2004. augusztus 5., csütörtök
pimas [#22] [35chr] [1 hozzászólás]

 

2004. augusztus 6., péntek
pimas @ 23:00 [#23] [383chr] [13172 hozzászólás]

ájlávjú

„I love you, I’m not gonna crack, I miss you, I’m not gonna crack…”
(ha jól idéztem… - Nirvana: Lithium)

„Baby, please come home!”
(Led Zeppelin)

Most akár boldog is lehetnék. „Szerelem-szenvedély, Sírni mindig van miér’…”
(aki nem ismeri, szégyellje magát! :-) – Tankcsapda)

 

2004. augusztus 8., vasárnap
pimas @ 01:00 [#107] [2393chr] [45 hozzászólás]

A legek blogja

Tábori összeállítás (kategorikus legek):
Minden nap új hős… (avagy a tábori napok hősei):
Hétfő: Klára tanárnő
Kedd: Detti
Szerda: Detti
Csütörtök: Júlia
Péntek: Viktor
Szombat: Stephan
Vasárnap: Renzo
Plussz egy nap: Zsuzsa tanárnő

A külföldiekre kiosztott díjak:
- a legjobb barát(aim): Stephan (és egy hangyafasznyival lemaradva Tamar)
- a leghumorosabb külföldi: Renzo
- akivel a legtöbbet beszéltem (angolul): Stephan
- a legcsinosabb külföldi: Regina
- a legfeleslegesebb külföldi: Root (aki csak pár napig volt ott)
- a legfurcsább külföldi: Szilvia
- a legek legje: Stephan

A magyarokra kiosztott díjak:
- a legkedvesebb: Detti
- a legnagyobb csalódás: Kajos (ez biztos csak pillanatnyi zavar volt nála)
- a leghumorosabb: Bálint
- a legcsinosabb: Zsuzsa tanárnő
- a kellemes meglepetés: Klára tanárnő
- a legidegesítőbb gyerek: Német Laci

Az extra történések díjai:
- a legkellemesebb percek: amikor Detti marasztalt, vele beszélgettem, stb.
- a legszarabb pillanat: kedd, késő du.
- a legvadabb este: szombat
- a legszomorúbb pillanatok: a búcsúzás
- a legjobb pillanatok: lassúzás Zsuzsa tanárnővel, Stephannel megértetett mondataim
- a legijesztőbb percek: Német Laci ablaktörése, érvágással
- a legjobb kaja: paprikás krumpli (bográcsozás)
- a legjobb tanult dolog: zsonglőrködés
- a legjobb program: sziklamászás
- a legfélelmetesebb hely: sziklafal teteje
- a legjobb verseny: székesfehérvári városismereti verseny (Stephan csapatában)

Ennyi. Ja, Quake 3 nem jött össze, de meg fogom próbálni, műxik-é a P1-emen. :-)) 5% esélyt azért adok rá. De ha tényleg nem, akkor megpróbálok beszerezni egy 500 MHz-s procit. Hátha.
Tegnap írt Detti! Azt mondta, nagyon örül, h ilyen gyorsan írtam. Biztos benne, h még látjuk egymást, mert Júlia és ő meglátogatja a sulinkat ősszel! Kedves volt, hozta a formáját. :-) Nem kell csalódnom benne.
Na holnap már télleg feladom a levelet Stephannek és megírom Tamarnak!:-) Ám Detti elmondta, még csak most mennek majd haza, tehát nem késtem semmit. És bassza meg, álmosan írtam vissza Dettinek, és .com helyett .hu-t írtam a mélcím végére. Na majd ma. Meg írni kéne valami kedveset, érdeklődőt. Hogy legyen miről leveleznünk.
Na cső ’mber.

 

2004. augusztus 8., vasárnap
pimas @ 02:00 [#108] [1106chr] [1065 hozzászólás]

Folytatás

No. Ma még voltunk MTH-n is, kb. 3 órakor. Először csak a Davec és én mentünk le, és amikor fociztunk, egyszercsak megjelent SZ.H. Bezony. :-) Davec örült nagyon. Csinos volt, ki is akadtak Davec szemei… :-))
Aztán később megjött Zsolti és öccse, Krisztián. Rugdaltak kapura nekem, védtem mint a zállat. És jól éreztük magunkat! Bizony.
Plussz később jött a Mongól, meg fasztudja, és a Balázs (B.). Balázs irtó bunkó volt, Davec kiakadt rá rendesen.v 8-kor még lementünk, mer mirmur. Milánék fáradtság miatt nem jöttek. Volt viszont Jack. Szart is. (Jack Davec kutyája)
Quake 3 nem megyen a gépemen. De ez talán nem meglepő, mivel 230 MHz-n futna (nekem 133 MHz van), amihez kellene még 64 MB Ram (nekem 40 – 32+8 – van…). De én érzem, hogy a DirectX a hibás, mert utánajártam. Szerintem még lehet kezdeni vele valamit. Aki például tudja, hogy a DirectX 7.0-nak mi az alapigénye, az írja meg. (m88@vipmail.hu)
Aki vírusos e-mailt küld, annak én is küldök egyet, de abban nem lesz köszönet. Azonkívül a vírusirtó úgyis leszedi, tehát szopás. :-)
Na üdv.

 

2004. augusztus 8., vasárnap
pimas @ 03:00 [#109] [43chr] [szólj hozzá!]

Kép

 

2004. augusztus 10., kedd
pimas [#111] [2018chr] [szólj hozzá!]

Aligvári

No. Ma 3-tól 8-ig mentem fel-alá, mint a mérgezett egér. Kezdjük ott, fél kilenckor felkeltem! Ez alighanem rekord. Három előtt visszavittem Davechoz két CD-t. Háromkor meg lementünk MTH-ra.
Egész jól elvoltunk, ám lejött a Lujzi, meg az Ernőke. Ők még nagyjából elmennek, de később megjelentek ilyen hülye faszok is, akik már irritáltak. Bezony. Ezért egy hasracsapott ürüggyel eljöttünk, majd csak így póré módon eltekertünk Fruhoz. A Davec kecskéje kegyetlen, rükverc viszont nincs rajta, index meg van! :-))
Fru kijött, elmentünk a hintához, már-már törzshelyünk lesz az a három kis szar sárga hinta, meg a két mérleghinta és a körhinta. Aztán le újra az MTH-ra, most viszont a fűre, ahova jöttek kis huzavona után a Balázsék (B.). Ma meglepően keveset szólt be, de a legjobban a Ringo Starr és köztem vont párhuzamokkal való viccelődés zavart! :-) Amúgy mindenkihez nagyon nyájas volt, szinte a talpunk nyalta. Hm. A faszt se hatja meg. Ja mer tegnap ugye nem voltam ott lenn náluk, de kiderült, h baszogatta a Tubát, aki megsértődött, vagy mi, és ezért a Frutól kért elnézést, persze csak SMS-ben. Igazi lúzer.
Jani ma haladt, de csak egy hangyafasznyit. Kijavítottam egy hibát. Ollé!
Ja, és a legfontosabbat még nem is mondtam!!!!! Kinn voltunk (Fru, Davec és én) az Aligváriban, a Davec nagypapájának rekonstruálás alatt álló házánál, gyönyörködtünk benne és kártyáztunk. Fru meg röhögött valamin, de nem bírta abbahagyni… :-))) Aztán voltunk a parkban is… Fru azon aggódik, h mi lesz Adriánnal (a barátjával), mert a Tuba meg a kis-Tuba azt mondta, h csak 3 ép csigolyája van… :-) Szerintem szegény Fru jól bedőlt nekik, mert ezen aggódik… :-)
SZ.H. és Davec meg… Fruból kiszedte Davec az infót, de szerintem SZ.H. akkor szeretett bele (most) Davecba, amikor ő kiszeretett SZ.H.-ból… :-( Micsoda pech! Amúgy attól még járni fognak sztem, csak szét gonak esni… Pedig én akartam lenni az esküvői tanú!! :-)
Na adjon az ég! (keddi írás)

 

2004. augusztus 12., csütörtök
pimas [#112] [2604chr] [3 hozzászólás]

"Ha az életben nincs már több móka"

Ma (a Kispál Ha az életben-jéről) eszembejutott Detti. Jaj. Hát én nemtom már megint mit csinálok. Asszem most felébredt bennem az az ’érzés’, amit a tábor alatt éreztem, mert oda is vittem Kispál CD-t, és a Kajos meg a K. Dávid jól leszólta, de a tanároknak tetszett. Sőt, Klára tanárnő még utolsó nap egy Kispál és a Borz pólót is felvett, „Nem írok magamra semmit” felirattal. :-) Sóhaj. Bizony. És akkor Detti olyan kedves volt, mint addig soha. Átölelt, csak pont búcsúzáskor nem, de én se akartam nagyon szomorúan búcsúzni, mert már így is nagyon megható volt, hát még ha Detti elkezdett volna ölelgetni… Sebaj, fel a fejjel, aztán jövőre találkozni mindenkivel újra!!! Addig nem nyugszom, az ugyanis biztos. :-))
Végzetemre meg kezdek kiakadni. Bizony. Lehet, h csak azért, mert rég láttam, és mostanában csak hallok róla a többiektől néhány nem kellemes dolgot, de akkor is.
Jaj, emberek!! Hány csigolyája van egy embernek? 23, nem? Frunak bogarat tettek a fülébe, h a barátjának (R.A.) csak 3 ép csigolyája van!! Hát ez tiszta hülyeség. Szerintem. Bár nem vagyok doktor. Utálom a bioszt.
Ja, és Végzetem nem válaszolt egy esemesemre, pedig azt direkt szépen, finoman fogalmaztam meg, egyébként a hetekben esedékesnek számított névnapjára küldtem egy köszöntőt. Egyébként ha nincs pénze, akkor személyes találkozásunkkor megköszönhette volna, de ha nem is köszön, akkor mit is várjak…?
Szal lehet, h valakit rá kéne állítani Végzetemre, h addig kérdezgessen mindenfélét, amíg valamire rá nem jön. De ez se célszerű, mert nem tudok kit ráküldeni. Daveccel egyre jobb barátok leszünk, de őt nem, mert ő SEM tudna odafurakodni a barátnőitől Végzetemhez, meg másrészt annyiszor tagadtam régen, amikor tényleg úgyis volt, h nem akarok semmit, szal annyiszor tagadtam, h Végzetem vonz magához, mint a mágnes asztal a vasorrú bábát, h becsapva érezhetné magát Davec, azt meg nem akarom. Unokaöcsi mindenkihez tud szólni, de nem lehet, mert egyrészt nyaral, másrészt „nagy a pofája”, ha szívatni akar, simán elszól bárki előtt bármit, és régen is neki repezsgettem, h ’nem olyan rossz ez a csaj’, meg hogy lassúztam vele, aztán vissza is élt vele, sőt nem is hitte el, h nem szeretem. Azóta neki semmit nem mondok. :-))
Tehát senki nincs, aki megfelel, marad hát a várakozás, meg az önálló ötletek az esetleges becserkészésre. Bizony.
És ínyenceknek: a Jani haladt, de csak annyit, h amit elbasztam, visszahoztam és két óra gondolkodással kijavítottam egy hibát. Na bazz.
Na üdv.

 

2004. augusztus 13., péntek
pimas [#113] [1518chr] [5611 hozzászólás]

Félkéz, magyar egészsegg-ügy...

Na jónagyot! Hát tegnap (aug. 12.) nem úgy alakultak a dolgok, h tudtam volna publikálni blogot. Tudniillik közbejött egy kis kitérő… Szokás szerint elmentünk focizni 4-kor, 5-kor hazajöttem ebédelni (ja igen, ¾ 11-kor keltem), aztán 6 óra után vmivel nem várt eseménysorozat következett be. Egy igen érdekes röppályára állítottak, azaz keresztülestem a Misin, és furcsán estem a karomra. Nem is vérzett, csak érdekesen állt. És alig tudtam mozgatni. Most félkézzel kezelem a billentyűzetet. :-))
Na de mi történt pontosan. Rövid gondolkozás után hazamentem, ahonnan egyenesen a dokihoz, de csak Szőlőhegyen volt ügyelet (Seregélyestől 2-3 km-re.) A fasz Kati doktornő nem volt hajlandó egyre jobban fájó karom ellenére se bejönni, mer a szabály az szabály… Busz csak 1 óra múlva, így a Tocok anyja vitt be. (ezúton is külön, speciális köszönet érte) Az a buzi dokinő meg csak rityegett rötyögött, és nem tudott semmit se mondani, csak írt egy beutalót fehérvárra. Bementünk, még mindig Tocok anyjával, de már jött Tocok is, jól beszélgettünk. Bent a kórházban Krisztiánnal találkoztunk (K.), aki szintén az MTH-n sérült meg, neki a bokája ficamodott ki nagyon csúnyán. Bizony. Egy csomó ideig tartott minden röntgen procedúra, de legalább itt már jó dokikat fogtam ki. Végül hiába volt a két karomról összehasonlítás gyanánt elvégzett röntgen, mert így se tudták megmondani, h el van-e törve, vagy se. Némi telefonálgatás után Cs. Peti hozott haza minket. Na üdv.

 

2004. augusztus 14., szombat
pimas [#114] [467chr] [56 hozzászólás]

Szombat esti láz - Jani, a hős

No. A gipszet már megszoktam, sőt ma már voltam is kinn Davecékkal parkban. Fru lehet, h szakít R.A.-val, de ez sztem baromság lenne… Ő tudja.
De. Jani mingyá’ kész!!!!! Ma már az outrokat is majd’ mindet megcsináltuk, tehát holnap az utolsó határidő!!!!! Atombaró tutiállat!!!!!
És jövőhéten aug. 20. Készülünk rá. Kíváncsian várom, pláne a fejleményeket… Ezért is üdv, Jani legyen veletek!!!!!! :-))))))

 

2004. augusztus 15., vasárnap
pimas [#115] [801chr] [4 hozzászólás]

Kész a Jani!!!

Na gyerekek. Történelmi pillanat, 2004. augusztus 15., 12 óra 26 perc, majd tanuljátok 8.-ban. :-) Ekkor fejeződött be a Jani, a hős nevű játék készítése. Az utólagos munkák még persze hátravannak, de ha nincs benne hiba, akkor a térképek és események a helyükön maradnak. Tura! Tesztelheted. :-)) Erre vártál, tudom jól… :-)))) Time is here.
Aztán. Történt még ma, h Fru lehívott az MTH-ra, és én lementem. Lenn volt a R.A. is, akivel pár napja megingott a kapcsolata, de ma! Sztem kibékülnek jól. :-))) És egyelőre ennyi, de még csak 17 óra perc kilenc jól, tehát még tudjafaszom, mi jöhet. Mondjuk leszáll egy sereg seregély és megkapálja a földeket. Ügyesbe. Aham. Este valszeg publikálás. „Élvezd, te állat!!”
Szép álmokat! :-))) (Magyar Dracula Egyesület)

 

2004. augusztus 16., hétfő
pimas [#116] [1014chr] [2 hozzászólás]

Vírus

Nos. Hát az a helyzet, h a Jani, a hős szélsebesen közeleg megjelenési időpontjához, és majd a http://janiahos.uw.hu-n lehet elérni. De. A gépemen telepített PC-Cillin 2002 – kicsit tán régi? :-) – nem jelezte egy bizonyos W32 vírus jelenlétét, és a gépen található ÖSSZES exe fájlt megfertőzte. Mást nem. Lekopogom. Na, 52 percig tartott, míg leszedtem a szédületes, ADSL ellenfeleként számontartott 2,92 kb/s sebességgel. És rájött, h van vírus de nem tudja leírtani.
Bazmeg!! Vírusos és az is marad, ha ki nem találok vmit. A fő probléma egyébként az, h a c: és d: partíció közül eddig mindig csak a d:, a windows partíciója volt fertőzött, ezért ha minden kötél szakadt, MS-DOS módból leformattáltam, és windows újratelivel meg is voltam, c:-ről meg visszahívtam az átmentett telepítőket, mint Kótergame, az rm2k, a maker telepítő, mzsetup.exe, ami a SZAR SZAR SZAR SZAR Mozart Music Processor telepítője, plussz a gitárhangoló – Tura! A Te databasedből!!
Szal van baj elég. Üdv.

 

2004. augusztus 17., kedd
pimas [#117] [156chr] [20 hozzászólás]

Színek

Bazzeg, megjelent a zeszköztáramon a színezés lehetősége!!! Remélem lesz betűméret is! Meg fogok újulni!!!

 

2004. augusztus 19., csütörtök
pimas [#118] [788chr] [szólj hozzá!]

Csökkenő sebesség

50%! Ennyin áll most a Kaspersky vírusírtó letöltése. Most már csak 3,45-tel szed. Vót jobb.
Milánnal megnéztünk néhány régi vírusírtót, pl. VirusBlaster (2003), de az F-protnál nem voltak jobbak. Majd most Kaspersky...
Aztán. Ma leszedik a gipszet, röngten, aztán vagy szabad leszek, vagy gipszrab újra. :))
Közeleg aug.20. És akkor majd Végzetem csinál vmit, remélem. Tegnap köszöntek a barátnői! Nem szoktak. :)
Tegnap Davecék sem voltak.
Adrival kártyáztunk. Néztem olimpiát, mérges voltam a kézisekre. Szegények. Drukkoltam nagyon.
Szép volt Gyurta Dani!!!!!!!!!! éljeeeeeeeeeeeeeeeeen. yeah! oh yeah!!! Yagayagayagayaga ummmmwwwwummmmmmmww!! (Steven Tyler után szabadon. :)))
66%-kal búcsuzom.

 

2004. augusztus 20., péntek
pimas [#119] [2611chr] [1 hozzászólás]

A kézanállás művészete

Két darab kezem-karom van!!! Gecccc!!!
Ma elmentünk a kórházba, vissza a visszahívásra. :-)) Először csak körülnéztünk, aztán úgy döntöttünk, később visszajövünk. Elmentünk anyám munkahelyére, ahol ő nekiállt dolgozni, én meg ismerkedtem a munkatársaival. Marcsival többet beszélgettem, mert ő végülis egy cserfes „picsa”, ám rendesebb, mint hittem. Valamivel. A vírusokról beszélgettünk. Jó téma, az szent.
Aztán 11-re visszamentünk a kórházba. Viszonylag hamar behívtak a traumatológiára, vagy hova a faszomba. Leszedték a gipszet, ekkor olyan kurva nehézzé vált a kézfejem, mintha ólomból lett volna. Igen. Utána irány röntgen. Rendes volt a nő, bár most máshol voltunk, mint korábban, és más végezte a röntgenezést is. Sebaj.
Ezután kellett sokat várni, arra, h újra visszahívjanak. Megállapították, h valami részleges oroszkurvaanyás törésem van, amit Axl Rose terápiával és sok-sok dobolással lehet megszűntetni, csak nem. :-))) Fizikoterápia, földszint, balra a második ajtó. (egyébként jobbra volt az első :-)))) Időpontot kértünk, de ott nem, hanem egy másik hol lehetett, igen-igen, ja bizony. És hétfőn kilenckor kezdés. Aha. 10 napig. Vazz!
Holnap ennek ellenére is buli a Vásártéren!!!
Milán ma is átjött, megnézni, h mi van velem és mellesleg a géppel. Holnap lehet, h nekiáll az RPG készítésnek, ő a Jancsi és Júlia című klasszikust örökíti meg maker 2000-rel, mp3-mal, stb.
Davec ebben a pillanatban írta SMS-ben, h holnap negyed 10-kor a helyszínen van a találkozó.
Apropó Davec. Ma egyedül jött. Fájt a feje és Fru korábban felidegesítette. Fru és Réka amúgy holnap mennek Siófokra szülékkel. Jaja. Elmentünk a parkba, elmondtam Davecnek, mennyi jó nő volt a kórházban, és ez igaz is! :-)) A parkban ott volt Réka és Domi, akik mintha nem igazán bírnának engem. Szerintem. Ennek ellenére beszélgettünk velük, bár én csak válaszoltam a kérdésekre.
És akkor odajött a Jobbágy. XDD Be volt baszva, mint az albán szamár. :-))) Hehhehhehe. Beszélt a dísz-szobornak. Röhögtünk mint állat.
Utána elkísértek hazafelé és kijött a helyi ’vendéglátóeccségből’ egy ’jómunkásember’, és kérdé, h ama balfasz ember (Jobbágyra gondolt) ’micsiná’ a parkba’? Röhögtünk. Mondtuk neki, be van baszva, mire a Davec megszólal, ahogy maga is. XD Nem bírtam abbahagyni a röhögést…
Na kb. ennyi.
Ádíosz-mucsácsosz-szombrérosz-tumátosz-lukeposziszunetátrakovicsi kurvaanyázó medvemosoly. :-) Anyád mekkora barom vagyok. Volt anyád is szépleány. (Németh ’Ablaktörő’ Laci idézete)

 

2004. augusztus 22., vasárnap
pimas [#121] [1896chr] [4 hozzászólás]

Martin, a gitárnövendék

Bizony. Ma olyan típusú napom volt, amikor majdnem mindenkivel találkoztam. Davec egész nap csörgetett, h mikor megyünk ki. 6 óra előtt átjött Milán. Megkérdeztem, nekilátott-e már a Jancsi és Juliska RPG formába öntésének, mire mondta, h ez még messze lesz. Tájékoztatott arról, h Martin menni akar biciklizni. Ez így is történt, Davecostul, Fruzsistul 7 előtt. Én gyalogoltam. Davec kérte Martintól Betti számát, de telefon nélkül nem tudta. Mentünk parkba, majd SZ.H.-hoz, aki állítása szerint nem haraxik Davecra. :-) Jól titkolja…
Hazafele jövet lebasztam Martint, amiért azzal etette Cintiéket, h én és Végzetem… Ő nem emlékezett ilyesmire, de ennek ellenére bocsánatot kért. :-) Mégiscsak az unokaöcsim.
És mesélte, h gitározni szeretne, és ezért mindent megtesz a suliban majd. Bár lehet, h bejár Fehérvárra suliba, de egyefene. Ugyanabba a suliba akarok én is felvételizni 8. végén. Be fogom venni a zenekaromba!!! Bár alapjában véve rapet hallgat, imádja a Tankcsapdát, és meghallgat minden jó zenét. Plussz a zunokaöcsim, aki életkedv szempontyából mindig kiemelkedő. :-)))) Szal jöjjön csak gitározni.
Aztán vacsora után – közben – hívott a Milán, h valami hibaüzenet jelenik meg új project kezdésekor a Makerben. :-))) Megoldottuk, és így legalább tudom, h nekiáll a JÉJ-nek. Egy új RPG!! Mondjuk a stáblistán azért módosíthatna, mert összeírt egy rakás ilyen ’vezető-direktor, főteszter-designer, fél-Isten’ posztot, amire mindig magát írja fel. A kiadóként pedig az m88-művek fog szerepelni!! „Gyerünk, Tura, írd azt a játékot!” :-)))) Most TE jössz!! :-)))) Sok sikert! Haaaajráááááá!! Taps, taps, taps!!! :-))) Viva!! Viva!! Hipp-hipp-hurrá! :-))) Néztem Olimpiát. 1 arany, 1 ezüst a mai nap. Soha rosszabbat, fiúk!! Hajrá!! Lehet, megyünk tesóval Kispál és Tankcsapda concertre. Yippy-hupp! Üdv.

 

2004. augusztus 25., szerda
pimas [#123] [1461chr] [2 hozzászólás]

Az ablak marad!!!!

Hú, bazzzd meg!!! Davec ma kitört egy ablakot az utcánk végén! :-) Először csak poénból mondta, h kidobom, jó? Aztán hajított arrafele egy követ, de oda se nézett, és CSRRRRRRR!!! Futottunk, mint a zállat! (Kettő bicikli, egy Frué, meg egy Davecé volt, én ültem Davecén, és egykézzel vezettem, mert a másik az ugye speckós, Davec meg futott, könnyezésig röhögtem). Az MTH-n találkoztunk Csipettel meg a barátnőjével, de bazzeg, a barátnője nagyon kicsípte magát!!! Feket, átlátszó blúzban fekete melltartóval terelgette arra a férfiúi szemeket. :-)))) XD Huhh…
Aztán elmentünk a temetőn keresztül, mert Davec nem akart a ’tett helyszínére’ keveredni. :-) Egy Adys kerülővel eljutottunk a parkba, ahol némi kamionos-beintés után megjelent kis Tuba is. Elmentünk a hídhoz, Davec teleköpködte, sokat röhögtünk, beszélgettünk, elütöttük a zidőt. Találkoztunk Stefivel, meg jött egy angol kiscsaj, aki a pizzéria fölött lakik. Úgy köszöntünk, h „Hy, te buzi!”, aztán „Hy, te köcsög!”, aztán „Hy, te faszkalap!”. XDDDD Széjjel-odavisszaröhögtük a hasunkat! Elképesztően jól éreztük magunkat.
Aztán Davec ráhajt Bettire, és ennek első lépései ma történtek meg. (Bár az elhatározás aug. 20-án született meg) És ennyi. Még a Jókai végén elkapott a Davec egy macskát. Bizony.
Ja és a szomorú eset, h Fru akár még szakít is Rigóval, mert ma összevesztek. Dióhéjban ennyi.
Na csókolom.

 

2004. augusztus 27., péntek
pimas [#124] [1832chr] [1 hozzászólás]

'Az Albert utca 2. szám alatt...'

Na. Tegnap (25-én) a szokásos délutáni bicajozást megtettük, amikor Davec ráment egy macska farkára. :-)) Durva volt.
Ma (26-án) Davec a katasztrofális női kézilabda meccs végére jött hozzám, és elmentünk biciklizni, Fru nélkül. Ő ugyanis az apjával vitt konténereket, vagy mi. A hídnál beintettünk minden arra járónak, és kiveséztük, h Betti szerintem járni fog Daveccel. „Márcsak azért is…” – Kispál koncert felvétel -, mert Betti írt SMS-t Davecnek, és nem fordítva. Viszont bizonytalan a csaj, mert ki nem megy a Daveccel, sőt egy picit füllentett is, de akkor miért ír esemest? Sztem túl fiatal, és határozatlan, de összejönnek.
Aztán eltekertünk a híd után SZ.H.-hoz, jókat beszéltünk vele, és holnap valszeg pizzázunk, és ő is jön. De nagyon fázott és ezért bement. És ha már az utcában voltunk, akkor elkértük Tubától a cédét, amit írt Davecnek. Utána egy kis kerülővel a hídhoz, majd a hintához mentünk, közben észleltük, h Betti a kőhídnál fagyoskodik Barátnőjével. Na, mire a hintához értünk, Davec kapott egy smst de nem a banktól :-), hanem Bettitől, h haragszik-e, a válasz nem, dehogy! volt. Visszatekertünk a hídhoz, ahol Végzetemmel és két barátnőjével találkoztunk, lelassítottunk kérésemre. Így nem kellett megelőzni, elkerülni őket, és elmentek a hídon át. Először a bal oldali, aztán Végzetem, aztán a jobb oldali csaj nézett hátra ránk. Kb. 20-30 méter távolság volt. Mondtam Davecnek, h milyen bukó volt Végzetem aug. 20-án.
Aztán jött Fru, Bettivel is beszélt, fura hangnemben, bár mi nem voltunk ott. És tekertünk egy kört, aztán egy SMS, miszerint ha Davec beszélni akar Bettivel (Betti maga írta), akkor irány a kőhíd. Fruval otthagytuk őket, amikor odaértünk, és a hídnál intettünk be a sofőröknek. Ennyi dióhéjban.
Na karácsonyt!

 

2004. augusztus 28., szombat
pimas [#125] [3646chr] [4 hozzászólás]

'Éjjel volt, mikor betörtük a közfalat...'

Hú bazzeg.
Tegnap (aug.27.) délelőtt leformattáltuk a d:-t, mer mirmur. És rábasztunk, mert nem tudtuk megcsinálni. :-/
Délben felhívott Martin, h megyünk moziba, 3/4 1-kor legyünk náluk. Aztán 12:16-kor azért hívott, h öt percen belül legyünk náluk, mert csak félkor van busz. :-// Épp készülődtünk, mikor hívott, h a négyes moviera megyünk inkább, de ő most átjön. Kicsit később hívtuk Milánt is, de nem tudott mit kezdeni a géppel.
Elmentünk moziba, a buszon odafele a horrorokról beszélgettünk. :-)) Utána elmentünk és felmarkoltuk Dórit (másoduncsitesó) és barátnőjét, a Betti a csúnyalányt. (Egy idegesítő kiscsaj, annyi) A mozi felé utolért minket Szonja, a zegyik dobostársam. Bemutattam mindenkit mindenkinek és kész.
A Garfield kurva állat volt! Mindenki nézze meg! :-)))
Az uncsiék Fehérváron maradtak, ezért Adrival ketten jöttünk haza.
Utána Seregélyesen még felhívtam a Davecet, a pizzériában voltak. Elhívtak, mentem. Fru, Lantos és Dé volt még ott, de Dé rendesebb volt mint valaha, bár attól még sztem tapló... :-) Frut megkínálta Lantos cigivel, és elfogadott egy-két slukkot. :-// Tök kiábrándító volt, bár én eddig is csak barátként kezeltem, de ezek után már pláne nem lenne más. Kicsit flegma volt.
Na de ma. (aug.28.) Ma megcsináltam valahogy a gépet. Délelőtt még átjött Milán, és közölte velem a jóhírt. Valszeg lesz autónk, mondta. (ő 15 éves) Egy Zastava már biztos, de annak valami törés- anyagfáradás- rohadás baja van, meg fogják hegeszteni nekünk. S bár még az igazi gazdája nem mondott le róla, de már egy ideje ott áll lapos kerekekkel a Sanyiék udvarában (Sanyi anyám tesója, Milánék apja, egy ügyes autószerelő). Délután is átjöttek, akkor már Martin is, és játszottak a Sample Game-mel, Don játékával. Ja, és a zén készülő játékom bizony elveszett. :-((( Most nem kezdtem újra, inkább nekiálltam egy hirtelen ötletből a Gyalus's Adventures-nek, avagy igazi címén The Big Jump. Nemtom lesz-e belőle valami, de most semmi komoly RPG ötletünk nincs. És kedvem sincs.
Aztán Milán elment betonozni, Martinnal meg én elmentem, amikor jött Davec. Igen. Elmentünk Fruért, aztán a pizzériába csocsózni. :-/ Nem örültem, h Fru ilyen kiskurva, és h Martin ilyen kétes helyre kerül, mint pizzéria. Nem azt mondom, jó hely az épület bal oldala, ahol a PIZZÉRIA műxik, de a játékterem szerű rész... Nem is, inkább mint a Tamás panzió, de azt úgy is csak páran láttuk. Na olyan az a részleg, de nem is szörnyű csak... Csocsóztunk, de engem idegeített Fru, és kicsit talán bunkó is voltam. Mindegy. Aztán még tettünk egy karikát, és megszólalt a telefonom, anya hívott, h a Milán keresett minket. Átmentünk.
És. Megkörnyékeztük a Zastavát. Először fékbetéttisztítóval kellett a darazsakat elüldözni a Zastava mellett álló Sierráról. Eztán megnéztük, indul-e a járgány. Nem indult. Az aksi nagyon gyenge, szinte tök üres. Bele voltak süllyedve a kerekek a földbe. Bikázással beindult a motor, de ezt már Sanyi csinálta. A beragadt fékek miatt meg sem tudtuk mozdítani. De sebaj! Az aksit kivette Milán, most is épp töltődik. :-) A pótkereket felfújtuk kompresszorral. Ekörül jött ki Dóri, aki megtiszította az ablakokat. Előkerült az emelő, a kulcsok, stb, aztán leszedtük a jobb 'háccsó' kereket, felfújtuk, a jobbelső maradt, a bal oldal viszont lapos volt. Leszedtük, felfújtuk. Ez sok időbe telt, besötétedett. Fákat raktunk a kerekek alá, aztán még elgurítottuk egy másik helyre. Huhh. Fárasztó volt. Holnap folytatás. (és ez nagyon dióhéj volt. :-)))

 

2004. augusztus 30., hétfő
pimas [#126] [4291chr] [1 hozzászólás]

Zastava-blog

Na. Ma tízre átmentem Milánékhoz, és éppen akkor jött ki Milán a zajtón amikor én odaállítottam. Úgyhogy egyből el is mentünk a Zastavához, csak előtte bevitt némi száradt-ruhát meg én lepakoltam a visszahozott Mi-micsodákat.
A kocsi keresztben állt az udvarban, ahogy tegnap otthagytuk. Beültünk és megnéztük a zútmutatót, majd eszünkbe jutott, h vissza kéne rakni bele az aksit. Megtettük. Ekkor kijött Dóri, aztán később Martin is. Elindítottuk a járgányt. Pöpec nagyon! :-) Bár csak hidegindulással indult és akkor is nehezen, szívatással, de attól még jó!!! Utána jött Sanyi, akinek kezei alatt sima indítással is életre kapott, és normálisan leparkolt vele az udvar hátsó részében, ahol eddig is volt. Nekiláttunk a dolgoknak. Ha jól emléxem, leszedtük a jobb elsőt, mert tegnap azt helyén hagytuk és úgy láttuk ma, h kicsit lapos. És ha már felfújtuk, a gumikat centíroztuk is. Először csak ezt. Elég sűrün indítottuk el a motort... :-))) Eztán fogtuk a slaggot és leverettük róla a koszt. Én csináltam. :-))) Nem bírtam normálisan irányítani a vízsugarat, és ezzel mindenkit összepacsáltam. Ekkor Dóri már elment az anyjával Sárosdra, és Adri jött át. (tesóm) A locsolás után előrébb állhattam!!!!! Kurva jó volt, zseniális az autó!! Első két próbára alig indult és utána lefulladt, aztán a Milán se tudta megmozdítani, és harmadik próbámnál már fulladás mentesen előrébb gördültünk jó 2-2,5 méter. XDDDDD
Ekkor jött a kajaidő, ők elmentek Sárosdra kajálni. (ez családuk hagyománya) Kb. negyed 3-kor újra jöttek. Átmentünk. Dóri újra ott volt, Adri még nem. (ő itthon foglalatoskodott) A Zastava összes kerekét centíroztuk!!! Utána elkezdtük a designerezést, két fehér csík a szélvédőn, ralis matrica a motorháztetőn... XDD Átjött Adri. Nemsokkal utána Dóri meg az anyja buszra szállt, h hazamenjen.
Ezután felírtuk a műszerfalra az áttételezést, a fokozatok emelkedőtűrését, százalékban (1=28%; 2=15%; 3=10%; 4=5%). Elemeztük a műszaki leírást, aztán kicsit unatkoztunk. Átszaladtam haza két szigszalag-tekercsért, és hoztam egy plüss hering figurát és egy hozzá kötözött Renault emblémát, amit a középső visszapillantóra kifeszítettünk. :-)))) A kormányt - a Milán által rárajzolt sárga krétacsík miatt - körbeszalagoztuk, kék és fehér színekkel. Aztán lemerült az aksi újra. :-/ És ennyi volt. De ez is nagyon állat!
Ja és a kesztyűtartó navigátoros cuccokkal, térképekkel van tele.
Utána amikor menteünk Adrival haza, a davecék megláttak engem, bár én észre se vettem őket, és így elmentem velük bicózni és utána csocsózni és billiárdozni. Mindez a Pizzériában. És ki volt ott? Stefi, a Geszti, a Heiter meg a Suha és egy másik srác társaságában. (Geszti és Heiter is lány, akárcsak Stefi.) Nem köszöntünk mi sem (Davec, Fru, Réka plusz én) Csocsóztunk, zenét hallgattunk, ők bejártak néha, aztán elmentek a Suháék és bejöttek. Stefi lehuppant a sarokban a fotelba, és csak a billiárdozáskor vettem észre, de nem igazán érdekeltük egymást, zavartalanul zajlott minden tovább. Ő meredten bámult egy adott pontra, és néha elnézett az ablakon ki Gesztire (akit korábban nekem kurvázott le...), majd rajta nevetett... Furcsa. Réka és Fru nagyon hangosak, már-már zavaróan hangosak voltak, figyelmetlenek és lököttek... Aztán egyszercsak elmentek Stefiék. De nem sokáig volt nyugi, mert jött Dé, Cs.Peti és Pető, söröztek, csocsóztak és nézték Fru jól nekiktálalt seggét. Az a hülye meg még csocsózott is velük! :-)) (Mármint Fru, és 'hülye') Mi tovább billiárdoztunk, aztán Réka látványosan sürgette Frut. Közben egyszer Domi és Cinti is eltekert együtt az ablak alatt, és nem intettek se Rékának, se Frunak, csak és kizárólag Davecnek.
Hazafele menet a parkban megállítottak, h mizujs, meg h Fru fúj-e rájuk meg egyebek. Válaszoltam, stb.
És. Néhány adat a Zastaváról: a fokozatok áttétele: 1=50-ig; 2=50-től 80-ig; 3=80-tól 124-ig; 4=124 fölött. Ez egy sötétkék járgány, Zastava GTL 55 névre hallgat egészen pontosan. 5 ajtós, lóerő passz, cm3 kb. 1100. Van utólag begyártott napfényablak. Aránylag jól helyre lett pofozva két nap alatt. Kb. 4 méter hosszú és 1,60 széles, vagy vhogy így. Ennyi.
Benzingőzös szép napot!

 

• a fikció jogát fenntartom!
• ha nem tetszik, nem olvasod.
• nem neked írom, hanem magamnak.
• jó szórakozást!

BLOGKONTROL!


 név 
 jelszó 


1621 bejegyzés 
178 kiemelt (11.0%) 
 álom (4)  
 fotó (46)  
 mm_koncert (26)  
 okosság (36)  
 velős (27)  
 vers(féle) (8)  
 videó (9)  


2024 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 

2023 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2022 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2021 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2020 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2019 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2018 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2017 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2016 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2015 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2014 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2013 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2012 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2011 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2010 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2009 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2008 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2007 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2006 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2005 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2004 ARCHÍV!

07  08  09  10  11  12 


LINKEK!


Pimas saját blogja. Mer?! - http://pimas.dzsembori.hu/blog
Minden jog fenntartva! | pimas@dzsembori.hu