN ÉS A MÓKUSOK]
Büszke is lehetnél rá, ha a kellő szerénységgel bírnál. A legjobb alkotások attól is a legjobbak, hogy megfelelő visszafogottsággal viseled a sikert. (Nem álszerényen, és nem nagyképűen). Az alkotásaid kivitelezésében (mondjuk inkább a DB2-ben) megmutatkozik a talentumod, ahogy fogalmaztam egyszer, " Zrokky képességei tehát adottak, h tökéletes környezetbe ültessen egy kevésbé élvezhető játékot..."
Nem követem a hétköznapjaid, semmilyen weboldalad nem látogatom, tehát nem tudom, mióta lettél ilyen nagyképű, de valamikor nagyon elszállt veled a ló.

Rövid válaszok.
Zrokkynak:
"A kritikákat nem szeretem, főleg olyanoktól, akik nem sokat konyítanak a makerhez. Beszélni én is tudok, csak annyi a különbség, hogy én nem a számat jártatom, hanem a kezeimet."
Ne várd, hogy belekezdek valami ostoba versengésbe, pontosan tudom, hogy magasabb színvonalon kezeled az RPG Maker-t, mint én, de hogy "nem sokat konyítok hozzá"... Elég, ha én tudom magamról, hogy mire vagyok képes, nem kell azt neked is tudnod. Nem fogok ilyeneket sem mondogatni, hogy "na, majd meglátod, amikor kész lesz az én játékom", mert - mint mondtam - nem kezdek bele ilyen kisded játékokba. Ez nem lóverseny, pontosan abban a tempóban készítem a játékot, amiben nekem kényelmes. Nem fogok kapkodni azért, hogy neked vagy bárkinek bizonyítsak. Van ezer más dolgom, van magánéletem.
"Semmi tiszteletet nem kapok tőletek."
A Centrálon Tura ott írta le pár bekezdéssel a tied alatt, hogy tiszteli a munkásságod.
Nem igazán tudom mire vélni ezt a mondatod, nem értem, mit vársz, miben szeretnéd látni a tiszteletet. Például abban, hogy nem adok hangot a véleményemnek? Ennyi elég?
"És persze megint ti fogtok nyerni"
Mit nyerni? Tapasztalatot talán. Ez nem verseny, nem háború, nem értem, mit kell így elnagyolni, így siránkozni.

A hát mögött-dolog, és válasz a Centrálon "glarion" néven szereplő egyén megszólalására
"nem mered megmondani az embereknek a szemébe a véleményed"
Ha a szemébe mondom, az a baj, hogy miért nem tartom meg magamnak a véleményem. Ráadásul egyértelmű támadás írni egy levelet, hogy igen, nekem nem tetszik. Te bárkihez odamész, megkocogtatod a vállát, hogy "hé, haver, nem vagy szimpatikus"?
Nehéz elhinni, de ennyire egyszerű: ha megmondom, az a baj, ha nem, akkor meg az a baj. Akkor meg sunyi vagyok. Érted? Ez természetes.
"Max bejösz, mondod, hogy szted min lehetne javítani azt elhúzol..."
Miért, nem ez történt? EGY darab bejegyzést írtam, és ha hiszed, ha nem, nem szándékoztam minden nap leírni a véleményem. Vagy volt erre utaló jel? Nem. Nalátod.
"Ne oszd itt az észt..."
Nem osztom.
"vagy hagyja békén és ne írogasson róla..."
Nem írogatok róla. Úgy beszéltek erről, mintha nekem rendszeres tevékenységem lenne cseszegetni Zrokkyt. Komolyan őrület.

Nyugodtan lehet engem szidni, anyázni, erre van rengeteg lehetőség (vendégkönyv itt, Centrál, e-mail elérhetőség, akár postagalambot is küldhettek, ha Kyno kihalássza a gyomrából...). Ez a véleményem, tessék ellenérvelni, ha jólesik. Részemről ennyi.

"HA NEM AKAROD, HOGY ÉRTSEM, AKKOR ÚGYSEM ÉRTEM..."
[KEPSZLOKK HIPERKARMA]

(2007.01.10. - Kiegészítés
"A blogod meg ugye publikus, tehát bárki olvashatja, azt azok mit gondolnak majd rólam, mikor te ilyeneket írsz?" - Zrokky.
Kiállítod te magadról a bizonyítványod, nem kellek én ahhoz.)

 

2006. december 30., szombat
pimas @ 21:02 [#814] [402chr] [1 hozzászólás]

Korcsolyapályán

Voltunk korizni. Laurával és Adrival mentünk, Imi csatlakozott. A pályán rengeteg ismerős volt, Csecse, Kitti, stb. Imivel ökörködtünk (kulturáltan :) ), a korcsolyázás egész jól ment, csak kétszer estem. Laura kicsit passzív volt, ezt nem értettem, dehát remélhetőleg semmi komoly.
Hazahoztak minket kocsival, közben átadta ajándékát: egy aranyos plüssmacit és egy vihargyújtót. :)

 

2006. december 31., vasárnap
pimas [#815] [2718chr] [szólj hozzá!]

Szilveszter 2006!

A negyed 5-ös sárosdival bementünk Adrival. Imivel találkoztunk a mekdonálc előtt (ami zárva volt), majd mentünk Teszkóba alkoholt venni. Vettünk. Egy üveg bort és öt üveg Heinekent. :) Végülis nem kérték még Adritól sem a személyit, tehát "feleslegesen" ráncigáltam be.. ;)

Laura (még mikor a teszkóban voltunk) kétszer megcsörgetett. Ez volt az egyezményes jel arra, hogy nem jön. Tudom, hogy későn szóltam neki (reggel), de kicsit rosszul esett, hogy nélküle szilvesztereztem. Ki tudja, lehet, hogy most kezdem megszeretni igazán?

Mindenesetre Seregélyesen még gyorsan beugrottunk hozzánk a fényképezőért, aztán Imivel ketten szép komótosan elvergődtünk Wellnerékhez. Még vártunk is kicsit kint, az emlékmű mellett nem sokkal egy padon, hogy ne érkezzünk túl korán. 7.05 körül bementünk. Cseh-Bognár (Robi), Sörös (Attila) és a két Wellner volt ekkor ott.
Imit nagyon pozitívan fogadták, ez még nekem is jól esett tőlük. Szó sem volt tipikus "kínos csendről".
Kezdésnek kapásból egy feles Julianust adtak a kezünkbe, és velünk ittak. Később megjött Laci, a barátnője és Györe (Isti), utánuk Edit, majd Gergő. Ittuk a söröket meg a vadászt, petárdáztunk (pedig én amúgy nem szoktam), még vízipipát is tömtünk cigarettadohánnyal. x) Értelme nem volt, de kurva jól éreztünk magunkat, miközben szerencsétlenkedtünk.
Volt egy áramszünet is. xD

Jó zenék szóltak, Depresszió, Hiperkarma, 30Y, a konyha mellett, az üres előtérben tomboltunk a zúzósabb dalokra. Előkerült a Martini, a csokis cherry, Julianus barát is. Gyakorlatilag fél 8-tól hajnali 1, fél 2-ig egyenletesen részeg voltam. Ez tökéletes állapot volt, nem sokalltam be, és végig jól éreztem magam.
Éjfél előtt Laci, barátnője és Gergő hazamentek, Edit és Györe pedig épp csak az új évet köszönteni tértek haza. Pezsgőt bontottunk, Himnuszt énekeltünk, és az udvarból néztük a tűzijátékokat. A szembeszomszédoknak kiabáltunk BUÉK-ot, és bíztattuk őket a fájörvörksz begyújtására. Kicsivel később Edit és Györe is visszatért, ettünk virslit, ittunk tequila GOLD-ot (fahéjjal, naranccsal). x) A buli kb. utolsó másfél órájában (kb. fél 3-tól) a TV-ben a FreeX TV pornóműsorán szörnyülködtünk, majd váltottunk a Sport1 fociösszeállítására.
4 után kicsivel Imivel hazajöttünk, de még kb. fél 6-ig beszélgettünk. Ébredés csak dél körül volt, utána Imi kipróbálta a dobot, majd kikísértem a 14.15-ös Kisalföld volán buszra.

ÖSSZEGEZVE: ilyen jó szilveszterem még nem volt.

 

• a fikció jogát fenntartom!
• ha nem tetszik, nem olvasod.
• nem neked írom, hanem magamnak.
• jó szórakozást!

BLOGKONTROL!


 név 
 jelszó 


1621 bejegyzés 
178 kiemelt (11.0%) 
 álom (4)  
 fotó (46)  
 mm_koncert (26)  
 okosság (36)  
 velős (27)  
 vers(féle) (8)  
 videó (9)  


2024 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 

2023 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2022 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2021 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2020 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2019 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2018 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2017 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2016 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2015 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2014 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2013 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2012 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2011 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2010 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2009 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2008 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2007 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2006 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2005 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2004 ARCHÍV!

07  08  09  10  11  12 


LINKEK!


Pimas saját blogja. Mer?! - http://pimas.dzsembori.hu/blog
Minden jog fenntartva! | pimas@dzsembori.hu