2009. július 3., péntek
pimas @ 19:31 [#1454] [2055chr] [4 hozzászólás]

Agárd - kerékpáros kiruccanás

Mivel van kerékpárút a Velencei tó körül, délelőtt biciklivel vágtunk neki páran (Anita, Bandi, Buzz, Kriszta meg én) az útnak, azzal a nyílvánvaló céllal, hogy ott majdan megmártózzunk és kellemes órákat töltsünk a parton, vagy a vízben. A vízben még az előtt volt szerencsénk időzni, hogy odaértünk volna - a meglepetés azonban az, hogy nem felülről, hanem alulról ért minket a folyadék. Az M7-es autópálya alatti kerékpárútszakaszt ugyanis a párhuzamosan csordogáló csatorna elöntötte, azon márpedig még így is szívesebben keltem át, mint az M7-esen.

Barbi és Gebe előbb odaértek, mint mi (igaz, vonattal utaztak), később Encsi meg Pepe, majd Süti csatlakozott köreinkhez. A víz kellemes, néha hűvös, a palacsinta 100 forint és nem olyan finom, az eltöltött idő príma.
A visszaúttal voltak azonban problémák. Történetesen a közelgő (és mint utólag kiderült, csak vélt) vihar miatt vonattal akartunk visszajutni Fehérvárra. Buzz persze kivétel, ő dacolva bármilyen időjárási elemmel (ide értve a monszunt, tornádót, napkitörést) kerékpárján indult haza.
Szóval Agárd, vonatállomás, 16:43. Befut a vonat, megkezdjük a felszállást a leghátsó kocsiba (kerékpárszállító vagon), Kriszta feladja nekem az első biciklit, még át sem veszem teljesen, mikor a vonat elindul. Kiabálás, "hé!", némi értetlenkedés részemről, majd villámgyorsan konstatálom, hogy az iménti balesetveszélyes jelenet egyúttal azt is jelenti, hogy a többiek (tehát rajtam és a már úton lévő Buzz-on kívül mindenki) bizony Agárdon maradtak.
Aztán persze jött a két kalauz, sűrűn elnézésemet kérve és némileg magyarázkodva ("nem láttunk már semmilyen mozgást..."). A jegyem, konkrétan hogy van-e, szóba sem került (egyébiránt nem volt, mert azt Kriszta fizette volna).
Dinnyésnél végülis leszálltam, Buzz ott várt, velem együtt kibekkelte a következő vonatig hátralévő laza egy órát, majd elváltak útjaink: ő biciklivel tovább (a vihar természetesen elkerült minket), én vonaton csatlakoztam a többiekhez.

 

2009. július 6., hétfő
pimas [#1455] [528chr] [1 hozzászólás]  vers(féle) 

Átjáróház

Nem adjuk ki magunk' ingyen.
Szépen néznénk ki, ha ki-be
járkálnának lelkünkön.

Asztalunkhoz ülnének,
meleg húslevesünkből mernének
tányérjaikba.
Fellapoznák könyveinket,
gyűjtögetnék könnyeinket
foltozott lavorba.
Benyitnának a kisszobába,
ahol nagy, fehér, bánatos paplanokon hevernek
a megfáradtak, az elesettek.
De azért mi szép, jó éjszakát
kívánunk az álmodóknak,
hogy sorsuk - ha rosszabb is -
legalább a mienket megközelítse.

 

2009. július 9., csütörtök
pimas @ 13:55 [#1456] [81chr] [4 hozzászólás]

Sok, sok, sok!

Sok az elmaradás, sok a teendő,
sok az ötlet, de kevés az idő.

 

2009. július 11., szombat
pimas @ 10:32 [#1457] [2196chr] [5 hozzászólás]

Mehet minden egybe II.

Ismét belesűrítek egy bejegyzésbe sok-sok történést, hogy némileg kompenzáljam az egész eddigi júliusra jellemző hiányosságot.
Volt pl. két egészen jó próba a héten; az első kedden, amikor Imi kitalálta a kisterces számot (ami nem Ment& Másképp dal lesz, mert instrumentális és nem illik abba a képbe). A kisterces szám basszusgitáron, keverőpulttal effektelve keletkezett, és nagyon jó lesz, ha végig megírja Imi/megírjuk.
A szerdai próbán négyen jelentünk meg (Szabi, Bandi, Marci és én), Gebe bejelentés nélkül úgy gondolta, e napon nem tisztel meg bennünket jelenlétével... Hogy ez mennyire megrázta a zenekart, arról mi sem árulkodik jobban, minthogy két új dalt raktunk össze, ráadásul - szerény meglátásom szerint - igen jókat.

Tegnap délután Marcival és egy Viki nevű lánnyal hesszeltünk a tóparton, később jött Kriszta is, majd Mufurcékhoz csatlakoztunk Sörpatikában. Jelen volt Nap is (ex-Eleven Hold énekes, ugye), továbbá egy igen komoly (kb. 20 fős) baráti társaság, melynek több tagjával igen jót beszélgettünk. Előkerültek a gitárok is, közös énekelgetés, miegymás.
Ezenkívül tegnap házilag gyártott, ultrafinom gyrost ettünk.

A jobb lábamon fekete, a balon fehér zokni van.
...és íme egy kis ízelítő, nővérem gépéről, vírusmentesen. Ez a dal (Akibújt-akinem) van a legelőrehaladottabb állapotban a majdani lemezről. Ének még nincs rajta, masterelés viszont már igen (ave Marci!), terjesztése tilos, de jöhetnek a vélemények... (egy-két helyen gitárújravétel, igazítások még hátravannak. A basszus szép hangjáért Imi gitárját - és Imit - illeti nagy köszönet)
QuickTime Player-rel rendelkezők kattintsanak rá bátran, a többieknek jobb egérgomb - hivatkozás mentése (vagy ilyesmi) javallott.

 

2009. július 13., hétfő
pimas [#1458] [528chr] [3 hozzászólás]

Megmárzás

Volt délután egy próba, ami után kitaláltuk, hogy le kéne menni Agárdra fürdeni - éjjel. Krisztával úgymond nehezen egyeztem meg erről, úgyhogy sokáig úgy festett, nem is megyek, a kedvem is elment az egésztől, majd Imi telefonált, noszogatott, estébé; végülis a 22:53-as vonattal lejutottunk Agárdra - Marci, Imi meg én.
A kallerekkel együtt utaztunk, igazi parti-arcok voltak, készültek videók.
Rövid fürdőzést és némi élelmiszer-fogyasztást követően visszajöttünk a 0:51-es vonattal.

 

2009. július 14., kedd
pimas [#1459] [454chr] [1 hozzászólás]

A mai Nap tanulsága

Este a kisteszkóba igyekeztünk Kriszta meg én, sörért, és pont belefutottunk Mufurcékba (tehát Mufurc, tesója - Attila -, két hölgy, nevükre nem emlékszem, és Nap). A cisztercihez igyekeztek, az ottani parkba, mi bementünk sörért - ha már ez volt a terv - és később csatlakoztunk.
Nap elemében volt, mondta a filozofikus dolgait, amik aztán akarva-akaratlanul gondolkodásra késztetik az ember fiát.
Néha ez egészen borzasztó.

 

2009. július 17., péntek
pimas [#1460] [1522chr] [3 hozzászólás]

UtcaZene '09 - I. - avagy a sok sör

Kriszta meg én Veszprémbe utaztunk az UtcaZene fesztiválra, délután 5-re értünk oda (pontosan 17:00-kor). Gebe és Barbi jött értünk, lekísértek a szálláshelyre, ahol épp pakoltak Bandiék - merthogy felmennek a tavalyi placcra, mivel sok a csalán, idesütanap, satöbbi. Sátratvertünk, befutottak FarkasKrisztiék (tehát ő meg Dorka), ekkor találkoztunk Koppánnyal és Gerhard egyik ismerősével, Ákossal is. (Ők is ott aludtak)

A közelben van egy patak - egyébiránt annyira a közelben, hogy gyakorlatilag ártérben vertünk sátrat, de ez itt mindegy -, frissítő, jéghideg vízzel, amibe a bátor lábfagyasztók beleállhatnak, és van a vár alatt egy régi, csak filmről látott hangulatú park.
A környék tehát mesés volt, sétáltunk is sokat négyecskén, majd teszkóba indultunk fáklyaolajért (tűzzsonglőrködéshez). A teszkóhoz vezető út nincs kitáblázva, így odatalálni sem annyira egyszerű, de természetesen mi ügyesek vagyunk; míg ők vásároltak, én a bejáratnál gitároztam.
Vettem UtcaZene pólót.

A sötétedéssel egyidőben elkezdtek zsonglőrködni Gebéék, megérkezett LakiPeti, majd Marci, Gerhard, előkerültek a sörök. Voltunk boltban, ahol szauna van, öt percet tartózkodtunk bent Marcival, ám ennyi idő alatt leizzadtunk. Innen egyébként egy bevásárlókosarat is elhoztunk, mivel 8 sört nem akartunk kézben cipelni...
És innentől beindult a végtelen sörfogyasztás, ami berúgásig vezetett.

 

2009. július 18., szombat
pimas [#1461] [2264chr] [1 hozzászólás]

UtcaZene '09 - II. - avagy az évszázad vihara

Reggel frissítő jelleggel lábat lógattunk a hideg patakban. Gerhard haza akart menni, visszatarthatatlanul, így elengedtük.
Barbi, Kriszta, Gebe meg én elsétáltunk a SPARba reggeliért - bár én a macskajajommal nem tudtam igazán enni -, utána találkoztunk a visszatérő Gerharddal, és így öten beültünk az Incognito kávézóba.

(Egyébként Gerharddal e két-három veszprémi nap alatt rengeteget beszélgettem, és megállapítható, hogy felnőtt emberré lett. Le merem tenni az esküt rá, hogy ő a legjobb ember közöttünk, bárki bármit mond.)

A közelgő (vagy legalábbis beharangozott) vihar miatt a patakmenti területről elköltöztünk, felcipekedtünk Pepéékhez. A Színházkertben ledőltünk pihenni délben - ekkor még olyan időjárás volt, hogy félmeztelenül megsültem, a növényöntöző flaskával locsolgattam magam ötpercenként -, akkor már erősödött a szél, és gyülekeztek a felhők az égen.
A sátrakat felvertük, és rá maximum egy órára jött a zuhé. Gebe sátrában ültünk négyen (+Barbi, +Kriszta), a nagyját ott vészeltük át. Félelmetes volt, na. Időnként ki-kinéztünk a sátorból, a focipályán állt a víz.
A következő, kisebb vihart az Incognitoban vártuk meg.

Volt egy idősebb úr, aki az első, nagy eső után odajött hozzánk, megkérdezte, jól vagyunk-e, tud-e segíteni bármiben is. Nem kértünk semmit, csak megköszöntük a jóindulatát, ám később, fél 7 körül - amikor már kiderült, hogy megtartják a Quimby koncertet - felcsöngettünk hozzá, hátha Kriszta lezuhanyozhat náluk. (Hideg volt, átfáztunk, érthető a zuhany iránti vágyakozás.) A pasas hihetetlenül kedves volt: mindhárman (Kriszta, Barbi, én) tusolhattunk, forró teát főzött, a felesége megszárította a cipőnket, meleg ruhát kerítettek elő, stb. És mindezt puszta jóindulatból. Le a kalappal.

Quimby-n Lakival, Gebével, Barbival és Krisztával voltunk, Bordély Boogie-ra megint muszáj volt előretörnöm.
Előtte, még fél 10 körül a Trasform Quintet jazz-zenekar koncertjét néztük, az is lenyűgözött.

 

2009. július 21., kedd
pimas [#1462] [166chr] [szólj hozzá!]

Kőcsa

Vettünk egy Quechua sátrat Krisztával a Decathlonban. Kétszemélyes 2 seconds, magától kinyílik, összecsukni nehezebb, de gyakorlat teszi a mestert.

 

2009. július 23., csütörtök
pimas [#1463] [744chr] [2 hozzászólás]

Kerti-party Szabinál - Dóri 18

KisDóri - az osztályból utolsóként - 18 éves lett, mi pedig meglepetés szerűen megköszöntöttük. Imi vitt kocsival (Kriszta, Szabi, én), Buzz motorral Babettával jött utánunk. Kicsivel 14h után értünk oda, fél 4 körül pedig Szabihoz mentünk 'szentmihályra csobbanni a medencéjükben. 6 körül Nóri és Gergő érkeztek meg, addigra mi már rég beseggeltünk a vízbe.
Este húst sütöttünk, Dóri is eljött később (amikor tehette), közben Imi és Kriszta megkapta az OFIK nem hivatalos SMS értesítését, mindkettejük besorolást nyert egyetemre (Kriszta SZTE-BTK, Imi PE prog.tervező info.-ra - ha nem tévedek)
Szóval egy igazán kellemes napot töltöttünk együtt így páran, lesz ilyen még később is.

 

2009. július 24., péntek
pimas @ 14:40 [#1464] [191chr] [szólj hozzá!]

Avant Garden

"THE SUN LEADS THE WAY
THE MOON NEEDS THE SKY
I SEE YOU AND I
LYING IN MY AVANT GARDEN..."

[KEPSZLOKK AEROSMITHS]

 

2009. július 31., péntek
pimas [#1465] [4274chr] [3 hozzászólás]

Vándortábor

A vándortábor SzabóMiki és LakiCsaba szervezése. Idén 17-en gyűltünk össze, ebből természetesen sokan nem is ismertük egymást.
Bakonykútiból indultunk hétfőn reggel (odáig busszal utaztunk), végigsétáltunk a Burok völgy nem éppen egyszerű terepén, ideértve a mellig érő csalánmezőket is. Az én táskám konkrétan 16-18 kiló körül mozgott, ami még könnyűnek számított.
A völgyben másztunk hegyet is: egyszer hobbiból, a kilátás kedvéért, táskák nélkül; másodszor a völgyből kifelé, táskákkal. Miki, Hábé meg a nagyLaki köteleket feszítettek ki a könnyebb felkapaszkodás végett.
Egyébiránt 20-23 km-t tettünk meg ezen a napon.
1. éjszaka - Kisgyón, focipálya. Az én órám szerint pontban 17.00-kor értünk az artézi kúthoz Gergővel és Hannával (őket is a táborban ismertem meg). Sátorállítás után sörözés-borozás, a telekis diákok ismerőse, a portás bácsi a közelben pihent egy házban - ott borozott még a csapat.
Éjfélig Buzz és nagyLaki sütöttek néhány tortilla-t, vagy inkább tortilla v.0.85-öt...
A sátrat Hábéval osztottam meg.

Reggel 7 órakor a Fanni-Timi-Miki trió Pál, Kata, Péter, jó reggelt!-tel ébresztette a tábort. A korai kelés ellenére természetesen nem indultunk korán, bár a csapat nagy része már fél 10-kor, legkésőbb fél 11-kor összecsomagolt, a tökvakarászás 11:20-ig húzódott. Az első elágazásnál (ami egyébként 100-200 méterre van a focipályától) Mikiék egy matekfeladvánnyal álltak elő, a megoldást Bebesi szolgáltatta, Fischer (Hanna bátyja), Buzz, a reggel csatlakozó Dorka, Fanni, Timi meg én pedig bashoztunk az aszfalton.
Az emlékmű előtt szertartásosan ledobáltuk kövekkel az egykori "Kisgyónbánya" felirat 'B' betűjét.
A Hamuháznál pihentünk.
Délután Tésen vendéglátóegység, jégkrém, sör.
A Tés-Jásd távolság legnagyobb rákfenéje a folyamatos lejtő.
2. éjszaka - Jásd, szintén focipálya.
Elsőként említendő a melegvizes zuhanyzási lehetőség, másodikként pedig Fischerék ismerősei, akik főztek ránk.
Ezen a napon indult el a "gyilkos" játék, aminek szabályaira itt nem térek ki, viszont roppant izgalmas. Utólag már nem árulok zsákbamacskát azzal, hogy Miki és Fischer volt a gyilkos, sőt azzal sem, hogy bár LakiPetivel rájuk tippeltünk, a várakozásunktól eltérően gyilkoltak. Történt ugyanis, hogy Boda reggel, Kisgyónban a kútnál meghalt. Ott Mikivel láttuk, erre színtisztán emlékeztem - azonban őt Fischer ölte meg (őt nem vettük észre). Gergő a Szentély és a Tűzköves árok után halt meg - őt Miki ölte meg.
Az esti szavazáson engem öltek meg, úgy tűnik, túlzottan gyanússá tettem magam.

Szerda. Kriszta ezen a napon csatlakozott hozzánk, LakiPetivel mentünk el érte Tésre, majd onnan - kisebb tájékozódási kavalkáddal - visszajutottunk a Vadalmás forráshoz, ahol e napot a csapat töltötte. (Tulajdonképpen a rendkívül rövid - 2-3 km-es - táv miatt ez pihenőnapnak számított.)
Délután-este számháborúztunk egyet, ami nem volt rossz, de annyira jó sem. A terep még úgy-ahogy megfelelt, de a játék nem volt túl aktív. A legfőbb probléma pedig abból adódott, hogy a háború miatt jelentősen csúszott a hátralévő napi program - konkrétan a lencsefőzelék elkészítése.
3. éjszaka - Vadaláms forrás
Este 10 körül azért sikerült megvacsorázni, aminek köszönhetően Kriszta egész éjjel rosszul volt.

Másnap Bakonynánán bevásároltunk apróságokból (csoki, kenyér, sör). A cél Nagyesztergár volt, teljesült is, délután 5-re odaértünk. Az úttal egy gond volt, hogy nem volt, legalábbis helyenként igen gazos, ösvénytelen, vagy tűző napon átvezető utakat jártunk. A falu mellett, az erdő szélén telepedtünk le.
4. éjszaka - Nagyesztergár, falu mellett.
7 óra körül bementünk a falu központjába mosakodni. Négy fiú, öt lány, a lányok bikiniben... El lehet képzelni, mekkorra látványosságot jelentettünk a helyieknek. A kút a falu főterén van, szemben kocsma... Akadt olyan bácsi, aki többször is eljött mellettünk, gondolom, mindig otthon felejtett valamit.
A paprikás krumpliban odaégett a pirospaprika, így kissé keserű lett - Buzz mentségére mondva, ehető volt.
Éjjel őrködtünk. Én Fischerrel őriztem a tüzet 1 és 3 között.

 

• a fikció jogát fenntartom!
• ha nem tetszik, nem olvasod.
• nem neked írom, hanem magamnak.
• jó szórakozást!

BLOGKONTROL!


 név 
 jelszó 


1621 bejegyzés 
178 kiemelt (11.0%) 
 álom (4)  
 fotó (46)  
 mm_koncert (26)  
 okosság (36)  
 velős (27)  
 vers(féle) (8)  
 videó (9)  


2024 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 

2023 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2022 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2021 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2020 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2019 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2018 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2017 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2016 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2015 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2014 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2013 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2012 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2011 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2010 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2009 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2008 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2007 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2006 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2005 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2004 ARCHÍV!

07  08  09  10  11  12 


LINKEK!


Pimas saját blogja. Mer?! - http://pimas.dzsembori.hu/blog
Minden jog fenntartva! | pimas@dzsembori.hu