2007. november 2., péntek
pimas [#1060] [711chr] [1 hozzászólás]  fotó 

Medve Rescue Team

Kriszta kinyitja az ablakot. Fogja a hatalmas plüssmackót, és kitámasztja vele a kitárt nyílászárót. Nem figyelek épp oda, majd egy pillanat múltán Krisztát hallani:
- Hö..!
...és a medve kizuhan az ablakon, a szomszédhoz. Arccal a föld felé, széttárt karokkal és lábakkal, mint aki valaha tényleg élt, de a zuhanás végén a becsapódáskor meghalt... Kriszta pórszívót (!) hoz, de nem tudjuk felszippantani a macit. Végül egy esernyő és egy seprű segítségével Medvét visszaemeljük az ablakba.
Rég nevettünk ilyen jóízűen... :)

Ekkor már megbökdöstem esernyővel

 

2007. november 4., vasárnap
pimas @ 23:16 [#1062] [212chr] [1201 hozzászólás]  velős 

Ne félj, nem tűnök el

"KUTYÁM VAN, AMI MEGTALÁLNA
RENDŐRSÉG, AMI MEGKERESNE
HA ELTŰNNÉK EGY DÉLUTÁN
MERT NEM JÖTT ÖSSZE EZ AZ ESTE"

[KEPSZLOKK 30Y]

 

2007. november 5., hétfő
pimas @ 18:47 [#1063] [854chr] [1 hozzászólás]

Marximális II.

Mivel hétfőn soha sincs első két óránk, így Krisztával ma a két hete csütörtökihez hasonlóan Marximban kezdtük a napot. Három sör mellett megírtuk az angolházit, később Judit, aztán Tibi is megérkezett. Kissé kapatosan ültünk be bioszra...
Érdekesség gyanánt megemlítem, hogy miközben DornyiBetti felelt törin, megszólalt a tűzjelző. Nem is ez a durva, hanem hogy A....* vállat vont, és kérdezte tovább Bettit, majd amikor megkérdeztük, hogy nem kéne talán kivonulni, azt a választ kaptuk, hogy majd kimegyünk, ha tudjuk, hogy tűz van...

* mert jobb a békesség

Az ekkor még árva egy sör és a házi.

 

2007. november 8., csütörtök
pimas @ 21:43 [#1065] [440chr] [6 hozzászólás]

No thanx a Fezenklubban

Mint azt az imént megtudtam, december elsején Fehérvárra látogat a magyar Tokio Hotel.
"12.01. no thanx élő koncert Korai kezdés: 19:00 elővétel: 1.200,- Ft, a helyszínen: 1.500,- Ft a koncert után 22:00-tól Zenerehab Embrióval - ingyenes!!!"
Vajon azért kezdenek olyan korán, mert a közönségüknek, vagy mert a zenekar tagjainak kell időben ágyba bújniuk pizsamában, zokniban?

 

2007. november 9., péntek
pimas [#1066] [778chr] [1 hozzászólás]

Zsuzsával a Marximban

15.30 - Skála. Kicsit késtem, de az általános iskolás (volt) angoltanárnőm időben érkezhetett. Elindultunk a belvárosba, addig az általános iskolai "élményeimről" beszéltünk. Marxim tele - a 'nemdohányzó' padhoz ültünk.
Két sör mellett elmeséltem neki az utóbbi kb. három év legfontosabb történéseit: a gimnáziumi első évet, hogy miként ismerkedtem meg Krisztával, az osztályról, Szabóról, Bujpálról, akik őt is tanították; Éváról (mert ismeri), Hannáról, rólam, tervekről, célokról. Kb. 6-kor indultunk el haza (azaz én Krisztához, majd onnan haza), és örültem, hogy ilyen jót beszélgettünk.

Krisztának egyébként rossz kedve volt, próbáltam ugyan jobb kedvre deríteni több-kevesebb sikerrel.

 

2007. november 10., szombat
pimas [#1067] [1117chr] [1 hozzászólás]

We rode the poppy train

Előrebocsátom, fáradtan, álmosan és nyűgösen írom le ezt a félresikerült estét. Bár ez mindegy, többsége úgysem lesz publikus.

 

2007. november 12., hétfő
pimas @ 18:03 [#1068] [351chr] [2 hozzászólás]

A mágia színe

Mivel rengeteget idézett belőlük, ezért kölcsönkértem Krisztától egy Terry Pratchett regényt, történetesen A mágia színe c. regényről van szó. Ez egy fantasy, amely műfaj eddig távolt állt tőlem mind könyv, mind film formájában, azonban be kell látnom, e könyv érdekes és humoros olvasmány. Ha kezembe veszem, nehéz letenni.

 

2007. november 13., kedd
pimas @ 19:35 [#1069] [298chr] [2 hozzászólás]

OKTV-szopás

Délután angol OKTV-t írtunk, ami (nem szépítem) hatalmas szopásnak bizonyult. A feladatok összetettek voltak, a szövegben rengeteg ismeretlen szóra akadtunk - azaz helyesbítenék: néhányat azért tudtunk közülük. Fuival és Krisztával jöttem el 15h-kor, amikor végleg bedobtuk a törülközőt.

 

2007. november 14., szerda
pimas @ 23:28 [#1070] [973chr] [10448 hozzászólás]

Mentés másképp

Nos, miután a mai napon Gebe és főként apja segítségével elszállítottuk a dobot a próbaterembe (ami Gebe szüleinek kocsmája alatt, a pincében van), megejtettük az első Mentés másképp próbát. (A név Marci ötlete, ideiglenesnek mondható.) Bandi nem ért rá ma, így "csak" hárman zenéltünk, de ennek ellenére is azt kell mondjam, ígéretesen indultunk. A Pörkölt-et és az Orkánt már nagyjából össze is raktuk. Folytatás pénteken, újrabőrözött pergővel.

Mivel a fél 8-as buszomat még futva is lekéstem, Krisztánál időztem fél 11-ig. Ezúttal teljesen oldottan, már-már gátlástalanul cseréltünk eszmét - már-már gátlástalan dolgokról. Jól szórakoztunk. :)

"F=C/SHAKIRA"
[KEPSZLOKK IMI]

"A SZÜRKEÁLLOMÁNY LEÉPÍTÉSÉNEK KÉT MÓDJA VAN: ALKOHOL/DROGOK, VAGY BESZÉLGETÉS TÓTH ENIKŐVEL"
[KEPSZLOKK KRISZTA]

 

2007. november 15., csütörtök
pimas @ 21:50 [#1071] [330chr] [1 hozzászólás]

"AZT MONDJÁK SZÁLLJ, DE VALAMI VISSZAHÚZ
AZT MONDJÁK, JÁRJ, DE AZ ÉLET A FÖLDRE ZÚZ
AZT MONDJÁK, ÁLMODJ, DE A VALÓSÁG KÍSÉRT
AZT MONDJÁK, SZERESS, MÉG HA GYŰLÖLNEK IS EZÉRT..."

[KEPSZLOKK JUNKIES]

Macskakaparás II.

 

2007. november 16., péntek
pimas [#1072] [1188chr] [2 hozzászólás]

Zártkörű próba, vagy mégsem?

Fél 4-kor gyülekeztünk a Marxim előtt, Kriszta velem jött megnézni minket. Bandira kellett várni, de végül ő is jött a barátnőjével. Vettünk Remo dobbőrt háromezehnégyszáhhért, nagynehezen fel is szereltük. Bandinak negyed 7 körül mennie kellett.

A Pörköltet, Zöld moszatot és Orkánt már egész jól összeraktuk, a Fehér képekkel is jól haladunk.
Negyed 9-kor jöttünk el a pincéből, Krisztánál aludtam. Szórakoztam a fényképezővel. Ismét szóbakerültek nempublikus dolgok is, főként Hannrtáról. ;)

És igen, kifelejtettem azt, hogy Krisztával (az egész napos cipőben/bakancsban tartózkodás okozta, nemesített lábillat elűzése végett) lábat mostunk. :) Vicces volt, na.

 

2007. november 17., szombat
pimas [#1073] [662chr] [3 hozzászólás]

Öccám

Öt szám már megvan!
Ezen a meglehetősen hideg délutánon is összegyűltünk a tegnapihoz hasonlóan, hogy próbáljunk. A már tegnap kidolgozott három dal mellé kigyakoroltuk a Fehér képeket, és hozzávettük az Álláb c. számot is, ami közös kedvencünk lett. Kriszta és Barbi (Gebe barátnője) ma is megnéztek minket.
A pihenésre szánt szünetekben, de gyakorlatilag az egész próba alatt kiváló hangulat uralkodott, sokat nevettünk. A végleges zenekarnevet még nem találtuk meg, de amíg gondolkoztunk, rengeteg sületlenség hagyta el a szánkat... Az általam felvetett Get-see (vagy Getzi) pl. fémjelzi, mennyire beteg ötletek merültek fel... x)

 

2007. november 19., hétfő
pimas [#1074] [572chr] [szólj hozzá!]


Ma szedtem egy ilyen plakátot. A poén csak az, hogy este esett le a tantusz: mint ma kiderült, december 15-én és 16-án Galántán szereplünk a vegyeskarral, így hiú remény, hogy EFOTT után újra Quimby koncertre tudok menni. Slusszpoén: Adél és Nóri is jöttek volna... Picsába!

 

2007. november 20., kedd
pimas @ 17:34 [#1075] [416chr] [1 hozzászólás]

Rubik

Osztályunkban érdekes hobbi uralkodik a fiúgyermekek között: Barnabás nemrég behozott egy rubikkockát, amit algoritmusok és egyéb leírások, na meg sok józan paraszti ész felhasználásával kirakott. Tegnap Iminek, ma pedig nekem is sikerült némi segítséggel ugyanezt véghez vinnünk.

 

2007. november 21., szerda
pimas @ 22:12 [#1076] [46chr] [1 hozzászólás]

Jó tudni ilyeneket

6385 napja jöttem a világra.

 

2007. november 22., csütörtök
pimas @ 18:20 [#1077] [417chr] [9 hozzászólás]

Akik még mindig alacsonyak

Felléptünk a pályaválasztási kiállításon a vegyeskarral. Ha már ott jártunk, körül is néztünk, Timivel és Sütivel mászkáltunk a pavilonok között, de találkoztam Zsh-val és Némóval is, akik... még mindig nagyon alacsonyak. :D
Szereplés után Krisztával gyalogoltunk vissza a városba.
Egyébként a vegyeskaros Annától kaptam egy öreg, de használható rubikkockát. :) Rendes tőle!

 

2007. november 23., péntek
pimas [#1078] [1772chr] [3 hozzászólás]

Ska Meets Reggae

Ez az 1000. bejegyzés.


Reggel fél 9-kor átvettük a V.O.K.-ban a pályaválasztási útmutatón felállított Kodály standot, ugyanis ezen a délelőttön Buzz, Szabi, Kriszta és én kerültünk ügyeletbe. Szórólapot osztogattunk, rubikkockáztunk, kajáltunk, olvastunk, ücsörögtünk. Nagyjából ezzel telt el az a három óra, amíg jött a délutáni váltás.


Este jöttek messziföldről lányok: Adél és Alexa, aki Adélnak (asszem) szobatársa, de lehet, hogy osztálytárs is. Krisztával vártuk őket a Piac téren 19.45-kor. Alexa huga is jött, ők egy ideig külön utakon jártak. Adél, Kriszta és én gyalogoltunk a Fezenklubig, Kriszta szépen felhúzott a "szokásosnál" bunkóbb megszólalásaival. Amikor már ittunk egy kis vodkanarancsot a Fezenklub előtt, akkor helyrejött Kriszta is, és onnantól egész este még az átlagnál is aranyosabb volt. :)
Alexa és a faszija megérkeztek, Gerdhart is belénkbotlott (akinek megtanulhatnám leírni a nevét). Amúgy Alexáék egész este kb. bruttó 30 percet töltöttek velünk, noha Adéllal jöttek.

Egyébként a koncerteket kint hallgattuk a kanapén. Adéllal - hogyismondjam - összejöttünk? Nem jó szó, mindenesetre folytattuk a Gödörben elkezdetteket. :) Később Gebe is csatlakozott hozzánk, és javarészt így töltöttük az időt hajnali kettőig, amikor Krisztáékhoz indultunk.
Kriszta Alexáéknak is felajánlotta, hogy aludjanak nyugodtan ott, senkit sem fognak zavarni, de a csaj csak húzta a száját, hümmögött, és végül elindultak (kissé duzzogva) a Budai úton ellenkező irányba.
Az alsó szobában aludtam Adéllal, már ha az a kb. két óra alvásnak mondható...
Egyébként Adél elhívott a december végén megrendezésre kerülő SZIN Ice fesztiválra. :) Ha minden jól megy, ott tudok lenni.

 

2007. november 24., szombat
pimas [#1079] [505chr] [szólj hozzá!]

Fáradtak

Reggel 9-kor mentünk próbálni. Bandi nem ért rá, mi pedig halál fáradtak voltunk... Ilyen szarul még nem doboltam. Mindenesetre a hangulatra azért véletlen sem panaszkodnék, ráadásul volt vagy három-négy olyan improvizálásunk, ami koncerten is megállná a helyét. Kriszta és Gerdhart is jelen volt, és csocsóztunk a végén.

"FÁRADTAK VAGYUNK, NAGYON FÁRADTAK VAGYUNK
OLYAN FÁRADTAK, HOGY MÁR ZENÉLNI SEM TUDUNK..."

[KEPSZLOKK MARCI]

 

2007. november 25., vasárnap
pimas [#1080] [145chr] [8 hozzászólás]  fotó 

Túl álmos

Délután 4-től megint aludtam. Ez a hétvége túl sok energiámat emésztette fel.

 

2007. november 26., hétfő
pimas @ 13:45 [#1081] [660chr] [7 hozzászólás]

Ideges

...annyira elcseszettül éreztem magam még reggel is, hogy végül nem mentem iskolába se. Álmos, levert, ingerült és rossz közérzetű vagyok. Ráadásul Kriszta megkért, hogy menjek be hozzá, amit szívesen megtennék, de:
- nem tudom rendbeszedni magam, ilyen állapotomban pedig nem merészkedek emberek közé.
- milyen pofátlanság lenne, ha suliba nem, de hozzá bemennék?
- anyám nem örülne, ld. egy sorral feljebbi indok.
Mivel ő győzködött, én meg mondtam, hogy nem, és végülis ez utóbbiban maradtunk, lelkiismeretfurdalásom támadt, ami átcsapott dühbe. Magamra lettem dühös, hogy ilyen lehetetlen helyzetbe sodortam magam. A kurva életbe!

 

2007. november 26., hétfő
pimas @ 23:40 [#1082] [540chr] [4 hozzászólás]

Guitar FX Box 2.6

Rátaláltam erre a programra, amely számomra kiváló, felettébb hasznos. Mit tud, mit csinál ez a csekély helyet felemésztő, memória-kímélő kis cucc? Nos, csak rá kell kötnöd az elektromos gitárod a gépre, és máris kapsz egy multieffekt processzort. A beállítások menthetőek, ráadásul rengeteg effektet kapcsolhat össze a felhasználó, és ezeken belül is számtalan variáció van. Később talán képpel is illusztrálom. Ingyen kipróbálható a guitar-fxbox.comra kattintva.

 

2007. november 27., kedd
pimas @ 18:20 [#1083] [1050chr] [8028 hozzászólás]  fotó 

Azok a szürke hétköznapok

- Reggel hó csillogot a szomszéd ház tetején, mikor kinéztem az ablakomon.
- A harmadik óra előtt az egyben tartott első-második óra miatt 20 perc szünetet kaptunk, amit végigbeszélgettem Évával a folyosón. Hogy miért emelem ezt ki? Mert jólesett.
- Ofő ma félrehívott, és kínmosolyok közepette megkért, hogy ugyan "szép dolog a szerelem", de Krisztával ne a suliban éljük a magánéletünket, ne itt "perverzkedjünk". xD Kiábrándítottam azzal, hogy közöltem: mi továbbra sem vagyunk egy pár. Pedig állítólag már a tanárok is erről pletykálnak.


Éva nevet


Kriszta kedvesen néz; na így nem szokott


Judit, aki ekkor még nem is tudta, hogy fotózzák 

2007. november 30., péntek
pimas [#1084] [3630chr] [szólj hozzá!]

Utólag

Szerdán délután próbáltunk, de valahogy nem működtünk megfelelően. Nem baj, nyílván van ez így is.
Este rosszul lettem Krisztánál. A fejem majd' szétrobbant, hányingerrel küzdöttem és levert voltam.
Csütörtökön emiatt meglátogattam a dokit, aki erre a hétre kiírt, továbbá Klacidot kell szednem.
Ma végére értem a Mágia fényének, ami a Mágia színe c. rész folytatása. Nos, a katarzis talán erős kifejezés lenne, de ezt az olvasmányt még fel kell dolgoznom. Kiváló, bárkinek tudom ajánlani!


Délután gyülekeztünk Marximban. Marci és Gebe NagyEsztivel ültek egy asztalnál, nem is tudtam, hogy ismerik egymást - bár itt már mindenki ismer mindenkit. :) Ittam egy finom hosszúkávét, közben megérkezett Kriszta, Szalci és Némó. Némó és Kriszta a próbára is eljöttek velünk, bár előbbi kb. fél óra múltán haza kellett, hogy menjen.
Érdekes módon akkor játszottunk jól, amikor lejöttek Fausték. Gerdhart valószínűleg már érkezése előtt jó barátságot kötött némi alkohollal, bár az általános vélekedés szerint csak rendkívüli módon tettette a részeget.
A háromeld kilences busszal visszautaztunk a belvárosba, hogy résztvegyünk a Bőrgyárban rendezett improvizációs esten. Faust és Gerdhart vettek még alkoholt, Gebe ötletét szemelőtt tartva mi pedig a Joe borozója nevű mineknevezzem előtt álltunk meg. Sárgadinnyevodka-feleseket hajtottak le.

A Bőrgyárról. Egy nem túlzottan eldugott, de a forgalomtól már távol eső helyen, egy rét mellett kell elképzelni egy téglafallal körbevett udvart, és régi omladozó épületet. Ahogy beléptünk a kapun, kapásból egy 1940-es évekbeli, háborújárta területre asszociáltam, és - nem tévedtem túl sokat. Kátyús, gödrös udvar, farakások, gaz, a már említett téglafal, ilyesmi. A ház kívülről valamelyest dekorált, művészi (vagy annak szánt) minták találhatóak az oldalán.
Az épületbe lépve még érdekesebb dolgok tárultak a szemem elé. Gyakorlatilag egy omladozó hodály az egész. Az oszlopokra hasonló mintákat pingáltak, mint kívülre, az asztalok és székek, a mindent ellepő por csak úgy sugározza, hogy, ha valami, akkor ez az underground fellegvára.

Találkoztunk Judittal (és Tikével, ZsoldosMónival, akik nem igazán vettek rólunk tudomást). Hamar szembesültünk azzal, hogy dobfelszerelés nincs, így, noha improvizációs esten vagyunk, nem tudunk fellépni. A zenét főként a Zokogó Majom énekes-gitárosának számítógépes alapra rögtönzött dallamai jelentették. Egy ideig elviselhető aláfestésnek bizonyult, de ha huzamosabb ideje hallgattuk, könnyen idegörlővé vált. Ehhez a zenéhez vagy nagyon be kell füvezni, vagy perverziót kell érezni az ilyesmi iránt.

Végül egyezményesen úgy határoztunk, hogy kint a hideg ellenére is jobb dolgunk akad, mint odabenn. Egy méregdrága (250 HUF-ot kóstáló) Kozel elfogyasztása után, kb. 22.00 és 22.30 között szétszéledtünk, mindenki haza - vagy ideiglenes szállására.

 

• a fikció jogát fenntartom!
• ha nem tetszik, nem olvasod.
• nem neked írom, hanem magamnak.
• jó szórakozást!

BLOGKONTROL!


 név 
 jelszó 


1621 bejegyzés 
178 kiemelt (11.0%) 
 álom (4)  
 fotó (46)  
 mm_koncert (26)  
 okosság (36)  
 velős (27)  
 vers(féle) (8)  
 videó (9)  


2024 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 

2023 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2022 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2021 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2020 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2019 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2018 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2017 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2016 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2015 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2014 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2013 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2012 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2011 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2010 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2009 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2008 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2007 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2006 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2005 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2004 ARCHÍV!

07  08  09  10  11  12 


LINKEK!


Pimas saját blogja. Mer?! - http://pimas.dzsembori.hu/blog
Minden jog fenntartva! | pimas@dzsembori.hu