2008. június 3., kedd
pimas [#1225] [1876chr] [1024 hozzászólás]  okosság 

Egyszerre

Van olyan - nem sokszor, de néha -, amikor úgy állnak a bábuk, hogy megállítanék egy percre mindent, sóhajtozva és gyönyörködve megnézném, milyen jó így a világ, majd amikor kigyönyörködtem magam, továbbengedném az időt. Majd ha később - akár évek múltán - össze is dőlne néhány kártyavár, pár figura el is mozdulna, mégis emlékeznék arra az apró, nem is kiemelkedő, de hétköznapi harmóniára, ami egyszer már tudom, hogy megadatott.
És ezzel a mostani helyzetre gondolok, amit ha tudják is páran, mi okozza bennem, nincsenek túl sokan ők sem. Nem kell egetrengető dolgokra gondolni, ráadásul van persze üröm az örömben, de ebben a megállított pillanatban ezzel nem foglalkozok. (Hozzáteszem, amúgy sem igazán)
Ilyenkor odamennék mindenkihez, ha jó, ha rossz, és csak annyit mondanék: így tovább!

 

2008. június 5., csütörtök
pimas @ 10:44 [#1227] [999chr] [3 hozzászólás]

Osztálykirándulás 2008 part I.

Mint a címben utaltam rá, idén 2x1 napos az osztálykirándulásunk (tehát nem ottalvós). Lényegében a dolog buli-részétől fosztottak meg minket ezzel, de bízzunk benne, hogy az őszi, prágai utazás kárpótol majd.
Első napon tehát a martonvásári Brunszvik-kastélyt látogattuk meg (javítsatok ki, ha rosszul írom), különös tekintettel a benne lévő Beethoven-múzeumra. A park gyönyörű, bánom, hogy nem vittem a Zenit-emet. (Juci Eos 100-asával fotóztam egyet, asszem)
A múzeum maga röhejesen parányi, össz-vissz három (azaz 3) szoba. Fura.
A kastély után beültünk egy fagyizóba, majd a 13 órás vonattal hazadöcögtünk.

 

2008. június 6., péntek
pimas [#1228] [1694chr] [1071 hozzászólás]  fotó 

Osztálykirándulás 2008 part II.

Reggel a 8.40-es isztiméri busszal kiutazott az osztály (azaz nagy része, mert sokan nem jöttek...) Guttamásiba, Misi bá' nyaralójához. A buszút eleve vicces volt, nem minden nap utazik egy osztály járatos buszon... Guttamásiban kisebb (25 perces) sétával kiértünk a házhoz, szép udvar, cseresznyefa, bokrok, nyugágy várt ránk. Előkészültünk a főzéshez (krumplipucolás - lányok, szeletelés - vegyesen), és délben elindultunk egy túrára. Többen húzták a szájukat, hogy miért kell mászkálni, eleinte én sem rajongtam az ötletért.

A víztározó mentén odaértünk a Nagy Kopaszhoz. Egy kisebb sziklásról van szó, amit nekünk - igen, jól sejted - meg kellett másznunk. Misi bá' előre küldött minket, majd mint kiderült, nem is jött fel. :) A lányok lúdbőröztek aggódtak, szidkozódtak, paráztak, amit részben megértek (nem úgy készültek, hogy hegyet mászunk), de voltak páran (Edina, DornyiBetti) akik élvezték, és én is jónak találtam ezt a nem épp hétköznapi hegymászást.
Kicsit később a Becsali csárda hűsében söröztünk, majd Szilveszter kivételével mi, srácok megmártóztunk a tóban.

A délután-este némi borozással, főzéssel és lazulással telt el.
Nekem személyszerint tetszett ez az osztálykirándulás. 

2008. június 7., szombat
pimas [#1226] [674chr] [2 hozzászólás]

Ottalvós próba

Délután Marximban lenyeltem egy sört. Ezzel a megalapozással kibuszoztam próbahelyre, ahol csak nagyvártatva jelent meg Bandi, Marci és Imi. (Gebe nem tudott ekkor még jönni) Összeraktunk egy új dalt, tisztára úgy kezdődik, mint az Örömóda. ;)
Este az Asolar (javítson ki valaki, ha rosszul írom) zsonglőrcsapat (tehát Gebéék) adtak egy tüzes pörformönszt a presszó udvarában, majd az utolsó buszról lebeszéltek a többiek... Így hát egyrészt hajnali 1-ig próbáltunk, másrészt telefonbetyárkodtunk pár ismerőst megszivatva Pannon szignállal (megalol).
Bandi, Gebe meg én kint is aludtunk. Jó buli volt.

 

2008. június 9., hétfő
pimas [#1229] [502chr] [szólj hozzá!]

Madarak-fuck napja

Bár eleinte úgy tűnt, az idő elmossa a tanulmányi versenyt, mégis szerencsénk volt és megrendezésre került ez az évente ismétlődő bohóckodás. Késve érkeztünk Krisztával, így egy szokatlanul kis létszámú, négy fős csoportot alakítottunk Buzz-zal és Szilveszterrel. A slusszpoén pedig: bringával vettünk részt a versenyen. Igazán nem volt nagy durranás az egész, természettel kapcsolatos feladatokat kellett megoldani.
Mint utólag megtudtuk, holtversenyben megnyertük a vetélkedőt.

 

2008. június 10., kedd
pimas [#1230] [359chr] [2 hozzászólás]

EB-láz

Késő délután Datyóval, Attilával és Lacival bementünk Fehérvárra EB-meccset nézni, hideg sörrel. Műhely zárva volt (hagytunk üzenetet... :) ), így Marximban ültünk le. Kicsit később csatlakozott Era és Regi, majd még később (amikor már átmentünk a Peti söröző udvarába) Robi. A legtöbb gólról lemaradtunk amúgy.

 

2008. június 14., szombat
pimas [#1232] [1283chr] [933 hozzászólás]  okosság 

A pánikbetegségről átfogóan

"A 13 testi és lelki tünet:

1. szívdobogásérzés, szapora szívverés
2. izzadás
3. remegés, reszketés
4. légszomj vagy nehézlégzés
5. torokszorítás – gombócérzés a torokban
6. mellkasi fájdalom vagy nyomásérzés
7. hányinger vagy hasi panaszok
8. szédülés, bizonytalanság-, ájulásérzés
9. Önmagának idegenként való megélése, az ismert környezet idegenségérzése
10. megőrüléstől való félelem
11. halálfélelem
12. zsibbadásérzés vagy érzéketlenség
13. kipirulás, hidegrázás

A pánikroham átélésekor kétségbeesve keresnek segítséget az emberek, halálfélelemtől űzve arra gondolnak, hogy szívroham végez velük, meg fognak fulladni vagy megőrülnek. Riadtan menekülnek mindenhonnan, ami a rohamra emlékezteti őket. A szorongás nem állandóan uralja őket, csak a roham ideje alatt lép fel, akkor viszont hevesen."


Ne ijedjetek meg.

 

2008. június 15., vasárnap
pimas [#1233] [506chr] [1 hozzászólás]

EB-láz II.

Este bementünk az EB-sátorba megnézni a Csehország - Törökország (amúgy sorsdöntő) mérkőzést, melynek tétje az volt, melyik csapat jut tovább a legjobb nyolc közé. Mi a csehek mellett foglaltunk állást, sokkal szimpatikusabbak, mint az egyébként is rossz szomszéd hírében álló törökök. Aki látta, az tudja... Két gólos előnyt buktak el a fehérmezesek, és bár nem nekik szorítottam, be kell látni, a törökök hatalmas küzdelemmel fordították meg a meccset az utolsó percekben. Le a kalappal.

 

2008. június 16., hétfő
pimas [#1234] [1287chr] [13 hozzászólás]  fotó 

A nap, amikor...

elaludtam, pedig fél 8-ra az érettségi miatt az iskolában kellett volna lennem. Ilyenre is csak én vagyok képes. (lol)
• Krisztával két narancsszörpöt is ittunk Möbiusban.
• délután voltunk egy igen hosszúra nyúlt és unalmas oktatáson a Sanminában. Idén a szigorú nő okított minket, de gyakorlatilag most is szájbarágta az egészet, eltéveszteni nehéz volt a feladatokat.
• este beestem háromnegyed órával a Hang-szín-tér évzáró koncertjére, ahol két számban doboltam: az egyik a Green Day Wake me up... c. dala, a másik előadóját nem tudom, de a címe Gone, és - hát hogyismondjam - nem éppen az én stílusom... Mindenesetre problémamentesen előadtuk mindkét darabot (legalábbis én nem hibáztam, de szerintem más sem). A Green Day-ben Timi is gitározott.
Így zárult a nap, amikor. Tartsanak velünk legközelebb is!
A szkennelésért Datyót illeti köszönet.
Képek Másfélről és
az osztálykirándulásról

 

2008. június 17., kedd
pimas [#1235] [3283chr] [1 hozzászólás]

A nap, amikor... II.

...minden máshogy történik, mint ahogy eltervezed. És most következzen egy többszörösen összetett, keszekusza, de egy mondat:

Kezdetben vala a terv, pontosabban az előírás, miszerint nékem délben kellett (mint mostmár tudjuk, volna) szóbeli érettségi vizsgát tennem, amiből a csekély kétórás csúszásnak köszönhetően ugyebár 12+2=14h lett (az Adatkeresés az interneten c. tételt fogtam ki, amelyről mondanom sem kell, hogy noha az egyik legprimitívebb tétel, át sem néztem, így - mint mindig - most is fejből kellett okosnak látszanom, több-kevesebb [értsd: 3-as vagy 4-es] sikerrel), és ekkor a felelésem előtt és alatt visszafojtott nevetések okozta feszültség levezetésére muszáj voltam Marximban egy jég hideg Dreher-t magamhoz láncolni, e folyamat közben pedig Bandival (és Anitával) találkoztam, aki(k) mellékes információként közölték velem, hogy 4-kor próbál a zenekar, amiről a legfinomabb kifejezéssel élve gőzöm nem volt - hát még Iminek mennyi lehetett -, ennek okán villámosdit játszottam és egy óra alatt megtettem a belváros-Budai-Maroshegy távot, félig kerékpáron, félig tömegközlekedésen; próbán ottvolt a sokmindenki, akiket Mr. Gebe (aki a széke alapján direktor) egytől egyig meghívott hozzájuk szalonnasütésre. (És ezzel lezárult az első mondat, indul a második, ami egyben az utolsó.)

Miután Gebe meggyőzött róla, hogy e napon már nem fog égi áldás hullani, nem kértem tőle pulóvert, és így indultam el, hogy kijussak a Sanminához (ugyanis kimentem Kriszta elé), ahova a 27-es busszal akartam eljutni (amire én hülye még vártam is egy jó fél órát, és ekkor kezdett el esni az eső). (Tényleg hazudtam, két mondatnál is több lesz).
Szóval ez a busz a Visteonhoz visz, amiről nem tudtam, mi az, úgyhogy gondoltam nem szállok le a Sanmina III. portánál (a buszon egyébként harapni lehetett a szürkeséget, unottságot, fásultságot, ami jobban áradt a szalagmunkához igyekvő emberekből, mint a pálinkaszag) és egyéletemegyhalálom meglátjuk, mi a végállomás, esetleg pont ez a busz lehetett volna az, amire emlékszem, hogy tavalyelőtt felment a Sanmina III. portához, majd megfordult és a tényleges végállomás (a Tesco porta érintésével) a Sanmina Teherporta volt. Ennek reményében igen váratlanul érintett, hogy a sokat emlegetett III. porta után a Visteon cég épülete tűnt fel (utólag nem értem, mi volt ezen olyan meglepő, és hogy miféle csodában hittem, hogy majd a teherportán letesz a busz és nem kell közel 10 percet sétálnom az esőben), amelynél tovább már nem mertem fennmaradni a buszon, és csak kicsit motoszkált bennem a gondolat, hogy ha leszállok (vállalva az elázást) és mégis két percre rá mellettem megy el a busz, ami mégis a teherportához visz - na hogy akkor mit szóltam volna. De hál'istennek ekkora szívást már az égiek sem okéznak le, a busz eltűnt szőrén szálán - biztos van valami ésszerű magyarázat, miért nem láttam visszafele jönni.

Krisztával tehát esernyő alatt, gyalogolva, biciklit tolva sétáltunk, és már az OMW-nél jártunk, amikor leszakadt az ég. Amikor már láttam, hogy reménytelen szárazon maradnom, némi szingin in dö réjn beütéssel ugrabugráltam a patakká változott Budai úton...

 

2008. június 19., csütörtök
pimas [#1236] [457chr] [2 hozzászólás]

Délelőtt: 8 óra munka a Sanminában.
Délután: foci az MTH-n Datyóékkal. Füves pályán játszottunk, a második körben én voltam a kapus (két csapat ment egy kapura, független kapussal), egészen belejöttem.
Este: Attilával és Datyóval megnéztük a Portugál - Német meccset. Úgy tűnik idén, hogy akinek szurkolok, az kikap. Egyébként véleményem szerint nem a Németek nyerték meg, hanem a Portugálok veszítették el ezt a találkozót...

 

2008. június 20., péntek
pimas [#1237] [655chr] [4 hozzászólás]

Rémálom

Ijesztő álmom volt: Datyó megölte KisDórit. Mindezt pár forintért, mert úgy gondolta, sok pénz van nála - de tévedett. A legfélelmetesebb az emberek viselkedése volt: ugyan teljesen egyértelmű volt, hogy nem természetes halállal ért véget Dóri élete, mégsem kereste senki sem a gyilkost. Egy nagy teremben ültünk sokan, mindenki gyászolt, Datyó pedig mosolygott rám, hogy el ne mondjam, amit tudok...
A végén az a pulcsi, amiben meghalt Dóri, rajtam volt. A nyakánál pár vérfolt még megmaradt, amikor levetettem, Kriszta észre is vette, de annyival elintézte a dolgot, hogy van valami barnás, véres folt a pulcsid nyakán... na, mindegy.

 

2008. június 21., szombat
pimas [#1238] [905chr] [szólj hozzá!]

Plakáting

Túlóráztunk egyet délután Sanminában, Kriszta is, Kátai Adri is, én is, meg egy-két srác, akivel a héten együtt dolgoztam (pl. Máté). Gyorsan telt az idő, Attila is ott volt (Melinda fia, akivel a héten együtt dolgoztam, de a srácot már a Tesco-s év során megismertem), szóval kellemes volt ez a nyolc óra.

A Hollandok kiestek... Ilyen nincs. Szurkoltam a Cseheknek - a törökök nyertek; a portugáloknak, a németek nyertek; a horvátoknak, a törökök megint vitték a pálmát, és hogy még a hollandok... a hollandok is kiestek... :P

Este Pepénél volt egy kis grillezés-pókerezés, de mivel fáradtak voltunk, negyed 1-kor eljöttünk Krisztával. Útközben leszedtünk három Volt fesztiválos, három Balaton Sound-os és egy Szigetes plakátot... Lol. :D
Az Erzsébet úti Coop-nál a zsaruk is megállítottak egy pillanatra minket, mondván ugye nem kiragasztani megyünk. Höhö. :)

 

2008. június 23., hétfő
pimas [#1239] [1621chr] [1 hozzászólás]

Költségvetés - költségaratás

Délutános vagyok ezen a héten. A társaság ugyanaz, kiegészülve Attilával (Melinda fia, igen). Vele és a 25 éves Mátéval kifejezetten jó csapatot alkotunk, nem csak munka, hanem hangulat tekintetében is.
Ma csináltam egy hülyeséget, a szedő alapján 21 dobozt tettem egy raklapra, amiből egy kb. 3,5- 4 méter magas torony kerekedett. Mint megtudtam, ilyen helyzetben kivételt tehet az ember és szedheti két raklapra a csomagokat. (Egyébként Attila le is borította ezt a stócot, mert poénból túl gyorsan húzta a békát... Szerencsére nem lett baj belőle... :) )
Nap végén nem kaptunk aláírást, mondván majd a hét végén, egyben elintézzük. Nem vagyok rosszindulatú, de gyanakszom. Ha nem írják alá ezt a hetemet hétvégén, akkor nem kapok fizetést, az pedig nem fekszik, hogy egy hétig ingyen dolgozok itt.
Erősködjek addig, míg minden nap végén aláírják? Az lesz, basszákmeg.


Mire költöm idén a keresetem?-lista
• egy mobiltelefon a mostani, igencsak megromlott állapotú helyett (16.000 HUF, remélem még akciós lesz, amikor meglesz a pénzem.)
• a zenekar stúdiófelvétele (~20.000 HUF, min.)
• *Öszödfeszt és a saját lemez balatoni felvétele (~15.000 HUF, együtt, remélem)
• teleobjektív a Zenitre (igen, létezik, csak ritka) (7000-15.000 HUF, típustól függ)
Ennyi pénzem nem lesz természetesen, sajnos, úgyhogy majd be kell osztani, hogy mikor mit engedhetek meg magamnak.

*az Öszödfesztről hamarosan írok. ;)

 

2008. június 24., kedd
pimas @ 12:18 [#1240] [126chr] [1026 hozzászólás]  okosság 

Míg én lassan elindulok a munkába...

...addig (a szintén dolgozó Imi kivételével) a zenekar Agárdon pancsol. Kellemes délutánt!

 

2008. június 27., péntek
pimas [#1242] [1535chr] [1007 hozzászólás]  mm_koncert 

Ment& Másképp - Szabad Művelődés Háza live

Miután Möbiusban ittam egy szörpöt Krisztával, a megbeszélt 4 órai találkozóra is precízen érkeztem a próbahelyre. Bandi, Kriszta meg én fél 6 körül biciklivel elindultunk, McKaja és Teszkó (sörszerzés) után a Szabad Művelődés Háza előtt egyesült a zenekar. Némi pakolászás és egy egész jó hangbeállás után pihenő, majd kezdődhetett a koncert.

Egész sokan eljöttek, leültek a székekre, figyeltek, amikor tudták, hogy kezdünk. Marci tehát rázendített a Fehér képekre, és kb. 10 másodperc elteltével páran (Szalciék, meg egyéb csajok) berohantak középre táncolni (a narancssárga hangulatvilágítás miatt alig láttam a közönségből valamit). Én (de szerintem a többiek és még talán a közönség nevében is mondhatom) fergetegesen jól éreztem magam. A végén nagyot dobott a hangulaton a Jáccó-Orkán-Buszpályaudvar hármas.

 

2008. június 27., péntek
pimas @ 12:35 [#1241] [259chr] [3 hozzászólás]

Egydal

Ennyi hiányzik a nyárra tervezett saját kiadású lemezről. Az utóbbi két napban befejeztem az összes félkész, vagy nem tisztázott struktúrájú dalt. A hiányzó darab szövegének részei már készen vannak, már csak a zene és az összeállított szöveg van hátra.

 

2008. június 29., vasárnap
pimas [#1243] [332chr] [3 hozzászólás]

EB-láz III.

Végül mégsem mentem fel Datyóékkal Pestre, hanem a fehérvári sörsátorban néztem a meccset Krisztával, Timivel, Zsidóval, Misivel és Tomival. Kriszta megmondta, hogy a spanyolok fognak nyerni, és tényleg úgy lett. A helyzet komikuma, hogy ezt az utóbbi kb. öt-hat meccsnél eljátszotta, és egyszer sem tévedett... :D

 

• a fikció jogát fenntartom!
• ha nem tetszik, nem olvasod.
• nem neked írom, hanem magamnak.
• jó szórakozást!

BLOGKONTROL!


 név 
 jelszó 


1621 bejegyzés 
178 kiemelt (11.0%) 
 álom (4)  
 fotó (46)  
 mm_koncert (26)  
 okosság (36)  
 velős (27)  
 vers(féle) (8)  
 videó (9)  


2024 ARCHÍV!

01  02  03  04  05 

2023 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2022 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2021 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2020 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2019 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2018 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2017 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2016 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2015 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2014 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2013 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2012 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2011 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2010 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2009 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2008 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2007 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2006 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2005 ARCHÍV!

01  02  03  04  05  06 
07  08  09  10  11  12 

2004 ARCHÍV!

07  08  09  10  11  12 


LINKEK!


Pimas saját blogja. Mer?! - http://pimas.dzsembori.hu/blog
Minden jog fenntartva! | pimas@dzsembori.hu