2009. június 1., hétfő
pimas @ 16:25 [#1435] [487chr] [szólj hozzá!]

Mostanában

Amióta nem kell iskolába járnunk, 9-10-11 órákat alszok, későn fekszem le, de legalább későn is kelek. Nem csinálok semmit, vagy legalábbis olyat nem, amit kéne. Mert kéne bizony tanulni, mától kereken két hetünk van felkészülni a szóbelire, továbbá e hét péntekén Lauschmann felvételi, amire meg kell tanulnom egy jazz-standardet gitáron - és egyelőre nem tudom, mit takar ez. Pedig muszáj lenne jól felvételizni.
Megyek, főbe lövöm magam a nemlétező fegyveremmel.

 

2009. június 2., kedd
pimas [#1438] [690chr] [1 hozzászólás]  fotó 

Mobilképek - avagy utóbbi idők apróságai


Nem emlékszem, hol készült!


...és ha nem vigyázol, a fejedre.


Ő szinte őszinte.


vonal's


Maci elfáradt a hosszú úton.


Jó tudni, nem?

 

2009. június 3., szerda
pimas [#1437] [249chr] [8 hozzászólás]  okosság 

Árpád megfordul a sírjában

Figyeldoda!Pff... A következő az lesz vajon, hogy Adolf Hitler vagyok, 120 éves, állítólag fasiszta és antiszemita...?

 

2009. június 4., csütörtök
pimas @ 11:32 [#1436] [1205chr] [1 hozzászólás]

That's it

Pár nappal ezelőtt megnézhettük a kijavított írásbeli érettségi dolgozatainkat, az eredmények a következők:
• Angol - 107 pont (5 - 13 pont kell szóbelin; mellesleg osztályelső dolgozat)
• Matek - 48 pont (3 - szóbeli nincs ugyebár)
• Töri - 69,5 pont (4 - 50,5 pont kell az ötöshöz, 20,5 a négyeshez szóbelin)
• Magyar - 94 pont (5 - 26 pont kell szóbelin)
Muhaha. Rosszabbra számítottam. Az angolban és a magyarban bíztam, de hogy a töri nem kettes, nem is hármas, hanem négyes - ötös határán van, meg hogy a matek erős hármas lett... Érzem az erőt a térben.

A szóbelire még csak tegnap kezdtem el készülni, a Római köztársaság válsága tételt így már tudom.
A tegnapi és mai napomat javarészt a Lauschmann felvételire (ami holnap lesz) való készülés töltötte/tölti ki. Elkeresedtem, új erőre kaptam, ismét elkeseredtem, de most, hogy fél óra alatt megtanultam egy jazz standard-et (követelmény), kicsit megnyugodtam. Már csak a sikeres felvételi esetén szeptembertől fizetendő havi 20.000 HUF-ot kóstáló tandíj aggaszt...

 

2009. június 6., szombat
pimas @ 11:44 [#1439] [580chr] [1 hozzászólás]

Tanulj, tinó...

Volt ugye a Lauschmann felvételi tegnap. Olivér is megjelent, örültünk egymásnak, hogy van ismerős végre, bár az ismeretlenekkel is hamar közös nevezőre jutottunk. Van egy srác, aki Pécsről (!) jelentkezik ide, és dobos, akadt két-három metálarc is... A tanári kar szimpatikus, azonnal tegeződésre bíztattak minket.
Úgy néz ki, felvesznek.

A tételeket meg elkezdtem tanulni, a legnagyobb baj a történelemmel van, az irodalom-nyelvtan javarészt kipipálható (mármint fogalmam van róluk). Egy szép hajrával itt még akármi lehet.

 

2009. június 7., vasárnap
pimas [#1440] [827chr] [3 hozzászólás]

Győzzön a jobbik? Ne.

Egy mondat a politikáról: vannak fenntartásaim így, hogy a Jobbik 3 képviselőt küldhet az EP-be. Ezzel az a baj, hogy jövőre, az Országgyűlési Választásokon is számolni kell velük.
S hogy mégis mi a bajom a szélsőjobbal? Az 1930-as/1940-es évek Európája már megmutatta, miért nincs egyáltalán semmi helye a radikális jobbosoknak a politikában.
Punktum.

Viszont nem akarok csak úgy a levegőbe beszélni; elolvastam Morvai Krisztina néhány nyílt levelét, és úgy találtam, hogy ez ugyanaz a politika, mint a NSDAP-é volt.
Amilyen agresszívan lépnek fel ők, olyan agresszívan kell fellépni ellenük is.

 

2009. június 8., hétfő
pimas [#1442] [493chr] [49 hozzászólás]

Indigó utca - megalakul?

Felhívtam Mufurcot, hogy csináljunk egy dob-gitár próbát Maroshegyen, a Ment&-próbahelyén. Két számot már 99%-osan összeraktunk (Varázsló és Rajzfilmhős, amelyek a myspace oldalon meghallgathatók), plusz a Holdkeresőt is megnéztük. A folytatás szóbeli után várható, remélhetőleg addigra basszusgitárossal és szólógitárossal kiegészülve.

 

2009. június 10., szerda
pimas @ 15:04 [#1441] [581chr] [2 hozzászólás]

Szorul a hurok

Érdekes ez a nyár, valahogy egészen másképp alakul az időérzékelés, mint eddig. Arra gondolok, hogy az érettségi diktálja a szakaszokat, az elsőn túl vagyunk (írásbeli), utána jött a hosszúnak hitt kb. 5 hetes pihenő, ami a végét járja; jövő hét elején szóbeli vizsga. Készülünk már, de az idő véges, csúszunk ki a határidőből, utána pedig hoppá - máris a nyár közepébe csöppenünk. Legalábbis majdnem.

"NE HIDD, HOGY ENNYIVEL MEGÚSZOD
NE HIDD, HOGY NEM SOKÁIG HÚZOD..."

[KEPSZLOKK HIPERKARMA]

 

2009. június 13., szombat
pimas [#1443] [1309chr] [1 hozzászólás]

Keresd a zászlót, Székesfehérvár! II.

Mint tavaly októberben (és idén áprilisban, amikor Hévízen voltunk), most is megrendezésre került Fehérváron a 4K! zászlókereső akciója, a nyílt utcai fogócska. 18h-kor gyülekezett a népes társaság a Technika Házánál, és bár az ismerősök többsége nem ígérte, hogy jön, mégis majdnem mindenki megjelent a csapatból (végenincsen-dolog lenne mindenkit felsorolni, azonban Surci és Bálint - Surci haverja - említésre méltók, mivel először játszottak ilyet).
Sütiék pirosak voltak, elárulták a színünket (sárga). A bosszúnk utolérte őket... Muhaha. ;)

[itt térkép lesz, ha eltüntetem a vírust]

Izgalmas összecsapás volt, a pirosak ügyesen védekeztek, jó helyre rakták a zászlójukat, mi meg ügyesen rohantunk be közéjük, kerítést másztunk, egyesek a garázssor tetejére is feljutottak (később rendőri kérésre nem másztak fel többször), estünk, keltünk, és rengeteget futottunk. Csapatunk 1:0 arányban nyert, hehe.
Sokszor jutottam be az utolsó védelmi vonalig, egyszer pedig a zászlót övező körbe is - ahonnan nehéz kijutni.
A játék után Marximban söröztünk.

 

2009. június 15., hétfő
pimas [#1444] [519chr] [4 hozzászólás]

1, Megérett a Márk - avagy szóbeli érettségi vizsga

Úgy lett, ahogy akartam: hétfőn, az elsők közt behívtak és le-/megfeleltem. A második érettségiző voltam, elsőként angolból feleltem, majd magyar (20. tétel: Parti Nagy Lajos: Szende (kortárs), 3. tétel: Kommunikációs folyamat), ami egész jól ment, és végül töri (24. tétel: Az Európai Unió), amiből tényleg helyt álltam.
Kriszta is ezen a napon felelt, akárcsak Szabi, Imi, és még sokan mások.
Innentől konfetti-zápor, édes semmittevés.

 

2009. június 17., szerda
pimas [#1445] [1460chr] [szólj hozzá!]

Bankett

Eljött a naaagy nap, amikoron átvehettük érettségi bizonyítványainkat. Délután, fülledt melegben, egy enyhén légkondicionált terem szépen elrendezett padjai közt a seggfej* érettségi elnök széles mosolygás közepette nyújtotta át mindnyájunknak. (Imivel nem kaptuk meg, mert könyvtári tartozásunk volt. Lol.)
Lássuk tehát az eredményeket:
- magyar: 92% jeles
- matek: 48% közepes
- töri: 82% jeles
- angol: 92% jeles
- info: 62%

* az irodalom írásbeli pontszám felülbírálata miatt eleve nem zártam a szívembe - Szabi és én 5, Kriszta 3 pontot veszített a fogalmazás terjedelme miatt...

A bankett este 8 órakor kezdődött a Robin Hood étteremben, kértünk kapásból egy jó pofa sört, sutyiban pedig pálinkát is gurítottunk Pesztiéknek köszönhetően, úgyhogy a hangulatra nem volt panasz. Az ételek finomak voltak, kívéve a somlóit.
Meglepő módon a tanárainknak csak kis része ült le közénk, (Simon) Ági néni, Inci néni és a 9.-es rajztanárnőnk, Kriszti. Ő mesélte a legérdekesebb történeteket, rengeteg kulisszatitokra derült fény a távozását illetően.
Éjfél körül Kiffer tanárúr csatlakozott az asztalunkhoz, ekkor a negyedik sörömet fogyasztottam, hopp.
Éjjel Imre bá' vezetésével bementünk az iskolába, fel a 10. osztály termébe, ott fogyasztottunk még ezt-azt, majd 3/4 3 körül Krisztával és Nórival eljöttünk.

 

2009. június 18., csütörtök
pimas [#1447] [549chr] [2 hozzászólás]

Agárd - amolyan poszt-érettségi fürdés

Mentünk, sokan (Pepe, Szalci, Deni, Lilla, Gerhard, Barbi, Bandi, Anita, Kriszta, én), fürödtünk egy keveset (kellemes, bár hűvös a víz), visszafelé futottunk a vonatra úgy, hogy elment előttünk, majd a sorompót megkerülve utánaeredtünk, közben szóródtak ki a táskákból a vizespalackok, mobiltelefonok, mindenek, amiknek leginkább bent kellett volna maradni a táskában, hogy ne akadályozzanak minket a sikeres vonatelcsípési akciónkban. Végül hogyne sikerült volna, elvégre képzett hősök vagyunk mi mindannyian.

 

2009. június 20., szombat
pimas [#1450] [469chr] [1 hozzászólás]

Az első Indigó Utca próba

(E bejegyzést több mint egy héttel később írom, úgyhogy nagyon vázlatos lesz, sajnos.)
Marci, Mufurc, egy Dávid nevű basszeros és én lementünk a Ment& Másképp próbahelyre Indigó Utca próbát tartani. A Varázsló szinte 100%-osan összeállt, és gyakoroltunk volna még jó sokat - azonban a szomszédok ismét szóltak. A fejmosást GebeAnyutól telefonon kaptam, Gebétől pedig élőben - ez van.
Ami nem öl meg, az megerősít.

 

2009. június 22., hétfő
pimas @ 16:11 [#1446] [465chr] [1 hozzászólás]

Tocsogós buli

Tocsogós bulit rendeztek ma az égiek, olyat, hogy a tornacipő végképp feladta a küzdelmet, alulról-felülről utat engedve a víznek, a kalapomról a szemem előtt csöppentek le időnként az összegyűlt esőcseppek. Esernyőm nem csak nem volt, de ha lett volna, sem próbálkoztam volna vele - esélytelen.
Ugyanakkor soha ennyire könnyű még nem volt eloltani égő cigarettacsikkjeinket, ha feltételezzük, hogy a világ egy hatalmas hamutál.
Amúgy nem az.

 

2009. június 24., szerda
pimas @ 12:04 [#1448] [973chr] [5 hozzászólás]

Ment& Másképp 'tiszta vizet a pohárba' project

A tiszta vizet a pohárba project lényege az, hogy eldöntsük, lesz-e folytatás avagy sem. Ennek tegnap lett volna a megfelelő ideje, legalábbis ha megfelelő időnek vesszük az előre megbeszélt időpontot, amit Imi és Gebe hagyott figyelmen kívül - szemrehányás nélkül jegyzem meg ezt. Tegnap 4-kor tehát Ági, Szabi, Bandi, Marci és én ültünk le a próbaterem félhomályában átrágni egy-két kérdést, felvetni egy-két építő ötletet (pl. Ági nagyon pozitív hozzáállásról tett tanubizonyságot, meg hát jó elképzelései vannak). Most még nem fejtek ki semmit, ma lesz a - remélhetőleg már teljes létszámú - folytatás.


Adri meg előszedte egy régen megvásárolt Aerosmith kazettánkat, a Just Push Play-t, azt hallgatjuk most, én már el is felejtettem, hogy ez milyen jó. Energikus, modern, dallamos, kreatív, zúzós - ha kell, nyugodt - ha kell... Valahogy mp3-ba kéne önteni.

 

2009. június 26., péntek
pimas [#1449] [542chr] [1 hozzászólás]

Út az ördögnek

Kriszta meg én felmentünk az nagy Budapestre, hogy átvegyük a nyelvvizsgánkat, amit - hát, finoman szólva - nem most csináltunk meg. Astoria, laza séta, Bródy Sándor utca; 5 perc alatt a megfelelő helyen voltunk - nem megfelelő időben. Nem volt ügyfélfogadás.
Így hát Bródy Sándor utca, laza séta, laza kávé egy hangulatos-kisteraszos-nemtúldrága helyen, majd vissza a Délibe-. A vonat hazafelé úgymond beázott, mivel volt egy ablak, amit nem lehetett becsukni, az eső pedig időközben rákezdett.

 

2009. június 29., hétfő
pimas @ 00:29 [#1451] [1602chr] [2 hozzászólás]

Mehet minden egybe

Most, hogy a fáradtságom közelít vagy el is érte tetőpontját, eljött az idő szavakba önteni az utóbbi pár napot.
Például meghalt Michael Jackson. Nem méltóságteljesen, nem ágyban, párnák közt, de meghalt, valahol ez azért mégiscsak megdöbbentő. Legalább egy kicsit.
Na, de az van, hogy haladás van, hosszú-hosszú idő után először érzem azt, hogy ebből nem csak az örökös tervezés marad, hanem belátható időn belül valósággá érik a szép elképzelés. Csütörtökön-pénteken-szombaton Marci és én (Bandi laptopjára) vettünk fel gitársávokat, billentyűket, tehettük mindezt a Mufurc által rendelkezésünkre bocsátott okos kiskeverővel. Marci rengeteget segített, és végül egy dal majdnem teljesen elkészült, további négy-öt pedig igencsak előrehaladott állapotba jutott.

Szombaton Quimby koncert volt Abán (Aba-napok), az emlékműnél a csúszós domboldalon, virágágyásban táncoltunk, kiabáltuk a szöveget, ittuk a finom sört-. Szabi érdekes kilengéssel rendelkezett, Kriszta meg kitaposott magának egy sajátos sáros gödröt a petúniák és a szúrós bokor között. A végén meg ismét jött a furcsa késztetés, hogy a Bordély Boogie-ra muszáj berohannom, mobilt a jobb, fejfedőt a bal kézben szorongatva.

Vasárnap Széplakra utaztunk (KrisztAnyu, Kriszta, Laci), Lacival a stégnek készítettük elő a helyet, ami nádvágással, iszapásással egyenlő. Nem valami kellemes munka, a nád makacs, rendszerint nem hagyja magát, vág, bök.

 

2009. június 30., kedd
pimas [#1453] [1168chr] [3 hozzászólás]

Kézben a nyelvvizsga / Dorgai Kerti-party

Délelőtt/reggel Barbival és Krisztával ismét felutaztam Pestre, hogy tényleg átvegyük a nyelvvizsgánkat végre. Az ügyfélfogadás megint szopatós volt, 13h-ig várhattunk. Addig felháborítóan drága antikváriumokban, megdöbbentően olcsó könyvkiárusításokon, Gergővel (Bódis) kiegészülve meg a Mozaik Teaházban töltöttük a drága időnket. Végülis átvehettük a nyelvvizsgánkat, majd pár perccel lekéstük a 14:13-as vonatunkat...


Este Dorgai tanárúr tartott egy kerti-partyt, néhányan nem jelentek meg, de a többség azért eljött. Mariann, Buzz és Imre bá' húzták a talpalávalót, volt finom fasírt (mint szerenádkor), Dorgai folyton újratöltötte kiürült borospoharainkat, a hangulatra sem volt panasz. Ilyen gyakran lehetne, mégiscsak hiányozni fog ez a lökött osztály.

"KERTI-PARTYRA HÍVOTT EL EGY POFA
MERT Ő MINDIG MEGHÍVAT ENGEM IS, BÁR NEM VAGYOK A ROKONA
SE' ŐSE, SE' HŐSE, SE' ISMERŐSE
MÉGIS Ő AZ, AKI MINDIG SZÓL, DE PEDIG NEM ISMER Ő SE'..."

[KEPSZLOKK EMIL.RULEZ!]

 

• a fikció jogát fenntartom!
• ha nem tetszik, nem olvasod.
• nem neked írom, hanem magamnak.
• jó szórakozást!

BLOGKONTROL!


 név 
 jelszó 


1621 bejegyzés 
178 kiemelt (11.0%) 
 álom (4)  
 fotó (46)  
 mm_koncert (26)  
 okosság (36)  
 velős (27)  
 vers(féle) (8)  
 videó (9)  


2024 ARCHÍV!

01  02  03  04  05 

2023 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2022 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2021 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2020 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2019 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2018 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2017 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2016 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2015 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2014 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2013 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2012 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2011 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2010 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2009 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2008 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2007 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2006 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2005 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2004 ARCHÍV!

07  08  09  10  11  12 


LINKEK!


Pimas saját blogja. Mer?! - http://pimas.dzsembori.hu/blog
Minden jog fenntartva! | pimas@dzsembori.hu